Vaelluskalastus - huonoa hommaa
-
- Viestit: 1571
- Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36
-
- Viestit: 6124
- Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30
Entä kuinka suuri joukko tarvitaan tuon kokoisen keitoksen syömiseen, ilmeisesti enemmän kuin yksi nälkäinen.
Toisaalta, itse käytin koirani avustuksella mitallisen taimenen keitettynä (roippeet), paistettuna ja savustettuna kahdessa päivässä ilman perunoita.
Trangian pienempi kattila ei vedä kovin paljoa, veikkaisin että alle kolmekilonen kala perkaamattomana. Tarkka 2,7 kiloa.
Toisaalta, itse käytin koirani avustuksella mitallisen taimenen keitettynä (roippeet), paistettuna ja savustettuna kahdessa päivässä ilman perunoita.
Trangian pienempi kattila ei vedä kovin paljoa, veikkaisin että alle kolmekilonen kala perkaamattomana. Tarkka 2,7 kiloa.
Kyllä tuo kala, siis taimen, paisui nyt turhan suureksi eikä sen koossa ole jälkipolville kertomista, Sahamies oli oikeassa. Tuon kokoinen oli nyt paikan normisaalis ja sitä tuli mukavasti. Kaikki otetut syötiin ja tuntui tarpeettomalta mennä joelle jos oli syömätöntä leirissä, eipä sitten oikeastaan mentykään. Kolme paikallista joen tuntijaa tuli päiväksi niskaa pommittamaan ja menin huvikseni vapa mukana katselemaan touhua. Yksi kaveri tulikin juttelemaan ja sanoi että voit kyllä kalastaa samassa paikkaa eikä se heitä haittaa, sanoin että katselen vain. Hän kysyi millä aiot heitellä ja lusikat tuntuivat olevan ihan ok mutta monta kertaa sanoi että "större krokor". Niitä juttuja kun tältä 25 v. paikassa kalastaneelta kuunteli (vaikka läheskään kaikkea en ymmärtänyt) niin ymmärrän erittäin hyvin että olisi pitänyt olla större krokor. Parina päivänä taimenet innostuivat hyppimään ja osuipa silmiin yksi useampi kiloinen. PS. Soppa oli hyvää.
-
- Viestit: 6124
- Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30
Minä en jostain syystä ole oppinut punalihaista keitettynä syömään, liekö jonkinasteista nuukuutta. Ainoastaan tuo liemi, joskus Norjassa opittu, kun pari maanmiestä tuli Bilton yläpuolella tunturista ja tekivät tammukoiden päistä nälkäänsä tuon keitoksen. Tuoreen kalan perkeet, hiukan suolaa ja pippuria, pala näkkäriä tai muuta ruisleipää joukkoon ja tunnelma seuralaisena.
Silloin kun harvoin saan, tai raskiin ottaa ruuakseni taimenen, niin paistan näitä medaljonkeja jonkun palan. Laitan kraavisuolaan, jos keli sallii ja perusleirissä ollessa savustan ylijäämän.
Samoin kaupasta ostettua lohikalaa mieluimmin savustan fileinä. On minulla hyvät ohjeet kermaisesta lohikeitosta olemassa ja joskus maistellutkin, mutta ahvenista tehty kalasoppa vie kyllä voiton.
Silloin kun harvoin saan, tai raskiin ottaa ruuakseni taimenen, niin paistan näitä medaljonkeja jonkun palan. Laitan kraavisuolaan, jos keli sallii ja perusleirissä ollessa savustan ylijäämän.
Samoin kaupasta ostettua lohikalaa mieluimmin savustan fileinä. On minulla hyvät ohjeet kermaisesta lohikeitosta olemassa ja joskus maistellutkin, mutta ahvenista tehty kalasoppa vie kyllä voiton.
Miten valmistatte mädin reissussa vai meneekö se hukkaan? Valistuneempi varmaan päästäisi naaraat takaisin ja paikalliset taisivat menetelläkin niin osalle kaloista, ainakin puhuivat honasta ja hanasta tai jotain. http://aijaa.com/6B49ER EDIT Sepaonun videoissa taisi näkyä ainakin blinejä.
Onko joku käynyt sattumalta rautujen perässä tämän polun varressa olevilla ylönköjärvillä elikkäs kun edetään länttä kohti? Itse en ole kuin kerran poikennut päiväseltään tuolla mutta pientä vihiä on että voisi olla hyväkin paikka. Jos järviin tuijottaminen alkaa tuntua tylsältä niin tuolta on lyhyt matka taimenta jallittamaan Ruonejohkalle. https://goo.gl/ufYCIp
Sepaonu, haluatko kertoa että mikä reitti tai joki sinulla on suunnitelmissa (luultavasti Vuojatätno tai Sårgajohka)? Itsellä on ollut nuo alueet mielessä mutta paikka on yhä käymättä. "Itsella on ens vuona suunnitelmat kävella ylävirtaan noin 50km, lähes koko matka joen vieressä, olis kyllä kiva tehda palumatka packraftilla, mutta sen hinta on +4kg ja tilaa repussa ja rahakin menee hyvän perhovapan verran. Varmasti päivan säästo olis paluumatkalla."