Tuoretta leipää nuotiolla ?
Tuollaihan se ois tosiaan järkevää tehdä, kerralla vois sekoitella valmiiksi useammankin satsin. Ja valmis taikina irtoaa tuosta pussista ilmeisesti ihan hyvin, kunhan vaan alussa lisää sopivan määrän vettä?heluna74 kirjoitti:Minigripeissä olen "vatkannut" (=sekoittanut) taikinat. Otan valmiit emmeet aina yhteen minigrippiin ja siinä sit sekoittelen myös.
Taikinan vaivaamiseen vois olla vannelaitainen pussi minigripin voittaja.
Saakohan munkkitaikinaa valmissekoitteena.
Jos litteitä munkkeja paistaa korkeassa kattilassa niin vaatineeko desiä enempää. Munkkiöljyt riisipuuron seassahan voi jopa sopia!Hanu kirjoitti:Munkkeja olen paistellut. Öljy on toki painavaa, mutta voihan sen hyödyntää myöhemmin muuhun kokkailuun.
Saakohan munkkitaikinaa valmissekoitteena.
^ Munkkitaikina on samaa kuin pullataikina.
Kananmuna on suurin ongelma. Sitä saa kuivattuna (Reiter ainakin ) tai voi itsekin kuivata - mielestäni kuitenkin haastavampaa kuivata kuin muut pöperöt.
Varmaan löytyisi myös munkki/pullataikinan ohje kananmuna-allergikoiden ohjeista. Eiköhän sellaisikin ole olemassa.
Kananmuna on suurin ongelma. Sitä saa kuivattuna (Reiter ainakin ) tai voi itsekin kuivata - mielestäni kuitenkin haastavampaa kuivata kuin muut pöperöt.
Varmaan löytyisi myös munkki/pullataikinan ohje kananmuna-allergikoiden ohjeista. Eiköhän sellaisikin ole olemassa.
Keväällä ja syksyllä meloessa on se loistava puoli että voi ottaa melkein mitä vaan ruokatarvikkeita mukaan. Ei tarvi välittää niin painosta tai säilyvyydestä.
Mutta tuoretta leipää ei ole parin päivän päästä vaikka kuinka paljon ottais mukaan.
Ens keväällä lähtee tuoreet leivät mukaan tarvikkeiden muodossa, se on ihan varma nyt
Vielä jos sais lisää hyväksi havaittuja leipäreseptejä tai nettilöytöjä... Varsinkin joitain "eksoottisempia" leipiä(jauhoja) kiinnostais kokeilla, jotta sais vaihtelua.
Mutta tuoretta leipää ei ole parin päivän päästä vaikka kuinka paljon ottais mukaan.
Ens keväällä lähtee tuoreet leivät mukaan tarvikkeiden muodossa, se on ihan varma nyt
Vielä jos sais lisää hyväksi havaittuja leipäreseptejä tai nettilöytöjä... Varsinkin joitain "eksoottisempia" leipiä(jauhoja) kiinnostais kokeilla, jotta sais vaihtelua.
Reissussa lienee mukana Muurikan nuotiopaistinpannu ja ajattelin juhlistaa tuota vaivaamalla muistaakseni elämäni ensimmäisen taikinan, uskomatonta mutta totta tai sitten äärimmäisen suurta laiskuutta. Reseptiksi valikoitui tämä tarpeeksi helppo: "n. 30 pientä leipää
3 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
0,5 dl ruokaöljyä
1. Laita kuivat aineet vahvaan muovipussiin.
2. Lisää retkellä vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi, jäykäksi taikinaksi.
3. Tee pieniä, ohuita rieskoja. Paista valurautapannulla molemmin puolin kypsäksi. Pannu kannattaa voidella ruokaöljyllä."
3 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
0,5 dl ruokaöljyä
1. Laita kuivat aineet vahvaan muovipussiin.
2. Lisää retkellä vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi, jäykäksi taikinaksi.
3. Tee pieniä, ohuita rieskoja. Paista valurautapannulla molemmin puolin kypsäksi. Pannu kannattaa voidella ruokaöljyllä."