Metsäsuksiin tukevampi mono/side?

PPP
Viestit: 549
Liittynyt: 26 Tammi 2007 15:27
Paikkakunta: Kiiminki

Viesti Kirjoittaja PPP »

Olen käyttänyt Kaira huopakumpparia ja nyt on Naalit ollut muutaman reissun ja X-trace siteillä.
Oli tarkoitus laittaa tänä vuonna Lundhangs Guiden se pitempi vartinen malli ja niihin Åsnesin sukset, mutta sitä monoa ei ole saatavina isompia kokoja enään mistään.
Sauvoina on minulla ollut myös Exelin X5 sauva, mutta niissä on tosiaan heikko kohta se kärkipiikki joita on katkennut jo useampia ja niitäkään ei ole enään saatavissa .


Micke
Viestit: 2272
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Viesti Kirjoittaja Micke »

Kärkipiikiksi sopinee myös Swixin piikki, jos sauvan alapään halkaisija on luokkaa 8-9 milliä. Toki sommat joutuu ottamaan myös Swixin mallistosta tässä tapauksessa.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
kieppi
Viestit: 8
Liittynyt: 25 Helmi 2006 10:39

Viesti Kirjoittaja kieppi »

Hei ! Onko kokemusta EA-binding siteistä metsäsuksissa ? Suunnittelen päivittämistä armeijan siteistä nykyaikaisempiin. Kaipaisin tukevuutta ja helppoutta. Tietenkin bc-side voisi olla yksi vaihtoehto, mutta minua miellyttää liukulumikengistä käyttämäni EA-binding side. Myös sekin etu on, että lähes mikä tahansa kenkä sopisi silloin siteeseen. Itselläni on siis Järvisen 280 pitkät sukset.
AnttiH
Viestit: 1327
Liittynyt: 06 Kesä 2006 19:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiH »

kieppi kirjoitti:Hei ! Onko kokemusta EA-binding siteistä metsäsuksissa ? Suunnittelen päivittämistä armeijan siteistä nykyaikaisempiin. Kaipaisin tukevuutta ja helppoutta. Tietenkin bc-side voisi olla yksi vaihtoehto, mutta minua miellyttää liukulumikengistä käyttämäni EA-binding side. Myös sekin etu on, että lähes mikä tahansa kenkä sopisi silloin siteeseen. Itselläni on siis Järvisen 280 pitkät sukset.
Pitkän suksen aiheuttama vääntö voi olla kovempaa. Jos vetää lipat tai muuten heittelee kuperkeikkoja, on hyvä, jos silloin side vähän antaa anteeksi. Miten kestää EA-binding, lienee kysymys. Jos kestää, siitä vaan.
diver
Viestit: 2317
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Viesti Kirjoittaja diver »

EA ja x-tarce siteet taitaa poiketa vain tuon pohjalevyn osalta joka EA:saa on jäykkä ja X-tracessa joustava.
EA siteestä olen kuullut että siihen siteen pituus säädön muovi kakkaraan pakkaa jäätä ja se saattaa hiihtäessä aueta ja kantapää luiskahtaa irti.
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

diver kirjoitti:EA ja x-tarce siteet taitaa poiketa vain tuon pohjalevyn osalta joka EA:saa on jäykkä ja X-tracessa joustava.
EA siteestä olen kuullut että siihen siteen pituus säädön muovi kakkaraan pakkaa jäätä ja se saattaa hiihtäessä aueta ja kantapää luiskahtaa irti.
EA:n huolto-ohjeissa neuvotaan ajoittain sujauttamaan kantapalanen irti, harjaamaan hiekat ja muut roskat välistä ja suihkuttamaan silikonisuihketta. Silikonin pitäisi vähentää lumen tarttumista.

Omissa EA-siteissä ei ole takaside ikinä irronnut tuolla tavalla, mutta silikonoin sen varmuuden vuoksi äsken.
tiku
Viestit: 509
Liittynyt: 09 Touko 2012 21:10

Viesti Kirjoittaja tiku »

AnttiH kirjoitti: Pitkän suksen aiheuttama vääntö voi olla kovempaa. Jos vetää lipat tai muuten heittelee kuperkeikkoja, on hyvä, jos silloin side vähän antaa anteeksi. Miten kestää EA-binding, lienee kysymys. Jos kestää, siitä vaan.
Ehkä johtui lipoista (vaikka lopulta katkesikin ihan rauhallisessa hiihdossa), että sain etummaisen remmin poikki EA-siteistä Järvisen 280:n kanssa. Valmistaja tai maahantuoja tosin epäili myös käyttämiäni jäykkäpohjaisia monoja katkeamisen syyksi.
kieppi
Viestit: 8
Liittynyt: 25 Helmi 2006 10:39

Viesti Kirjoittaja kieppi »

Joo kiitos tähänastisista kommenteista. Varmaan tuo siteen kestävyys, turvallisuus- näkökulma on otettava huomioon. Toisaalta minun reissuni eivät ulotu kauas selkämaille, vaan suhteellisen matkan päästä sivistyksestä niin, että sieltä rämpii lähimälle tielle vaikka yhdellä suksella/soittaa apua. Kaipaisin vielä kokemusta juurikin hiihdettävyyteen, käsiteltävyyteen tai ylipäätään suksen toimivuuteen vs normi armeijan side.
retkuilija
Viestit: 111
Liittynyt: 28 Heinä 2013 23:00

Viesti Kirjoittaja retkuilija »

Millä mekanismilla tuossa EA siteessä tuo aukeaminen tapahtuu kun siihen pakkaa jäätä? Ainakin hyllyjen välissä hypistellessä se vaikutti varmalta kokonaisuudelta enkä saanut tolkkua miten tuo on mahdollista.
"...matkalla jossain päin Suomea..."
omat polut
Viestit: 4205
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Tämmöstä avautumista fillaripalstalla, ilmeisesti ongelma on olemassa,

"""
Onko muilla ollut ongelmia OAC EA siteiden jäätymisen kanssa? Eli sinne kantapään alle sen oranssin säätöklipsin ja siteen väliin kertyy lunta joka sitten jäätyy ja side alkaa venymään. Tasaisin välein joutuu ottamaan suksen (tai sukset) pois ja käyttämään tuon kantaosan irti. Vinkkejä millä tuon estäisi?
ON.
Aivan haistapaska siteet tällä ominaisuudella. Tarpeeksi kun sinne kertyy lunta/jäätä niin kenkä ja suksi erkanee toisistaan, kun se joustokumi irtoaa.
Eilen vedin ahkiota tuonne korpeen ja takasin lumenpudotus keikalle niin muutama hiihtoliike ja kengän kärkeä kun katsoi niin se oli jo paennut taaksepäin.
Kenkä irti ja potku siihen kantaosaan niin side taas lyhenee.
Kantalapun kuulemma valmistajan mukaan pitäisi estää lumen pakkautumisen sinne väliin, mutta en ole vielä testannu

"""
iglu
Viestit: 248
Liittynyt: 15 Helmi 2012 14:51

Viesti Kirjoittaja iglu »

Aikaisemminkin tätä utelin onko joku tätä kokeillut? Kohla/Camu
Antisnow Magic Gel

Ihmegeeli joka pitää lumen irti suksista, siteistä sekä monoista. Made in Austria Shake before ...

29.00€
retkuilija
Viestit: 111
Liittynyt: 28 Heinä 2013 23:00

Viesti Kirjoittaja retkuilija »

Taitaa olla niin että jää muotoutuu ja pikkuhiljaa nostaa reikien kautta tuota lukituslappua. Pitää kokeilla sisäkumin pätkää suojana ja katsoa tuleeko perässähiihtäjältä palautetta siteen irtoamisista.
"...matkalla jossain päin Suomea..."
matsoni47
Viestit: 790
Liittynyt: 03 Tammi 2009 23:18
Viesti:

Viesti Kirjoittaja matsoni47 »

En koskaan ikinä vahingossakaan hiihdä muilla kuin Naaleilla. Paitsi ehkä joskus.
Mutta muovipussit sukkien päälle niin huopavuori pysyy kuivana.
Naaleissa ei tarvitse paksuja sukkia kovillakaan pakkasilla.
Raskaathan ne ovat, pitää vain ajoissa alkaa hiljentelemään kun lähestytään kämppää, ettei mene ohi.
Sissihkö
mlkauppi
Viestit: 12
Liittynyt: 28 Marras 2018 16:54

Viesti Kirjoittaja mlkauppi »

Rokat antautui viikonloppuna, johan nuo oli noin 15 vuotta vanhat, mutta ei mitenkään ihan hirveän paljon hiihdetyt. Käytetty kyllä muuten esim. pilkillä. Eräsiteeseen kiinnittyvän kärjen kulmista irtosi pohja itse saapasosasta, voisi olla ehkä vielä liimattavissa kun keksisi sopivan liiman.

Saapas on sen verran monikäyttöinen, että houkuttelee jatkamaan Naalien käyttäjänä. Toisaalta kevyempi ja tukevampi kenkä 75-telemark-siteeseen olisi ihan hyvä vaihtoehto - jos osaisi speksata kaikista tarjolla olevista kengistä sopivan.
Vastaa Viestiin