Tuoretta leipää nuotiolla ?

biegga

Viesti Kirjoittaja biegga »

Missäs ootte tuon taikinan yleensä vatkanneet?
Meinaan on vähän tuota grammarin vikaa, joten trangiaa tai muuta isompaa astiaa en yleensä ole kanniskellut mukanani.
Löytyiskö tuohon jotain taiteltavaa tupperwaare silikoonia?
Minigrip pussissa?


heluna74
Viestit: 3302
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Minigripeissä olen "vatkannut" (=sekoittanut) taikinat. Otan valmiit emmeet aina yhteen minigrippiin ja siinä sit sekoittelen myös.
Perttu
Viestit: 906
Liittynyt: 08 Tammi 2011 13:59

Viesti Kirjoittaja Perttu »

UKK kävi Surnulla kalassa ja hänelle leivottiin tuoretta leipää joka päivä. Missä tämä uuni oli?
biegga

Viesti Kirjoittaja biegga »

heluna74 kirjoitti:Minigripeissä olen "vatkannut" (=sekoittanut) taikinat. Otan valmiit emmeet aina yhteen minigrippiin ja siinä sit sekoittelen myös.
Tuollaihan se ois tosiaan järkevää tehdä, kerralla vois sekoitella valmiiksi useammankin satsin. Ja valmis taikina irtoaa tuosta pussista ilmeisesti ihan hyvin, kunhan vaan alussa lisää sopivan määrän vettä?
heluna74
Viestit: 3302
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Kyllä taikina pussista ihan hyvin irtoaa. Itse otan aina eri minigrippeihin "tarpeellisen" määrän (= montako kertaa on suunnitteilla leipasta) leipä-, pulla- tms jauhosatseja mausteineen. Ja siitä sit vain vettä lisäilemään ja paistokset pannulle :D.
Avatar
Hobelf
Viestit: 685
Liittynyt: 24 Helmi 2012 08:05

Viesti Kirjoittaja Hobelf »

Taikinan vaivaamiseen vois olla vannelaitainen pussi minigripin voittaja.
Hanu kirjoitti:Munkkeja olen paistellut. Öljy on toki painavaa, mutta voihan sen hyödyntää myöhemmin muuhun kokkailuun.
Jos litteitä munkkeja paistaa korkeassa kattilassa niin vaatineeko desiä enempää. Munkkiöljyt riisipuuron seassahan voi jopa sopia!

Saakohan munkkitaikinaa valmissekoitteena.
hannes
Viestit: 10781
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

^ Munkkitaikina on samaa kuin pullataikina.
Kananmuna on suurin ongelma. Sitä saa kuivattuna (Reiter ainakin ) tai voi itsekin kuivata - mielestäni kuitenkin haastavampaa kuivata kuin muut pöperöt.
Varmaan löytyisi myös munkki/pullataikinan ohje kananmuna-allergikoiden ohjeista. Eiköhän sellaisikin ole olemassa.
biegga

Viesti Kirjoittaja biegga »

Keväällä ja syksyllä meloessa on se loistava puoli että voi ottaa melkein mitä vaan ruokatarvikkeita mukaan. Ei tarvi välittää niin painosta tai säilyvyydestä.
Mutta tuoretta leipää ei ole parin päivän päästä vaikka kuinka paljon ottais mukaan.

Ens keväällä lähtee tuoreet leivät mukaan tarvikkeiden muodossa, se on ihan varma nyt :D

Vielä jos sais lisää hyväksi havaittuja leipäreseptejä tai nettilöytöjä... Varsinkin joitain "eksoottisempia" leipiä(jauhoja) kiinnostais kokeilla, jotta sais vaihtelua.
tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Reissussa lienee mukana Muurikan nuotiopaistinpannu ja ajattelin juhlistaa tuota vaivaamalla muistaakseni elämäni ensimmäisen taikinan, uskomatonta mutta totta tai sitten äärimmäisen suurta laiskuutta. :? Reseptiksi valikoitui tämä tarpeeksi helppo: "n. 30 pientä leipää
3 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
0,5 dl ruokaöljyä

1. Laita kuivat aineet vahvaan muovipussiin.
2. Lisää retkellä vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi, jäykäksi taikinaksi.
3. Tee pieniä, ohuita rieskoja. Paista valurautapannulla molemmin puolin kypsäksi. Pannu kannattaa voidella ruokaöljyllä."
sepaonu
Viestit: 248
Liittynyt: 16 Tammi 2015 20:32
Paikkakunta: Ingliste, viro

Viesti Kirjoittaja sepaonu »

Harjoitin talvella
aamu alkaa kahvilla
Vastaa Viestiin