Pätikästä tuntureille.

issuj
Viestit: 765
Liittynyt: 02 Maalis 2008 13:36

Viesti Kirjoittaja issuj »

Hyvä, piirrän reittisuunnitelman sitten siitä kohdin, jos sinne saakka ehdin, nyt näyttää siltä, että käytettävissä oleva aika ei välttämättä riitä Tsaibmalla käymiseen, jos Pättikkästä lähden. Voihan olla, että muutankin lähtö- ja paluupisteet sen verran pohjoisemmas, että tuonne ehdinkin lyhyemmälläkin ajalla. Suunnitelma elää...


issuj
Viestit: 765
Liittynyt: 02 Maalis 2008 13:36

Viesti Kirjoittaja issuj »

Reissu tehtynä, menimme Pättikkästä polkua pitkin Darjulle saakka. Vaikka oli vielä kevättulvaa ja satoi koko ajan, polku oli vaelluskengillä kuljettavissa. Habatin kohdalla kyllä noustiin vähän ylemmäs rinteelle, mutta enempi mukavuussyistä. Pikkuisen Habatia ennen on Aatsajoessa komea koski-/putouspaikka, kannattaa poiketa polulta muutamia kymmeniä metrejä pohjoisen puolelle. Minusta reitti on oikeinkin hyvä kulkea, varsinkin loppukesää ajatellen, suot eivät ole mitenkään vaikeakulkuisia ja purot ylitettävissä helposti ilman kahlausta.
Matka jatkui Darjulta poikkimain Ropille ja sieltä Iittoon. Reitti lyheni jonkin verran alunperin suunnitellusta kovan tuulen ja sateen vuoksi, kun aikaa kului mukavasti teltassa loikoillessa.
sopuli
Viestit: 24
Liittynyt: 26 Elo 2009 10:27
Paikkakunta: turku

Viesti Kirjoittaja sopuli »

Kiitos issuj! Oma reissuni vielä edessä. Aurinkoista kesää sinulle!
zag
Viestit: 480
Liittynyt: 03 Loka 2008 14:16
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja zag »

issuj kirjoitti:... Pikkuisen Habatia ennen on Aatsajoessa komea koski-/putouspaikka, kannattaa poiketa polulta muutamia kymmeniä metrejä pohjoisen puolelle. Minusta reitti on oikeinkin hyvä kulkea, varsinkin loppukesää ajatellen...
Taitavat olosuhteet vuosittain vaihdella. Minä kyllä joku vuosi sitten elokuulla jouduin Pättikkästä lähtevällä mönkijäuralla polskuttelemaan vedessä paikoin nilkkoja myöten.
Hapakka
oaivi
Viestit: 443
Liittynyt: 18 Syys 2011 20:24

Re: Pätikästä tuntureille.

Viesti Kirjoittaja oaivi »

Tässä ketjussa on näköjään 10 vuotta sitten Ropin seudun maastoonlähtöpaikoista keskusteltu. Olen syyskuussa lähdössä viikoksi niille main. Tuleeko kellään mieleen mitään tuoretta perustelua suosia tai välttää jotain tiettyä lähtöpaikkaa? Reittiä en ole suunnitellut, mutta Kalkkoaivin tie ja Kaskasjoki varmaankin rajaavat vaellusalueeni. Teltassa yövyn.

Iitto, Ropinsalmi, Pättikkä vai Kalkkoaivin tie?
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
eve
Viestit: 101
Liittynyt: 26 Maalis 2006 15:16

Re: Pätikästä tuntureille.

Viesti Kirjoittaja eve »

Iitosta menee hyvä polku tunturiin ja Ropin tuvalle asti.
Pätkästä olen myös lähtenyt, mutta autolle taisi olla vaikeampi löytää p paikkaa. Olen noin 20v sitten lähtenyt Pätkästä, joten muistikuva voi pettää.
Ropinsalmelta ei kannata lähteä kesällä ellei halua rämpiä ja kulkea vaikeakulkuisessa maastossa. Sitä ei kannata harkita kesällä. Talvella puolestaan on hyvä hiihtää järven yli.
Kalkkoaivin tiestä ei ole kokemusta, mutta luulisi olevan hyvä reitti kulkea 🤔
Hanu
Viestit: 3994
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Re: Pätikästä tuntureille.

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Iittoon saa hyvin auton ja hyvää polkua pääsee alun koivikon läpi kohti Ropia. Polun alussa on jokunen autopaikka ja muuntajalla myös. Muista paikoista ei ole kokemusta.
oaivi
Viestit: 443
Liittynyt: 18 Syys 2011 20:24

Re: Pätikästä tuntureille.

Viesti Kirjoittaja oaivi »

Kiitos nopeista vastauksista! Lukitaan lähtöpaikaksi Iitto. :D
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
Vastaa Viestiin