Nokipannukahvi
Onko kehumista/haukkumista? Olen tuommoisen Espron katsellut eräästä nettikaupasta vähän sillä silmällä.Louestaja kirjoitti: Espro Travel Press 350ml
https://www.paahtimopapu.fi/tuote/travel-coffee-press/
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Joo kauaksi karattiin perinteisestä nokipannukahvista. Nokipannukahviin kuuluu kaksi asiaaWalker kirjoitti:Kovin on laaja käsite.Pepi kirjoitti:Nokipannukahvia
Minun nokipannukahvi valmistuu nokisessa mustakylkisessä ja on hyvää .
1) mielikuvat ja tunnelma
http://retkipaikka.fi/vapaa/nokipannukahvi/
sekä
2) suomalainen perinteinen (ja monille lapsuudesta tuttu) tapa valmistaa pannukahvia.
Pannukarkeaa jauhatusta on tarjolla nykyisin aika rajoitetusti. Mikäli jauhaa kahvinsa itse, tästä ei tule ongelmaa, koska kaikilla myllyillä saa aikaan pannukarkeaa kahvia. Voi siis ostaa haluamiaan papuja, itselle sopivalla paahtoasteella.
Oikea, perinteinen kahvipannu on helppo ripustaa keitistankoon nuotiolle. Nokinen pannun pinta ja siihen lliittyvät aromit syntyvät kyllä ihan samalla tavalla myös ranskalaiseen pressopannuun ja italialaiseen mutteripannuunkin, mutta niihin joutuu virittelemään sangan erikseen tai ne on aseteltava nuotiolla ritilälle tai kivien väliin. Pressopannussa on hyvä käyttää pannukarkeutta karkeampaa kahvia ja mutteripannussa puolestaan suodatinkahvia hienompaa karkeutta.
Monella retkeilijällä nokipannuna toimii Trangian alumiininen "teepannu" tai ainakin sillä nimellä samannäköistä ja samasta materiaalista valmistettua pannua kutsutaan ison rapakon takana.
http://www.gsioutdoors.com/tea-kettle-hae-1-qt.html
Lisäys edelliseen: Ilmeisesti se oikea nokipannu on valmistettu kuparista ja tinattu sisäpuolelta? Tuskin se ainakaan on ollut alumiinia tai rosteria? Kuparipannun tinaus tulee uusia säännöllisesti. Perinteitä arvostavat osaavat varmaankin sen tehdä?
Vielä toinen lisäys: Mielenkiintoista kahviin liittyvää perinnetietoa löytyy tästä linkistä:
http://www.vahvike.fi/sites/default/fil ... rtit_1.pdf
Musta se on ollut näppärä. Siinä on suodattimet erikseen kahville ja teelle. Olen tehnyt vain kahvia. Suodatin toimii hyvin, kahviin ei jää mujua. Sen saa helposti purettua putsausta varten. Kestoikä on ainoa, joka arveluttaa, kuinka kauan männän tiivisteet pitää ja suodatinosa on aika hennon oloinen muoviosa. Mutta parin kuukauden satunnaisella käytöllä tähän asti ok.StefanG kirjoitti:Onko kehumista/haukkumista? Olen tuommoisen Espron katsellut eräästä nettikaupasta vähän sillä silmällä.Louestaja kirjoitti: Espro Travel Press 350ml
https://www.paahtimopapu.fi/tuote/travel-coffee-press/
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
- Ulkoilmamiehet
- Viestit: 20
- Liittynyt: 08 Loka 2018 15:12
- Paikkakunta: Lahti
- Viesti:
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Usko tai älä, mutta tulilla kiehautettu ja nokisesta pannusta kuksaan lasketu kahvi voittaa kaiken muun. Lisäksi nokinen pannunkylki hivelee näköaistia ja koko turaaminen pannun ympärillä on sitä jotakin.Korvapuoli kirjoitti:Kuinka tärkeä osa kahvin makua noki on nokipannukahvissa?
Polku on siinä, missä mies kulkee.
- Ulkoilmamiehet
- Viestit: 20
- Liittynyt: 08 Loka 2018 15:12
- Paikkakunta: Lahti
- Viesti:
Totta! Tosin onhan toi kahvinkeitto ainakin mulla semmosta fiilistelyä ja niiden tuttujen rituaalien kanssa leikkimistä. Mutta lopputulos on kieltämättä aina hyvä ja odotuksen arvonenWalker kirjoitti:Usko tai älä, mutta tulilla kiehautettu ja nokisesta pannusta kuksaan lasketu kahvi voittaa kaiken muun. Lisäksi nokinen pannunkylki hivelee näköaistia ja koko turaaminen pannun ympärillä on sitä jotakin.Korvapuoli kirjoitti:Kuinka tärkeä osa kahvin makua noki on nokipannukahvissa?
-
- Viestit: 1211
- Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22
- Ulkoilmamiehet
- Viestit: 20
- Liittynyt: 08 Loka 2018 15:12
- Paikkakunta: Lahti
- Viesti:
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Henkilökohtainen mielipide: oman keittiön Moccamaster-kahvi on melko tarkkaan yhtä hyvää kuin ulkona keitetty, mutta pannussa keittäminen nostaa fiilistä yhden napsun verran ja nuotio itsessään niin ikään yhden pykälän.
Ja sivumennen sanoen: edesmennyt äitini ei halunnut kahvinkeitintä, vaan keitti kahvinsa pannussa, koska halusi nauttia sen likimain 99-asteisena.
Ja sivumennen sanoen: edesmennyt äitini ei halunnut kahvinkeitintä, vaan keitti kahvinsa pannussa, koska halusi nauttia sen likimain 99-asteisena.
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.