Maastopyöräilijän "rinkka"

Siilinkari
Viestit: 714
Liittynyt: 21 Elo 2007 19:30

Viesti Kirjoittaja Siilinkari »

Fillarissahan asento on enemmän tai vähemmän etukeno, joten paino jakautuu hartioiden ja vyötärön ohella selän alueelle.

Sellainen tuli mieleen, että esimerkiksi Fillarin Tori-palstallahan on jos jonkin näköistä käytettyä maastopyörää ja yleensä suht toimivilla ja kestävillä osilla kasattuina. Laatupelin saa sitten myöhemmin helpommin myytyä poiskin, jos haluaa.


B o r e a l i s
Viestit: 190
Liittynyt: 02 Elo 2012 10:57

Re: Maastopyöräilijän "rinkka"

Viesti Kirjoittaja B o r e a l i s »

Sokosti Suomujoki kirjoitti:Jos mietimme reissua maastopyörällä vaikka Kalmakaltiosta Näkkälään tai Palojärveltä Karesuvantoon Salvasjärven kautta. - Niin siinä menisi ainakin minulla muutama yönseutukin. Mitenkä sinne pitäisi ottaa mukaan teltta, makuupussi, keitin, ruuat yms tykötarpeet?

Putkirinkka selkään - ehkä ei? Rosna, ehkä paremmin? Sivulaukut, mutta kun tarvitaan kaiketi "oikea maastopyörä".

Ideoita, kokemuksia ja vinkkejä?
Eikö rinkkaa voisi laittaa pystyyn tarakalle ja sitten siitä nojaamaan eteenpäin, pyöräilijän selkään?

Rinkoissahan on remmikiinnikkeet alaosassa ja jonkinlaisella "tetsarivyöllä tms" saisi varmasti rinkan yläosankin pysymään kiinni pyöräilijässä.

Painopiste olisi takarenkaalla.
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Minulla oli tuo viritelmä käytössä, kun joskus lainasin vaimon retkipyörää Rovaniemellä pistäytymiseen.
Kun lähdin ajamaan, oli vaikeuksia pysyä valkoisen viivan oikealla puolella, vaikka tilaa oli metrin verran, puhumattakaan silloin kun rekka hujahti ohi. Eli painopistehän ei ole tarakalla vaan reilusti tarakan yläpuolella kuten ajajankin, joten ajaminen ei ole enää kovin tukevaa, se on melko huteraa. Siihen, kun sitten lisätään vielä maaston tuoma kerroin, sanoisin että pitää olla suuri rakkaus pyöräilyyn, jos hermot kestää moisen leikin.
Rinkka selässä on paljon tukevampi vaihtoehto, kuin rinkka tarakalla, on aika helppo kokeillakin kotipihassa, minä kokeilin vasta tiellä ja yllätyin. Tietenkin kilot ratkaisee paljon, tuntuu vaan pyöräretkillä olevan aina kymmenen kiloa liikaa, kun siinä lajissa ei tartte viilailla kiloja.
Painopiste siis mielellään mahdollisimman alas.
Kyllä Siperia opettaa!
JuhaL
Viestit: 179
Liittynyt: 12 Tammi 2006 07:25

Re: Maastopyöräilijän "rinkka"

Viesti Kirjoittaja JuhaL »

B o r e a l i s kirjoitti:Eikö rinkkaa voisi laittaa pystyyn tarakalle ja sitten siitä nojaamaan eteenpäin, pyöräilijän selkään?
Esittämäsi ratkaisu on aika huono esimerkiksi jyrkemmässä alamäessä, jossa pitäisi saada siirrettyä painopiste pyörässä taaemmas.
Vastaa Viestiin