Kukin tosiaan tehköön mieltymystensä mukaan, mutta kyllä minulle tuollainen energialataus kelpaisi (paitsi että siinä säästäisi 10 kiloa 13 päivän vaelluksen lähtöpainossa, ei varmaankaan tulisi tarvetta kykkiä pusikossa takapuoli paljaana hyönteisten syötävänä). Tai jos edes saisi kaupasta paketteja, joihin on tungettu kaikki vaeltajan tarvitsemat ravintoaineet mahdollisimman energiapitoisena seoksena (sopiva tuotenimi voisi olla esim. "Vaeltajan täysravinto").Hanu kirjoitti:En mene vaellukselle pelkästään ruuan takia, mutta myös sen takia. Jos olisi mahdollista ladata vaeltamiseen tarvittava energia jotenkin syömättä, en lähtisi ollenkaan.
Mutta kun tässä on puhuttu keittovälineiden grammaamisesta, kehityksen looginen päätepiste on tietenkin 0 g: ei keitintä eikä polttoainetta. Itse olen jättänyt nämä pois kuudelta viimeiseltä (kesä)vaellukselta. Kimmokkeen tämän kokeilemiseen antoi se, kun menomatkalla kesän 2014 Jotunheimenin vaellukselle lensimme Osloon, eikä polttoainetta tietenkään saa kuljettaa lentokoneessa. Toimi riittävän hyvin, joten tästä tuli toistaiseksi pysyväiskäytäntö painon säästämiseksi. Toki keittomahdollisuuden puute rajoittaa ruokavaliota jonkin verran.
Asia erikseen on sitten lämpimän ruoan rooli hypotermian välttelyssä. En suosittelisi pelkkää kylmää ruokaa talvivaellukseen (jossa tietenkin keitintä tarvitaan jo juomaveden sulattamiseen lumesta).