Kananmunan kuivaaminen?
-
- Viestit: 719
- Liittynyt: 12 Joulu 2008 11:31
- Paikkakunta: Keskisessä Suomessa
Kananmunan kuivaaminen?
En uskaltanut kysyä "väärässä" ketjussa, siellä mainittiin kananmunan kuivaamisesta, mites sellainen tapahtuu ja saako munan sitten takas sellaiseen muotoon vaelluksella, että sen saa paistettua pekonien kanssa, paistetut pekonit ja munat täytyy saada aamiaiseksi, tai päivää ei enään kannata pitemmälle jatkaakkaan...
Maastossa on mukavaa!
Ohje on ihan varmaan täällä jo ennestäänkin, mutten löytänyt vaikka hain. Enivei, tässä yksi tapa:
-laita pellille alumiinifoliota, taita reunat ylöspäin
-riko kananmunat, sekoita keltuaiset tasaisesti joukkoon ja mittaa tilavuus että osaat lisätä oikean määrän vettä sitten myöhemmin
-kaada seos folion päälle parin millin kerrokseksi
-uuniin, 40-50C, luukku rakoselleen esim. laittamalla puukauha väliin
-kannattaa kääntää pelti toisin päin välillä ja murskata kananmunia ohimennen.
-valmis lopputulos on vähän corn flakesien näköistä murua.
-taittele loputkin muruset irti foliosta ja hienonna niitä vielä lisää esim. murskaamalla niitä kulhossa sopivalla nuijalla. Mitä hienojakoisempaa, sitä helpommin lopputulos on toivottu.
Käytettäessä lisää vettä ensin vähän. Kun on imeytynyt, lisää loput että pääset alkuperäiseen tilavuuteen. Tämän voi sitten paistaa.
Pekonien sijasta on joskus tullut paistettua meetwurstisiivuja, niistäkin tulee suolaisia ja rapeita ja menevät varsin mukavasti alas tuon paistetun munan kaverina.
-laita pellille alumiinifoliota, taita reunat ylöspäin
-riko kananmunat, sekoita keltuaiset tasaisesti joukkoon ja mittaa tilavuus että osaat lisätä oikean määrän vettä sitten myöhemmin
-kaada seos folion päälle parin millin kerrokseksi
-uuniin, 40-50C, luukku rakoselleen esim. laittamalla puukauha väliin
-kannattaa kääntää pelti toisin päin välillä ja murskata kananmunia ohimennen.
-valmis lopputulos on vähän corn flakesien näköistä murua.
-taittele loputkin muruset irti foliosta ja hienonna niitä vielä lisää esim. murskaamalla niitä kulhossa sopivalla nuijalla. Mitä hienojakoisempaa, sitä helpommin lopputulos on toivottu.
Käytettäessä lisää vettä ensin vähän. Kun on imeytynyt, lisää loput että pääset alkuperäiseen tilavuuteen. Tämän voi sitten paistaa.
Pekonien sijasta on joskus tullut paistettua meetwurstisiivuja, niistäkin tulee suolaisia ja rapeita ja menevät varsin mukavasti alas tuon paistetun munan kaverina.
-
- Viestit: 719
- Liittynyt: 12 Joulu 2008 11:31
- Paikkakunta: Keskisessä Suomessa
Kiitos! Kauan munien annetaan olla uunissa? onko lämpö päällä koko ajan ja samassa 40-50c?
Jees, metukka siivuihin on joutunut usein loppuajasta turvautumaan, maistuu! Kokonaisia kananmuniakaan ei aivan järjettömästi viitsi raahata, niin on joutunut tyytymään pelkkään paistettuun metukkaan!
Jees, metukka siivuihin on joutunut usein loppuajasta turvautumaan, maistuu! Kokonaisia kananmuniakaan ei aivan järjettömästi viitsi raahata, niin on joutunut tyytymään pelkkään paistettuun metukkaan!
Maastossa on mukavaa!
Lämpö kokoajan sama - tärkeää on ettei kananmuna kypsy. En yhtään muista aikaa, meni ainakin yön yli, tais olla vähän reilu? Google ehdotti jonkun kuivannen 14h.
En niin tarkkaan noita aikoja katsele oikein millekään tuotteelle, kuivaan kunnes taittaessa "napsahtaa" poikki, tai tässä tapauksessa kunnes sitä on helppo murentaa pienemmäksi sormin. Kananmunassa on aikapaljon rasvaa joka lämpimässä härskiintyy, joten kannattaa säilöä kuivatut munat jääkaapissa ennen reissuun lähtöä.
En niin tarkkaan noita aikoja katsele oikein millekään tuotteelle, kuivaan kunnes taittaessa "napsahtaa" poikki, tai tässä tapauksessa kunnes sitä on helppo murentaa pienemmäksi sormin. Kananmunassa on aikapaljon rasvaa joka lämpimässä härskiintyy, joten kannattaa säilöä kuivatut munat jääkaapissa ennen reissuun lähtöä.
-
- Viestit: 719
- Liittynyt: 12 Joulu 2008 11:31
- Paikkakunta: Keskisessä Suomessa
Seuraavaksi voisi ottaa kokeiluun kananmunien kuivaamisen. Tässä vertailussa kaksi eri tapaa:
How to make powdered eggs
How to make powdered eggs
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
No näin on, että rouhittu kuivuu ja vettyy nopeammin kuin paloiteltu. Linkittämäni jutun kommenteissa mainittiin myös se vaihtoehto, että kuivattaisi vain valkuaiset ja käyttäisi keltuaiset muuhun tarkoitukseen. Vaikka eihän pelkästä valkuaisesta enää kunnon munakasta saisi
Voi apua, pari viikkoa sitten olin Lapissa monta päivää. Tällä kertaa majoituksessa ja päiväretkiä tehden. Kyllä taas tekisi mieli lähteä luonnonhelmaan eväineen. Tänne kirjoittaessa, reissukuume nousee aina
Voi apua, pari viikkoa sitten olin Lapissa monta päivää. Tällä kertaa majoituksessa ja päiväretkiä tehden. Kyllä taas tekisi mieli lähteä luonnonhelmaan eväineen. Tänne kirjoittaessa, reissukuume nousee aina
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä