Leipä pieneen tilaan
-
- Viestit: 1358
- Liittynyt: 10 Huhti 2010 21:04
Olen löytänyt mahtavan hyvän leivän ja kevyn vaellukselle. Ostin kaupan tyhjäksi leivästä kun viimeksi kaupassa kävin.
ELI:
Orressa kuivattu Luomureikäleipä, Valmistaja Pelkosen kotileipomo, Rauma
Leipä on:
-juurella nostateettu
-arinalla paistettu
- 100% ruista
- paino n. 200 g
Aivan sairaan hyvä leipä!!!! Parempaa ei ole.
Leivän taikinajuuri on ikivanha (tuotu Lavansaarelaisen Elli-tädin mukana evakkoreessä). Leipä mm. valmistetaan käsin ja kuivataan perinteisesti orressa.
(P.S. Minulla ei ole mitään takaa-ajatuksia mainostaessani ko. paikkaa. Leipä kerran tarttui sattumalta käteeni kaupassa)
ELI:
Orressa kuivattu Luomureikäleipä, Valmistaja Pelkosen kotileipomo, Rauma
Leipä on:
-juurella nostateettu
-arinalla paistettu
- 100% ruista
- paino n. 200 g
Aivan sairaan hyvä leipä!!!! Parempaa ei ole.
Leivän taikinajuuri on ikivanha (tuotu Lavansaarelaisen Elli-tädin mukana evakkoreessä). Leipä mm. valmistetaan käsin ja kuivataan perinteisesti orressa.
(P.S. Minulla ei ole mitään takaa-ajatuksia mainostaessani ko. paikkaa. Leipä kerran tarttui sattumalta käteeni kaupassa)
Mikä tökkii ylhäisten näkkileivän valmistuksessa? En ole nähnyt kauppojen hyllyllä aikoihin on kumminkin vaasan nettisivujen mukaan tuotannossa ja tietääkseni olisi kysytty tuote. Itselläni kuului vakio pöperöihin mikä lähti reissuun mukaan. Mahtaneeko muilla valmistajilla olla yhtä tuhtia tavaraa saatavilla?
-
- Viestit: 1211
- Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22
Ruåtsalaiset eivät ole koskaan osanneet valmistaa kunnollista (ruis)leipää, näkkileipää sensijaan joltisenlaista. Wasa tms -merkkinen ruotsin näkkäri on nykyisin ollut ihan kelvollista syötävää. Suomalainen näkkäri on ollut vuosikymmenet (armeija-ajoista saakka) tosi hyvää, Ylhäisten leipineen sun muut (poislukien aiempi "koulunäkki").
Vaan kuinkas on käynyt? Ruotsalaiset ovat taas vieneet potin: Suomalainen näkkäri on lähes kadonnut kaupan hyllyiltä, ainakin osuuskaupoista, koulunäkin nimellä myydään muutkin näkkärit, siis parhaat suomalaiset eivät ole enää ainakaan myynnissä. Onneksi saa ruotsalaista näkkäriä, se on enää jäljellä, pah, prkl
Vaan kuinkas on käynyt? Ruotsalaiset ovat taas vieneet potin: Suomalainen näkkäri on lähes kadonnut kaupan hyllyiltä, ainakin osuuskaupoista, koulunäkin nimellä myydään muutkin näkkärit, siis parhaat suomalaiset eivät ole enää ainakaan myynnissä. Onneksi saa ruotsalaista näkkäriä, se on enää jäljellä, pah, prkl
Käyttäkääpä vaakalla palat näkkileipää ja hapankorppua. Painoeroa noin 2 grammaa, eli hapankorppu on "sama" tuote huomattavasti tiukemmassa paketissa. Hapankorput menevät niin pieneen tilaan että olen siirtynyt kokonaan niihin näkkäristä. Käytän niiden säilytykseen kevyttä Tupperin rasiaa, jota voi sen tyhjentyessä hyödyntää muuhunkin. Ja ovathan hapankorput vieläpä hyviä!
^^
Ainakin K-kaupasta saa "Vaasan 100% Ruis näkkileipä" leipää 240gr. pakkauksessa. Leivottu Suomessa.
Ainesosat: täysjyväruis 80%, litistetty rukiinjyvä 7%, ruislese, vesi suola. (saattaa sisältää seesaminsiemeniä).
Ainakin minulla lähtee reissuun mukaan.
^Hapankorput ovat tosi maukkaita. Itse en halua sen päälle kuin Oivariinia. Useimmiten sitä on myös reissulla mukana hiukan. Hapatettua leipää pelkästään ei maha kestä kovin paljon, mikä harmittaa.
Ainakin K-kaupasta saa "Vaasan 100% Ruis näkkileipä" leipää 240gr. pakkauksessa. Leivottu Suomessa.
Ainesosat: täysjyväruis 80%, litistetty rukiinjyvä 7%, ruislese, vesi suola. (saattaa sisältää seesaminsiemeniä).
Ainakin minulla lähtee reissuun mukaan.
^Hapankorput ovat tosi maukkaita. Itse en halua sen päälle kuin Oivariinia. Useimmiten sitä on myös reissulla mukana hiukan. Hapatettua leipää pelkästään ei maha kestä kovin paljon, mikä harmittaa.
-
- Viestit: 1571
- Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36
Vilkaiskaapa joskus Haaparannan ICA Maximarketin näkkärivalikoimaa. Suomessa on tarjolla mitätön siivu Ruotsin valikoimasta. Löytyy näkkäriä joka lähtöön...varsijousi kirjoitti:Ruåtsalaiset eivät ole koskaan osanneet valmistaa kunnollista (ruis)leipää, näkkileipää sensijaan joltisenlaista. Wasa tms -merkkinen ruotsin näkkäri on nykyisin ollut ihan kelvollista syötävää. Suomalainen näkkäri on ollut vuosikymmenet (armeija-ajoista saakka) tosi hyvää, Ylhäisten leipineen sun muut (poislukien aiempi "koulunäkki").
Vaan kuinkas on käynyt? Ruotsalaiset ovat taas vieneet potin: Suomalainen näkkäri on lähes kadonnut kaupan hyllyiltä, ainakin osuuskaupoista, koulunäkin nimellä myydään muutkin näkkärit, siis parhaat suomalaiset eivät ole enää ainakaan myynnissä. Onneksi saa ruotsalaista näkkäriä, se on enää jäljellä, pah, prkl
Kuvailutulkki
Taannoinen suosikkini, kuminalla maustettu Ylhäisten leipä, pakkautui paljon tiiviimmin ja oli kestävämpää kuin nämä nykyiset höttönäkkärit. Valitettavasti se oikean makuinen poistui valikoimista jo kauan sitten, jäljelle jääneen pakkaus muutettiin muista erottumattomaksi ja kuminatonkin versio lienee kadonnut sen myötä markkinoilta.
Korvaavaa tuotetta en ole löytänyt. Kuivat ruisleipätuotteet tehdään nykyisin pakkauskelvottoman hauraiksi ja tilaa vievän kevyiksi.
Korvaavaa tuotetta en ole löytänyt. Kuivat ruisleipätuotteet tehdään nykyisin pakkauskelvottoman hauraiksi ja tilaa vievän kevyiksi.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Taidan tehdä saman siirtymän. N. 0,5 kg:n näkkäripaketti on ollut normaalisti mukana mutta aina on ollut tuntuma että se vie liikaa tilaa ja tuo hapankorppukuvio tuntuu juuri passelilta. Varsinkin kun nykyisessä ja kevyessä rinkassa on ruokaosasto paljon pienempi kuin vanhassa Halti Andissa.Inari74 kirjoitti:Käyttäkääpä vaakalla palat näkkileipää ja hapankorppua. Painoeroa noin 2 grammaa, eli hapankorppu on "sama" tuote huomattavasti tiukemmassa paketissa. Hapankorput menevät niin pieneen tilaan että olen siirtynyt kokonaan niihin näkkäristä. Käytän niiden säilytykseen kevyttä Tupperin rasiaa, jota voi sen tyhjentyessä hyödyntää muuhunkin. Ja ovathan hapankorput vieläpä hyviä!
Datrexia en antamastasi linkistä löydä, vaan joitain BULLET MEAL ateriapatukoita..?!?tekstiiliurheilija kirjoitti:Datrex selviytymiskeksi: www.solutionfoods.fi
Itse säilytän pidemmän reissun hapankorput tällaisessa rasiassa, ilman tuota väliseinää/-pohjaa:
https://www.google.fi/search?q=tupperwa ... GwK_5dX9lM:
Siihen mahtuu kyljittäin pystyyn 6 pakettia hapankorppuja, joissa jokaisessa taitaa olla 9 viipaletta. Ei kannatta availla suotta muovipakkauksia kuin sitten vasta kun käyttää niin pysyvät varmasti kuivana. Painaahan tuo rasia hiukan, mutta pysyvätpähän korput varmasti ehjinä ja kuivina. Ja tilaa voi käyttää johnkin muuhun kun se reissun aikana tyhjenee.
https://www.google.fi/search?q=tupperwa ... GwK_5dX9lM:
Siihen mahtuu kyljittäin pystyyn 6 pakettia hapankorppuja, joissa jokaisessa taitaa olla 9 viipaletta. Ei kannatta availla suotta muovipakkauksia kuin sitten vasta kun käyttää niin pysyvät varmasti kuivana. Painaahan tuo rasia hiukan, mutta pysyvätpähän korput varmasti ehjinä ja kuivina. Ja tilaa voi käyttää johnkin muuhun kun se reissun aikana tyhjenee.
TiMoKo kirjoitti:Otin yhden Maalahden limpun kokeeksi mukaan, koskaan ennen en ollut sitä maistanut. Sehän oli todellista herkkua. Seuraavalle reissulle lähtee varmasti mukaan, reissun pituudesta on sitten kiinni, että lähteekö yksi vai kaksi limppua.jukkis33 kirjoitti:Maalahden limppu on kyllä leiväksi erittäin hyvän makuista ja kalorien sekä säilyvyyden puolesta vaellukselle sopivaa. Olen parille viime reissulle ottanut yhden limpun mukaan.
En enaa muistanut tata vinkkia, mutta ostin silla perusteella, etta oli ihan saaristolaisleivan nakoista... ja olipas hyvaa!
- sen verran tiukkaa tavaraa, etta kompensoi hyvin painoeroa nakkareihin, kaloreita en ruvennut kurkkimaan