Kannattaa laittaa suoraan kuivurista/uunista ilmatiiviiseen pakkaukseen. Minigripit eivät oman kokemukseni mukaan yleensä ole yhtä tiiviitä kuin esim. lasipurkki hyvällä kannella. Toki tavaran voi annostella pusseihin ja pusseja säilyttää vielä ilmatiiviissä purkissa.Pihkasilmä Kaarnakorva kirjoitti:Kyselläänpä täältä. Eli oon siis kuivatellut tulevalle vaellukselle suikaleina ja raasteena sipulia, paprikaa, perunaa, juuriselleriä, porkkanaa ja tomaattia. Oon säilyttänyt niitä avoimissa paperipusseissa keittiössä, mutta nyt viime päivinä on ollut niin paljon kosteutta ilmassa, että melkein joka pussin sisältö on nahkeaa, eikä enää rapsakan kuivaa. Osa tomaateista on aivan tahmeita.
Eilen jaoin nuo annospusseihin (minigrip) ja suljin minigripit. Nyt aloin kuitenkin miettimään, että kannattaisiko ne pussit kuitenkin vielä pitää auki lähtöön asti, joka on siis tämän viikon lauantaina, ettei homehdu tms?
Tuotteiden kosteus on hyvin pieni kun ne otetaan kuivurista (tuloilman lämmitys laskee sen suhteellista kosteutta ja jos kuivaa talvella, niin ilma on muutenkin kuivaa) ja oman kokemukseni mukaan vähärasvaiset/rasvattomat kuivat tuotteet säilyvät vuosia tiiviisti pakattuna ilman pakastamistakin. En ole kokeillut, mutta huonolla tuurilla pakastimessa vähäinen kosteus voi tiivistyä pussin sisäpinnalle ja pois otettaessa kastella pienen osa tuotteesta, joka alkaisi sitten pilaantumaan. Ehkä turha huoli. Mutta turhalta on tuntunut pakastaminenkin.
Esim. viime syksynä kuivasin kerrallan jauhelihaa koko talven tarpeisiin (en enää muista, paljon kuitenkin) ja pakkasin kuivan jauhelihan kuivurilämpimänä suoraan säilöntöpurkkeihin (ns. patenttikorkki). Yksi purkki jäi yli ja kun avasin sen nyt kesäreissua varten, oli sisällä edelleen alipaine (lämmin tavara jäähtynyt huoneenlämpöön) ja jauheliha oikein kelvollista. Säilytys toki valolta suojattuna.