Nokipannukahvi

StefanG
Viestit: 1892
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Kahviahan ei saa keittää. Lämpötilan tulee pysy siin 96 asteessa.


4lbert
Viestit: 265
Liittynyt: 02 Maalis 2011 18:31

Viesti Kirjoittaja 4lbert »

Lämpötila riippuu valmistustavasta, pavusta ja jauhatusasteesta. Perinteisellä kahvinkeittimellä pyritään n. 92c asteeseen ja keittimen laadusta riippuu kuinka tasaisen lämmintä vettä sieltä sitten tulee.

Vaelluksella teen kahvit tätä nykyä aeropressillä, suosittelen tutustumaan ihan kotikäytössäkin jos arvostaa laadukkaampaa kahvielämystä.
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

4lbert kirjoitti:Lämpötila riippuu valmistustavasta, pavusta ja jauhatusasteesta. Perinteisellä kahvinkeittimellä pyritään n. 92c asteeseen ja keittimen laadusta riippuu kuinka tasaisen lämmintä vettä sieltä sitten tulee.

Vaelluksella teen kahvit tätä nykyä aeropressillä, suosittelen tutustumaan ihan kotikäytössäkin jos arvostaa laadukkaampaa kahvielämystä.
Ääni Aeropressille. Plussana että sillä saa tehtyä kuolleetkin herättävän vahvaa kahvia. Kohtalaisen pieni ja kevytkin.
Avatar
Ulkoilmamiehet
Viestit: 20
Liittynyt: 08 Loka 2018 15:12
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ulkoilmamiehet »

Ja niinhän siinä kävi, että Aeropress lähti tilaukseen ketjua lukiessa :D
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

https://photos.app.goo.gl/Lz2MonxqJKUoAMpf9

Väline testausta ennen reissuu..p 8)
Avatar
OS
Viestit: 8142
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja OS »

Keväällä sain vinkin tämmöisestä kahvinsuodattimesta. Enpä ole aiemmin moisesta kuullut. Muutaman käyttökerran perusteella ihan toimiva ratkaisu. Kahvittelukertoja on kuitenkin ollut sen verran harvakseltaan, että en katso syyllistyneeni metsän tuhoamiseen.
Avatar
Pepi
Viestit: 7428
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Antaako makua?
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Avatar
OS
Viestit: 8142
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja OS »

Pepi kirjoitti:Antaako makua?
Omalla makuaistillani en osaa tuohon vastata, mukavahan se olisi jos kahviin tulisi jotain extraa "metsän makua".
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

^No itse ainakin kokeilen kun seuraavan kerran korvessa kahveeta keittelen :D
Sen verran pätevän näköinen systeemi.
Al Bundy
Viestit: 371
Liittynyt: 21 Loka 2010 08:37
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Al Bundy »

Kannatteko mukana kahvipannuja vai keitättekö kahveet kattilassa?

Mulla on kotona pannu ja retkellä kattila.
Kattila on helpompi putsata puruista kuin pannu. Oikeastaan kyse ei ole helppoudestakaan vaan veden säästämisestä. Kattilalla kahvia keitellessä kattilan puhdistamiseen kuluu vähemmän vettä kuin pannun puhdistamiseen. Leirin ollessa puron/järven rannalla merkityksetöntä muttametsään en halua kantaa tiskivettä pannun putsaukseen.

Mulle on opetettu että pannusta pitää kaataa ensin loraus nuotioon (purut pois pannun "syöksytorvesta"). Kattilalla en kaada nuotioon, jostain syystä kattilasta kaadetaan maahan ja pannusta nuotioon.
StefanG
Viestit: 1892
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Dracula- blah, blah-blah.
amatööri
Viestit: 3493
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

^^
Pannulla kahvit. Nuotiolle litrainen ja trangian kanssa 0,6 litrainen.Tarkoitus on kyllä tehdä noin 5-8 millinen korotusrengas trangiaan niin sopisi tuo litrainen pannu trangiaankin tarvittaessa.Nyt jäisi vinoon kun pannun kaatonokka ottaa trangian laitaan.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Egsise
Viestit: 49
Liittynyt: 12 Syys 2009 11:16
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja Egsise »

P Punakuono kirjoitti:
Ursus kirjoitti:Voisiko joku vielä antaa ohjeet teeveden keittämistä varten.
Ei niin yksinkertaista kuin äkkiseltään luulisi,paitsi jostain pussiteestä,jota kukaan itseäänkunnioittava ei käytä.

Reissuun kannattanee ottaa mustaa teetä,se valmistetaan kiehuvaan veteen.
Vihreää teetä sen sijaan ei saa valmistaa yli 80C veteen,tulee kitkerää.
Valkoinen tee mettässä haastavin,valmistetaan n.60C veteen.
Haudutusajat myös tärkeitä.

Ja hei jätkät,tää ei oo naurun asia...
Opin jotain uutta, thanks!

Motonetistä ostettu tummaksi kova-anodisoitu alumiinikahvipannu, nykyään musta ja nokinen.
Litra kiehuvaa vettä, ei ole kiirettä niin pannu mättäälle.
Vajaa kuksa eli 1,5dl(n.70g) Juhla Mokka pannujauhatusta pannuun, sekoitus tikulla.
Odota ainakin 5min. Kopauta pannua niin porot laskeutuvat pohjalle.
Eka nokallinen maahan, kahvi on valmis.

Olen kokeillut kahvin kiehauttamista, ei vaikuttanut makuun mutta joskus rasva erottui näkyväksi.
Porojen laskeutumiseksi kahvin lutraaminen kuksasta pannuun, ei vaikuttanut makuun.

En omaa hyvää makuaistia, kotona Moccamasteri ja Juhla Mokkaa, maitoa reilusti.
Metsässä mustaa kahvia koska tuntuu että maito ei toimi metsässä.
Kaupungissa lattea, töissä mitä nyt saa käsiin, joskus jopa pikakahvia.

Kuva
tst
Viestit: 6550
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

On se vaan hyvää, mutta viime keikalla oli tilan säästön takia ensimmäistä kertaa pikakahvia mukana ja koska ihminen on sopeutuvainen eläin niin menihän se niinkin. https://aijaa.com/2WJQOY EDIT Piti vielä mainita, että jossain hiljattain katsomassani pätkässä oli lapin miehen vinkki eli selkeytysvaiheessa piti kahvia pyöräyttää maltillisesti hiiltyneellä/palavalla kepillä niin tulisi mukava lisäaromi. Täytyy testata.
Ursus
Viestit: 9552
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Jos oikein wanhan ajan pannukahvia haluaa keittää, niin ripaus suolaa sitten lopuksi valmiiseen kahviin.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Vastaa Viestiin