Sähköpolkupyörä

naavahauki
Viestit: 634
Liittynyt: 18 Syys 2010 01:15

Re: Sähköpolkupyörä

Viesti Kirjoittaja naavahauki »

Mun tulee poljettua ihan reippaasti vaikka sähköllä avustaisinkin. Helpommin tulee vetäistyä pidemmällä käymään, ilman autoa.
Se on sitten ihan toinen kysymys, että kumpi on ekologisesti pahempi/parempi. Ajaa museoikäisellä bensannielijällä vai parivuotiaalla akkumineraali-sähköfillarilla. Ilman mitään apuja, saati ilman fillaria, en huvikseni lähde päiväseltään käymään 20km päässä kotoa sienessä/marjassa tai kalastelemassa.

Missään poronpoluilla en varsinaisesti ilostuisi fillaroitsijoita näkeväni, mutta tuskin ne sinne on menossakaan.


cobbo
Viestit: 706
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Sähköpolkupyörä

Viesti Kirjoittaja cobbo »

naavahauki kirjoitti: 22 Touko 2023 20:19Ilman mitään apuja, saati ilman fillaria, en huvikseni lähde päiväseltään käymään 20km päässä kotoa sienessä/marjassa tai kalastelemassa.
Näinhän se on. Liian hätäisesti ei kannata lähteä rajaamaan sähköfillarin käyttöä pois terveraajaisilta ja -kehoisilta kuten ketjussa aiemmin oli heitetty.

Itselläni on sekä normaali, että sähköpyörä, ja jälkimmäinen toimii loistavasti päiväretkeilyssä silloin jos ei halua aikaa ja energiaa käyttää siirtymisiin. Avustamattomat pyörälenkit ovat oma juttunsa, mutta monesti haluaa vain siirtyä pelipaikoille esim. kalastamaan. Silloin sähköpyörä korvaa polttomoottoriajoneuvon.

Sehän on jo ennalta tiedetty, että sähköavusteisuus saa ihmiset pyöräilemään useammin ja pidemmälle, ja jokainen (laillisella) sähköpyörällä ajanut tietää että kyydissä ei vain istuta passiivisena - eli ajelussa on liikunnallinen aspekti vahvasti mukana.
Vastaa Viestiin