KUIVATUS (ei jauheliha)
No nyt sekin tuli tehtyä, kun olin melkein vannonut; niin pitkälle en mene retkiruokien kuivaamisessa, että kuivattaisin kananmunaa.
Onnistui !
Samalla tuli kuivattua porkkanaa, poropuristetta ja vähän muitakin lihoja sekä tietenkin Härkkistä.
Nyt ei muuta kuin ostamme menomatkalla kurppaa Karesuvannosta Ruotsin puolelta ja vaellus voi alkaa.
Kurppa vaatii kaverikseen vähän puolukkaa, mutta sen sentään otan pakkasesta - kuivaamatta !
Onnistui !
Samalla tuli kuivattua porkkanaa, poropuristetta ja vähän muitakin lihoja sekä tietenkin Härkkistä.
Nyt ei muuta kuin ostamme menomatkalla kurppaa Karesuvannosta Ruotsin puolelta ja vaellus voi alkaa.
Kurppa vaatii kaverikseen vähän puolukkaa, mutta sen sentään otan pakkasesta - kuivaamatta !
Se mikä ei tapa, se vahvistaa.
Tutkailin netistä ja näiltäkin sivuilta kananmunan kuivaamista. Törmäsin myös sirkkojen käyttämiseen ravintona. Mulla menee tässä kyllä selkeä raja vaikka milteipä kaikkiruokaisena olen itseäni pitänyt eli tuollainen sirkkajauho ei todellakaan uppoa, eikä kyllä kokonainenkaan. https://goo.gl/AAecPE
Kesällä hyönteisiä löytää matkan varrelta aivan tuoreinakin, mitä niitä kuivaamaan. Kenttähaavi vain mukaan vaellusvarusteisiin. Sitten päästäisiin miettimään sopivaa silmäkokoa ja varren pituutta...tst kirjoitti:Tutkailin netistä ja näiltäkin sivuilta kananmunan kuivaamista. Törmäsin myös sirkkojen käyttämiseen ravintona. Mulla menee tässä kyllä selkeä raja vaikka milteipä kaikkiruokaisena olen itseäni pitänyt eli tuollainen sirkkajauho ei todellakaan uppoa, eikä kyllä kokonainenkaan. https://goo.gl/AAecPE
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
En, mutta Barillalla on pari erinomaista valmiiksi kuivaa vaihtoehtoa. (Olikohan ne parman kinkku ja pinaatti-ricotta.) Ei vaan saa Suomesta, mutta Ruotsista löytyy. Hinta hyväksyttävä, maku hyvä, keittoaika kohtalainen (käytännössä riittää kiehautus ja n. 10min haudutus) ja proteiiniakin muakavasti. Niukkaan keitinveteen voi heittää lämmin kuppi -pussin (tomaattivuohenjuusto) kastikkeeksi, tai nakata kypsät pastat esim. voi-valkosipuli-rosmariini-kastikkeeseen. Toimii.Timoa kirjoitti:Oletteko kuivanneet täytettyä tuorepastaa? Lähinnä ennallistamisen toimivuus kiinnostaa.
Ja toiseem aiheeseen... Mikäs vika hyönteisissä on? Sirkkoja en ole kokeillut, mutta paarmat ja muurahaiset on ihan hyviä raakanakin. Mäntypistiäisen toukat kuulemma myös, varsinkin paahdettuna. Siinä voi pelastaa talousmetsät toukka kerrallaan ja samalla pienentää hiilijalanjälkeään.
TuoltaTimoa kirjoitti:Oletteko kuivanneet täytettyä tuorepastaa? Lähinnä ennallistamisen toimivuus kiinnostaa.
https://www.mediterraneandirect.co.uk/p ... ice-flour/
ostin tortellinit, joissa oli sienitayte - ja aivan erinomainen "puristussuhde , eli hyvin pienesta paketista tuli iso ateria. Erityisesti kun keitin ne kana(kuiva)keittoon, hyva kun kaiken jaksoi syoda.
Risotot kestavat tehda 20 min, kun Gallon vastaava tulee hyvaksi 12 minuutissa. Ja Porcini Gallo -risottoon tietysti saman verran herkkutattteja kuin on pohja-aineksia... no, tuohon kestaa viela hetken aikaa kesaa kulua. Liemikuutio ja parmesania mukaan; harmi ettei sherrya myyda pikkupurtiloissa, vahan niinkuin oliivioljya. Ei muuta kuin kaula poikki ja sekaan
-------
Osui vastaan esimerkki yo. eli tarkoitin tallaisia (n.10g)
http://www.minimus.biz/Marconi-Organic- ... -1100.aspx
jotka pastan (ja muunkin) saattamisessa "eloon" ovat hyvaksi avuksi
- saako Suomesta jostain vastaavia?
Viimeksi muokannut luuppi, 18 Kesä 2017 14:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-
- Viestit: 196
- Liittynyt: 08 Touko 2015 10:41
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Olen useamman kerran, mutten viime vuosina, kun eivät ole riistaa. Toimii. Palautuu ehkä hitaammin kuin (hirvi)jauheliha. Ovat myös rasvaisia, joten en kokeilisi pitkää säilytystä lämpimässä. Itse olen kuivannut aikaisintaan jokusen viikon ennen lähtöä.Louestaja kirjoitti:Onko kukaan kokeillut kebab-lastujen kuivaamista? Eivät kai hirveästi eroaisi muista ohuista lihoista?
Jos joku tietää hyvän kuivatun kebabkastikkeen reseptin, tai valmiin kaupallisen tuotteen, niin pitänee harkita uudelleen. Märkää kastiketta ei viitsi pidemmille reissuille kantaa ja ilman sitä annos on puutteellinen.
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Re: KUIVATUS (ei jauheliha)
Mikä idea tuossa valmiiksi tehtaassa suikaloidussa paprikassa on? Ei ole tullut edes mieleen. Ihan ite olen viipaloinut ja kuivuu hyvin.Glottis kirjoitti:K-kaupan pakastealtaasta Pirkka paprikasuikaleita (ainut merkki mitä on tullut vastaan), Kuivuvat kuivurissa ihan hyvin. Yrittävät tarttua kiinni ritilään, mutta kun rapistaa irti "juuri oikealla" hetkellä, niin on helppoa.
Onko kenelläkään kokemuksia voin kuivaamisesta? (en jaksanut lukea koko ketjua, olisiko tästä ollut juttua aikaisemmin)
https://retkipaikka.fi/kuivattu-voi-on- ... tioloissa/
https://retkipaikka.fi/kuivattu-voi-on- ... tioloissa/
-
- Viestit: 535
- Liittynyt: 10 Loka 2006 19:52