Latu arktisille lakeuksille on auki!

Avatar
Pepi
Viestit: 7423
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

akallio kirjoitti:Asian tarkistaminen itse lakitekstistä taitaa olla vähän työlästä, kun "jokamiehen oikeuksiin" liittyvät kohdat ovat siellä kai vähän hajallaan.
Jokamiehenoikeuksiin kuuluu se, mitä missään lakipykälässä ei ole kielletty. Sallittuja asioita ei laeissa juuri vaivauduta luettelemaan. Kiellettyjä ja pakollisia kyllä.


Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Nythän ei ole pakko arvailla ja poissulkevasti katsoa kieltolistoja kun Jokamiehenoikeudet esitellään oppaassakin. Oppaassa käsitellään myös järjestettyä toimintaa, joskin oikeus lienee se, joka sanoo lopullisen sanan riitatilanteessa.
Luonteeltaan yksityinen tapahtuma, esimerkiksi opastettu linturetki, tai vaellus voidaan tehdä jokamiehenoikeudella, jos tapahtumasta ei aiheudu (vähäistä suurempaa) haittaa (maanomistajalle).
* Lisäykset suluissa omiani.
Avatar
Pepi
Viestit: 7423
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

^ Kannattaa tarkistaa ja vielä kerran tarkistaa, mitä tuossa virkkeessä tarkoitetaan "luonteeltaan yksityisellä".
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
sahamies
Viestit: 4644
Liittynyt: 01 Touko 2010 08:58

Viesti Kirjoittaja sahamies »

Himpunverran ovat tarkentaneet määräyksiä.

Sanoisin että alkaa mennä aivan älyttömyyksiin tuollainen sääntöviidakko tällaisessa asiassa.
hannes
Viestit: 10737
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Marjanpoiminnassakin esitettiin kesällä kaikennäköisiä tulkintoja jokamiehenoikeuksista koskien ulkomaalaisia poimijoita.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Jatkakaa toki keskustelua hyvästä aiheesta, mutta...

Sen verran vielä mainostan omaa toimintaani täällä, että nyt olisi mahdollisuus voittaa ilmainen Arktisen hiihtovaeltamisen perusteet -kurssi! Kilpailu löytyy blogistani.
issuj
Viestit: 765
Liittynyt: 02 Maalis 2008 13:36

Viesti Kirjoittaja issuj »

Kiitokset Korpijaakolle asiallisesta vastauksesta. Valaisi asiaa hyvin. Enpä toki täällä itsekään koko aikaa roiku, joten ymmärrän hyvin, että vastauksesi viipyi hieman. Äreyteni kohdistuikin siihen joutavaan pulinaan ja viisasteluun, joka alkoi kysymykseni jälkeen ja jota ei olisi varmaankaan tullut, jos hän olisi ehtinyt nopeammin vastaamaan.

Ja... jokamiehen oikeudet, niiden soveltaminen ja liiketoimien harjoittaminen metsissä ja tuntureilla on aihe, josta pitääkin käydä asiallista keskustelua ja sen pohjaksi juuri halusinkin tietää, minkälaisilla säännöillä tässä asiassa pelataan naapurimaan puolella.

Minusta luvan hinta n 30€ per lärvi, jos on kahdeksan osallistujaa ei ole mitenkään paha. Itselleni se ei ainakaan olisi kynnyskysymys, jos haluaisin muuten osallistua tuollaiselle matkalle. Yrittäjänä itse panisin sen maksuerittelyyn selkeästi näkyville, jotta asiakkaatkin näkevät, mistä maksavat.
Vastaa Viestiin