Nokipannukahvi
Lämpötila riippuu valmistustavasta, pavusta ja jauhatusasteesta. Perinteisellä kahvinkeittimellä pyritään n. 92c asteeseen ja keittimen laadusta riippuu kuinka tasaisen lämmintä vettä sieltä sitten tulee.
Vaelluksella teen kahvit tätä nykyä aeropressillä, suosittelen tutustumaan ihan kotikäytössäkin jos arvostaa laadukkaampaa kahvielämystä.
Vaelluksella teen kahvit tätä nykyä aeropressillä, suosittelen tutustumaan ihan kotikäytössäkin jos arvostaa laadukkaampaa kahvielämystä.
Ääni Aeropressille. Plussana että sillä saa tehtyä kuolleetkin herättävän vahvaa kahvia. Kohtalaisen pieni ja kevytkin.4lbert kirjoitti:Lämpötila riippuu valmistustavasta, pavusta ja jauhatusasteesta. Perinteisellä kahvinkeittimellä pyritään n. 92c asteeseen ja keittimen laadusta riippuu kuinka tasaisen lämmintä vettä sieltä sitten tulee.
Vaelluksella teen kahvit tätä nykyä aeropressillä, suosittelen tutustumaan ihan kotikäytössäkin jos arvostaa laadukkaampaa kahvielämystä.
- Ulkoilmamiehet
- Viestit: 20
- Liittynyt: 08 Loka 2018 15:12
- Paikkakunta: Lahti
- Viesti:
Keväällä sain vinkin tämmöisestä kahvinsuodattimesta. Enpä ole aiemmin moisesta kuullut. Muutaman käyttökerran perusteella ihan toimiva ratkaisu. Kahvittelukertoja on kuitenkin ollut sen verran harvakseltaan, että en katso syyllistyneeni metsän tuhoamiseen.
Kannatteko mukana kahvipannuja vai keitättekö kahveet kattilassa?
Mulla on kotona pannu ja retkellä kattila.
Kattila on helpompi putsata puruista kuin pannu. Oikeastaan kyse ei ole helppoudestakaan vaan veden säästämisestä. Kattilalla kahvia keitellessä kattilan puhdistamiseen kuluu vähemmän vettä kuin pannun puhdistamiseen. Leirin ollessa puron/järven rannalla merkityksetöntä muttametsään en halua kantaa tiskivettä pannun putsaukseen.
Mulle on opetettu että pannusta pitää kaataa ensin loraus nuotioon (purut pois pannun "syöksytorvesta"). Kattilalla en kaada nuotioon, jostain syystä kattilasta kaadetaan maahan ja pannusta nuotioon.
Mulla on kotona pannu ja retkellä kattila.
Kattila on helpompi putsata puruista kuin pannu. Oikeastaan kyse ei ole helppoudestakaan vaan veden säästämisestä. Kattilalla kahvia keitellessä kattilan puhdistamiseen kuluu vähemmän vettä kuin pannun puhdistamiseen. Leirin ollessa puron/järven rannalla merkityksetöntä muttametsään en halua kantaa tiskivettä pannun putsaukseen.
Mulle on opetettu että pannusta pitää kaataa ensin loraus nuotioon (purut pois pannun "syöksytorvesta"). Kattilalla en kaada nuotioon, jostain syystä kattilasta kaadetaan maahan ja pannusta nuotioon.
^^
Pannulla kahvit. Nuotiolle litrainen ja trangian kanssa 0,6 litrainen.Tarkoitus on kyllä tehdä noin 5-8 millinen korotusrengas trangiaan niin sopisi tuo litrainen pannu trangiaankin tarvittaessa.Nyt jäisi vinoon kun pannun kaatonokka ottaa trangian laitaan.
Pannulla kahvit. Nuotiolle litrainen ja trangian kanssa 0,6 litrainen.Tarkoitus on kyllä tehdä noin 5-8 millinen korotusrengas trangiaan niin sopisi tuo litrainen pannu trangiaankin tarvittaessa.Nyt jäisi vinoon kun pannun kaatonokka ottaa trangian laitaan.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Opin jotain uutta, thanks!P Punakuono kirjoitti:Ei niin yksinkertaista kuin äkkiseltään luulisi,paitsi jostain pussiteestä,jota kukaan itseäänkunnioittava ei käytä.Ursus kirjoitti:Voisiko joku vielä antaa ohjeet teeveden keittämistä varten.
Reissuun kannattanee ottaa mustaa teetä,se valmistetaan kiehuvaan veteen.
Vihreää teetä sen sijaan ei saa valmistaa yli 80C veteen,tulee kitkerää.
Valkoinen tee mettässä haastavin,valmistetaan n.60C veteen.
Haudutusajat myös tärkeitä.
Ja hei jätkät,tää ei oo naurun asia...
Motonetistä ostettu tummaksi kova-anodisoitu alumiinikahvipannu, nykyään musta ja nokinen.
Litra kiehuvaa vettä, ei ole kiirettä niin pannu mättäälle.
Vajaa kuksa eli 1,5dl(n.70g) Juhla Mokka pannujauhatusta pannuun, sekoitus tikulla.
Odota ainakin 5min. Kopauta pannua niin porot laskeutuvat pohjalle.
Eka nokallinen maahan, kahvi on valmis.
Olen kokeillut kahvin kiehauttamista, ei vaikuttanut makuun mutta joskus rasva erottui näkyväksi.
Porojen laskeutumiseksi kahvin lutraaminen kuksasta pannuun, ei vaikuttanut makuun.
En omaa hyvää makuaistia, kotona Moccamasteri ja Juhla Mokkaa, maitoa reilusti.
Metsässä mustaa kahvia koska tuntuu että maito ei toimi metsässä.
Kaupungissa lattea, töissä mitä nyt saa käsiin, joskus jopa pikakahvia.
On se vaan hyvää, mutta viime keikalla oli tilan säästön takia ensimmäistä kertaa pikakahvia mukana ja koska ihminen on sopeutuvainen eläin niin menihän se niinkin. https://aijaa.com/2WJQOY EDIT Piti vielä mainita, että jossain hiljattain katsomassani pätkässä oli lapin miehen vinkki eli selkeytysvaiheessa piti kahvia pyöräyttää maltillisesti hiiltyneellä/palavalla kepillä niin tulisi mukava lisäaromi. Täytyy testata.