Untuva vs. Kapokki

Glottis
Viestit: 733
Liittynyt: 01 Elo 2010 15:29

Viesti Kirjoittaja Glottis »

sahamies kirjoitti: Millainen pesu niihin vaikuttaa
Untuva-allergiaa aiheuttaa useimmiten linnun ihosta peräisin oleva hilse ja sen proteiinit; nämä on mahdollista pestä pois mutta kotikonstein se ei onnistu. Joutsen taisi kehua käyttävänsä pesuvaiheessa 150l vettä per kilo untuvaa.

Joutsen ilmeisesti tuon osaa kun voivat käyttää allergia- ja astmaliiton tunnuksia osassa tuotteitaan.
http://www.joutsen.fi/fi/untuva/allergia


Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
varsijousi
Viestit: 1209
Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22

Viesti Kirjoittaja varsijousi »

sahamies kirjoitti:Untuva on allergikolle poissuljettu vaihtoehto.
Pelkkä höyhentäytteinen tyyny jo riittää, nokka ja kurkku ihan tukossa viidessä minuutissa :? .
Tämä on vanhentunutta ja väärää tietoa: Allergialiiton mukaan vain 2% untuva/höyhenallergikoista saa oireita nykyisistä makuupussien täytteistä. Useimmat valmistajat tämän ilmoittavatkin jonkin sortin "sertifikaatilla". Minä olen myös siitä elävä esimerkki: Joutsenen, Marmotin ja Cumuluksen pusseista en saa minkäänlaista allergista reaktiota. Sahamies on hyvä ja ostaa vain untuvapussin, ellet sitten kuulu tuohon allergisista 2%:n allergisten joukkoon.
koutsi
Viestit: 17
Liittynyt: 19 Touko 2011 18:14

Viesti Kirjoittaja koutsi »

Vaikka Joutsenen untuvat ovatkin hyvin pestyjä niin siltikin ensimmäisillä nukkumiskerroilla mulle tuli allergisia reaktioita, tosin hyviä lieviä. Myöhemmin ei sitten olekaan ollut mitään ongelmia sen suhteen.
Mangrove
Viestit: 356
Liittynyt: 26 Tammi 2008 21:42

Viesti Kirjoittaja Mangrove »

Suomessakin näemmä valmistettiin 1930-luvulla näitä kapokkipusseja.
Hyväyö Oy - HYVÄYÖ-makuupussi
N:o 19. HYVÄYÖ-makuupussi ulkoilijalle:
Kevyt impregnoitu päällinen. Kapokkipehmustus. Vetolukko. Päänalus-suojus. Makuupussin pituus 200 sm. Paino vain 1800 gr.
tst
Viestit: 6535
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Muuta etsin, tähän törmäsin. Kapokki oli jo sanana ihan outo, tyynyjä ja peittoja siitä tehdään näemmä ainakin, mutta makuupusseja en löytänyt. https://eralehti.fi/2015/03/19/onnistuu ... -retkelle/
MrKnowItAll
Viestit: 137
Liittynyt: 16 Tammi 2021 18:46
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja MrKnowItAll »

Kiinassa muutaman kymmenen vuoden ajan liikkuneena on kapokki tullut tutuksi sekä peitoissa, patjoissa ja talvitakkien täytteenä. Kaduilla näki ennen vanhaan paljonkin levällään olevia patjan tai peiton aihioita, joita paukuteltiin pari metriä pitkillä jousipyssyä muistuttavilla työkaluilla tasapaksuiksi ja pöyheiksi. 80-luvun puolivälissä talvella halvoissa hotellissa ei ollut lämmitystä, vaatteet päällä kietouduttiin pariin kapokkitäkkiin ja yö se kului siinäkin. Painavia ja kostean oloisia olivat.

Kyllähän kapokkia edelleen käytetään maailmalla, mutta lienee länsimaissa jotain takaisin luontoon -nostalgiaa, sillä kyllä keinokuiduit ovat joka suhteessa ylivoimaisia. Untuva sitten omaa luokkaansa eristeenä.

Haahkanuntuvasta otin jokunen viikko sitten selvää myöskin, sillä täytetty makuupussi tulisi maksamaan noin kymmenkertaisen summan hyvään hanhenuntuvaan verrattuna, nousukyky olisi noin 1000 luokkaa, eli vain hieman parempi kuin parhaalla hanhella. Haahkanuntuvaa tuotetaan maailmassa vain 6 tonnia vuodessa, siitä 4 Islannissa ja loput käsittäkseni Kanadassa. Kilohinta on noin 1500€. Kolmattakymmentä vuotta sitten Joutsen teki haahkanuntuvatäkkejä Japanin markkinoille, maksoivat silloin yli 10000 mk, makuupussin olisivat silloin tehneet noin 6000 markalla.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Ostin juuri (siss talle kaudella, muutama kk sitten) m-pussin, jonka ensipainos oli lanseerattu kapokin kera. Ei ollut kauaa markkinoila, en tieda 'mika oli homman juju' eli ajatus lanseeramisen taustalla.
- vihreys, varmaankin?
Vastaa Viestiin