Nokipannukahvi
Kuuluu samaan sarjaan kuin tuo Rommikinhannes kirjoitti:Myönnän että nuotiolla kahvi maistuu hyvältä - vaikkei kokki olisi pannut edes parastaan. Saattaapi tulla mukaan vähän luonto- ja raitisilmalisää.varg62 kirjoitti:Ei noki ole tärkeä,mutta vain nuotiolla eli avotulella keitetty kahvi maistuu.Muut on korvikkeita.
Kun laitat Sinoliin vettä n.5% lakkaa Trangiakin noettamisen.kuu-ukkeli kirjoitti:Kaasulla ei tosiaan saa oikein nokea pannun pintaan, mutta perinteinen Trangia kyllä tuottaa nokea riittämiin.Vänkäri kirjoitti:Ehkä tässä viitsattiin siihen että NOKI_PANNU_kahvipannussa on oltava nokea notta se olisi NOKIPANNUkahvia ,muutoinhan se on noetonpannukahvia.MountEverest kirjoitti:Kiitos vastauksesta!
Pakko vielä kysyä että mitä tarkoitat sillä ettei pannuun saa oikeaa nokipintaa
?
Marinolissa se onkin jo valmiina. (Siksi kalliimpi hintakin).
-
- Viestit: 184
- Liittynyt: 25 Maalis 2011 15:22
- Paikkakunta: Hanko
Tästä säikäyttämisestä olen saanut kuulla pari kertaa luennon ja molemmat luennoitsijat ovat esitelmöineet samalla laavulla Kitkajoen varrella mutta onneksi eri iltoina sillä heidän ainoat oikeat tapansa olivat tietysti erilaisia ja luennoitsijatkin olivat melkoisen kiihkoja joten painiksihan se olisi muuten mennyt.Louestaja kirjoitti:Onko tämä nyt se kahvin "säikäyttäminen", josta olen kuullut puhuttavan? Itse olen yrittänyt toimia niin, että olen muina miehinä poistunut pois pannun näköpiiristä, hiipinyt puiden suojassa takaisin ja hyökännyt kahvia kohti julmasti karjuen. Elämöintini on siis ollut turhaa?Vänkäri kirjoitti:Pannuakin aika äkkiä oppii "lyömään" vaikka klapia vasten, niin vajoaa ne pinnalla olevat presut paremmin pannun pohjaan,
Sori, oli pakko. Mutta se ekan lauseen kysymys oli ihan asiaa!?
-
- Viestit: 6124
- Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30
Minun enemmän tai vähemmän mustakylkinen kahvipannuni on oppinut pudottamaan höystöt alas, kun pelkän veden kiehauttamisen jälkeen kaadan silmämitalla sopivan kartion muotoisen läjän hiukan poreilevan veden pintaan. Selaan muutamaan kertaan edestakaisin aineksia kahvimukillani, joka on airamilaisen muovinen muki. Hetken seisotus ja vielä pannun nokan kautta mukillinen ja sen palautus. Pieni odotus ja kahvi on valmista nautittavaksi. Mahdolliset kahvinporot jäävät kupin pohjalle, eivätkä ole nautinnon esteenä. En kiehauta kahvia porojen lisäämisen jälkeen, niinkuin monilla näkyy olevan tapana. Mielestäni tuo tekee juoman kitkeräksi.
Muovimuki sen tautta, että käytän kahvissani mausteita jos mahdollista. Myös muut kuumat sekoitteet, kuten kana-ja vastaavat kupit nautin samaisesta astiasta. Puinen kuksa on niille huononpi vaihtoehto.
Muovimuki sen tautta, että käytän kahvissani mausteita jos mahdollista. Myös muut kuumat sekoitteet, kuten kana-ja vastaavat kupit nautin samaisesta astiasta. Puinen kuksa on niille huononpi vaihtoehto.
Aivan oikein, kahvihan ei saaa kiehua juuri mainitsemastasi syystä eli kitkerää tulee. Mutta sehän ei liene suomalaiselle ongelma kun on totuttu juomaan kitkerää vaaleapaahtoista (ei ihme että moni kärsii närästyksestä).honkamukka kirjoitti: En kiehauta kahvia porojen lisäämisen jälkeen, niinkuin monilla näkyy olevan tapana. Mielestäni tuo tekee juoman kitkeräksi.
Siksi minun retkikaffintekoväline on tämä: http://cdn.pursuitist.com/wp-content/up ... -press.png
Vesi kiehumaan, sitten kasa puruja pinnalle, sitten pieni heilautus niin, että purut kastuvat kunnolla. Hetken kuluttua kaadan nokkaporot pois ja pienen alkutilkan kuksaan ja kaadan tilkan takaisin pannuun. silloin porot laskeutuvat.
Juon pehmeän makuista vaaleapaahtoista. Tummapaahtoinen on niin karvaan ja pohjaan palaneen makuista, ettei mene oikein alas.
Juon pehmeän makuista vaaleapaahtoista. Tummapaahtoinen on niin karvaan ja pohjaan palaneen makuista, ettei mene oikein alas.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Samaa mielta, mutta olen paatynyt erilaiseen ratkaisuun: turkkilaisen kahvin pannuunStefanG kirjoitti:Aivan oikein, kahvihan ei saaa kiehua juuri mainitsemastasi syystä eli kitkerää tulee. Mutta sehän ei liene suomalaiselle ongelma kun on totuttu juomaan kitkerää vaaleapaahtoista (ei ihme että moni kärsii närästyksestä).honkamukka kirjoitti: En kiehauta kahvia porojen lisäämisen jälkeen, niinkuin monilla näkyy olevan tapana. Mielestäni tuo tekee juoman kitkeräksi.
Siksi minun retkikaffintekoväline on tämä: http://cdn.pursuitist.com/wp-content/up ... -press.png
- sopiva yhden hengen kahveille
- sopiva avotulelle (tosin kahva on puuta, eli kohtuus kaikessa)
- heti kun kiehuminen nakyy, pitaa se katkaista nostamalla ja pyorittamalla
- tama toistetaan pari kertaa ja a vot!
On se vaan hyvvää ja lämmittääkin mukavasti: http://aijaa.com/NPkkH3
Meillä on lähes aina sellainen pieni kupin mallinen teesihti jossa tosi tiheä verkko. Sinne sopiva määrä kahvia ja kuuma vesi läpi suoraan kuppiin. Samalla tapaa kuin suodatinkahvi. Ei tarvi tiskata mitään ja kahvi tulee vaikka samalla kattilalla kuin ruoka. Yleensä odotan jonkin aikaa että vesi ei ole 100 asteista vaan noin 95.