Vinkkejä Vaatetukseen

Woodsman
Viestit: 17
Liittynyt: 21 Huhti 2018 15:52

Viesti Kirjoittaja Woodsman »

amatööri kirjoitti:Vaikuttaakos tuo permetriinikäsittely ihmiseen ja ihoon esim.hikoillessa vai hikoileeko kukaan vaeltaja nykyään edes kesällä kulkeissa?Torjunta-aineita välillä käyttävänä ainakin minä yritän altistua ylimääräisille kemikaaleille mahdollisimman vähän.Tuntuu kummalliselta että kemikaali toisessa kohteessa käytettynä on hyväksi ja toisessa kohteessa taas ei.Määrät tietysti on erilaisia mutta kuitenkin.

G-1000 kankaiset kamppeet päälle ja tarvittaessa sääskihattu ja jopa hanskat käteen,niillä yritän pärjätä.Joskus sitten offia suihkaus.Reilu viikko vielä niin sitten mennään :D .
Toistakymmentä vuuotta käyttänyt kesäsin permetriinikäsiteltyjä vaatteita. Mitään iho-oireita ei ole tullut missään vaiheessa. Osa vaatteista ollut valmiiksi käsiteltyjä, osan taas olen käsitellyt tuolla Sawyerin tuotteella. Enemmän itseä on ahdistanut/haitannut Offin tms suhuuttelu ja valuminen silmiin jne.


amatööri
Viestit: 3492
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

^

Sellaista se on,kukin tyylillään.En minäkään offia suihkuttele kuinka sattuu.Avoimilla alueilla muutenkin hyttysiä vähemmän kuin metsän siimeksessä eikä nuo hyttyset lie ketään vielä Suomessa tappaneet ja niihin tottuu.Ja jos häiritsee niin vaatetta päälle ja sääskihattu päähän.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Maxwell

Viesti Kirjoittaja Maxwell »

amatööri kirjoitti: -- Paino on toissijainen asia,aina kaikki vaatteet on tullut kannetuksi kotiin.
Ilmaisin vähän epäselvästi, mutta noilla painovertailuilla en suinkaan tarkoitanut painoa, vaan yritin havainnollistaa sitä, ettei G-1000 noin painanava voi olla mitenkään mukava kesälämpötiloilla, jolloin ötököitäkin on eniten. G-1000-vaatteita on itsellänikin päällä monesti luonnossa, muttei kesällä edes Lapissa. Mutta olenkin hikoilevaa sorttia.
amatööri
Viestit: 3492
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Hauskaa hommaa :D .

Mulla taas on nuo raskaat G-1000 kankaiset päällyskamppeet päällä Lapissakin kesälläkin.Ne on oikein sopivat kun rymyää jossain rannan pajukoissa ja on suht paikoillaan vaikka pari tuntia kun on kalassa.Ei repeä puskissa eikä hyttysten piikit tule läpi.Hikoaa ne päällä välillä mutta mitäs tuosta,käyttää vettä sisäisesti ja ulkoisesti,pärjää kyllä.Kastuu sateessa mutta kuivuu nopeasti ja pitää tuultakin jonkin verran.En vahaa niitä koskaan.

Kohta pääsee ...
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Permetriinillä olen käsitellyt vaellusvaatteet jo usean vuoden ajan. Huomattavasti miellyttävämpi kuin DEET tai edes ikaridiini. Jälkimmäisiäkin välillä tarvitsee pitämään elävät vähän kauempana naamalta, mutta permetriini varmistaa että punkit eivät kiipeä lahkeita pitkin iholle, ja karkotteilla riittää kun suihkuttelee hatun lierin ja ehkä hartioille/kädenselkiin. Suurin etu permetriinistä on kun käsittelee ns. hikipaidan josta sääsket muuten tulisivat läpi, mutta paksumpaakaan helteellä ei haluaisi pitää, eikä halua suihkutella sääskimyrkyllä vähän väliä joko paitaa uusiksi.

Telttaa en ole sen kummemmin käsitellyt, joskus kun pumppupullossa on ollut jämäliuosta niin suihkautin teltan alustana toimivan tyvekin, ja pari ruiskausta sisäteltan sääskiverkkoon. Tuolla on se efekti että telttaan päässeet sääsket ennemmin tai myöhemmin ottavat kontaktia ja tipahtavat häiritsemästä. Ja punkinpirulaisetkin joutuvat kävelemään tyvekin yli. Noin muuten kyllä teltan putsaamiseen toimii imo paremmin ihan pieni pöllähdys sääskikierukan savua, jonka jälkeen vedetään vetskarit hetkeksi kiinni...
tst
Viestit: 6543
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Kokemuksia Härkilän vaatteista vaelluskäytössä? Villa/polyester Metso Active housut olisi sopivasti puoleen hintaan, mutta pakahtuuko noissa kesäkäytössä? Olen muuten luullut, että merkki olisi kotimainen, mutta onkin näemmä tanskalainen. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... gKO3vD_BwE
Vastaa Viestiin