Tuoretta leipää nuotiolla ?
Tuoretta leipää nuotiolla ?
Törmäsin tässä tällaisiin amerikan alkuperäiskansojen leipä ohjeisiin.
http://www.manataka.org/page180.html
Löytyiskö minkälaisia kokemuksia leivän paistamisesta nuotiolla?
Hyviä reseptejä, vinkkejä paistamiseen...
Yksinkertaisimmillaan, jonkunlaisia jauhoja mukaan, leivinjauhetta, suolaa, rasvaa, vettä... taikinaksi, antaa nousta hieman ja vaikka tikun ympärille paistumaan??
Sattumiakin tuonne vois lisätä, rusinoita,pähkinöitä, marjoja...?
http://www.manataka.org/page180.html
Löytyiskö minkälaisia kokemuksia leivän paistamisesta nuotiolla?
Hyviä reseptejä, vinkkejä paistamiseen...
Yksinkertaisimmillaan, jonkunlaisia jauhoja mukaan, leivinjauhetta, suolaa, rasvaa, vettä... taikinaksi, antaa nousta hieman ja vaikka tikun ympärille paistumaan??
Sattumiakin tuonne vois lisätä, rusinoita,pähkinöitä, marjoja...?
-
- Viestit: 524
- Liittynyt: 06 Huhti 2008 20:42
Itse olen vaelluksella tehnyt ohrarieskoja ja niissä ei tarvitse hiivoja tms, kun rieskan ei tarvikkaan nousta. Vain ohrajauhoa, vettä, hiukka suolaa ja sitten olen paistanut trangian pannulla. Kyllä ihan leivästä käy iltateen kanssa reissuilla.
Mutta iliman muuta tuo kuivahiiva on hyvä juttu silloin, kun hiivaa tarvitaan.
Olen paistanut pullaakin; spelttijauhoa, ruokosokeria, kardemummaa,leivinjauhetta, vettä ja senkin paistanut trangian pannulla. "Taikinan" olen sekoittanut jo minigrippiin kotona, vesi vaan purosta mukaan. Vähän "lättyjä", mutta vahvasti pullaa muistuttavia...nam...
Mutta iliman muuta tuo kuivahiiva on hyvä juttu silloin, kun hiivaa tarvitaan.
Olen paistanut pullaakin; spelttijauhoa, ruokosokeria, kardemummaa,leivinjauhetta, vettä ja senkin paistanut trangian pannulla. "Taikinan" olen sekoittanut jo minigrippiin kotona, vesi vaan purosta mukaan. Vähän "lättyjä", mutta vahvasti pullaa muistuttavia...nam...
Ainakin noissa ohjeissa, hiiva (yeast) mainitaan ainoastaan yhdessä reseptissä.tunturisusi kirjoitti:Hemmetin hyvä idea, mutta miten hiivat saa säilymään monen päivän kesäreissulla?
Kuivahiiva,maitojauhe...
Mitäs kaikenlaisia jauhoja sitä löytyykään?
Onko kukaan kokeillu maissijauhosta tehtyä leipää?
Ohrarieskoja täytyykn kokeilla
http://en.wikipedia.org/wiki/Bannock_(food)
http://en.wikipedia.org/wiki/Frybread
Onhan se tuore ja lämmin leipä ihan toista maata, kuin kuivat leivänkannikat.
Tollasia on kyllä kokeiltava, taikina yhteen sitten, ehkä kohotetaan hetki lämpimässä ja sitten vaan paistetaan öljyssä/rasvassa pannulla.
Vastaleivotun lämpimän leivän päälle vaikka juustoa, lihaa, hunajaa, nam...
http://en.wikipedia.org/wiki/Frybread
Onhan se tuore ja lämmin leipä ihan toista maata, kuin kuivat leivänkannikat.
Tollasia on kyllä kokeiltava, taikina yhteen sitten, ehkä kohotetaan hetki lämpimässä ja sitten vaan paistetaan öljyssä/rasvassa pannulla.
Vastaleivotun lämpimän leivän päälle vaikka juustoa, lihaa, hunajaa, nam...
Kakun paistaminen Trangialla on kait tuttu? Partiohommia. Kakun teko löytyy sivun alaosasta, pitää kelata sinne.
http://maavaate.partio.fi/index.php?title=Herkkuja
Onnistuisiko leivän teko samalla pohjalla, ei osaa sanoa.
Sitten on nämä valurautaiset "dutch ovenit", mutta niitä nyt ei kukaan vaelluksella voi raahata?
http://maavaate.partio.fi/index.php?title=Herkkuja
Onnistuisiko leivän teko samalla pohjalla, ei osaa sanoa.
Sitten on nämä valurautaiset "dutch ovenit", mutta niitä nyt ei kukaan vaelluksella voi raahata?
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Leipäpuolella olen tehnyt nuotiolla tikkupullaa (sekä makeaa että leipäistä) ja rieskan tyyppisiä ohuita leipiä, onnistuvat niin jauhotetulla pannulla (tyyliin muurikka) kuin kuumennetulla kivelläkin. Pari sopivaa kiveä ja kierrättää niitä (toinen nuotiossa lämpenemässä, toinen loisteessa leivän paistoalustana), niin leipäsiä tulee kuin liukuhihnalta. Ja reilusti voita päälle.