Leipä pieneen tilaan

hannes
Viestit: 10808
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Se kai on kaikille selvää että kuivattu leipä kulkee rinkassa kevyemmin kuin kuivaamaton. Jos ruislimpun kuivaa, sen tilavuus ei ainakaan kasva (pikemminkin päivastoin) - joten eiköhän ne suurinpiirtein saman tilan vie.
Hapankorppu on hyvä retkieväs, koska se myös maistuu.

Viime kesällä oli Maukas- näkkäriä mukana . Söin sitä yleensä pelkän voin kanssa (makkarat ja juustot erikseen), koska se maistui , ja jopa niin hyvälle että jouduin muutaman päivän jälkeen laskemaan näkkärit ja säännöstelemään, että riittää koko reissuksi.

Joskus on myö Pirkka- näkkäriä, valmistaja Vaasan&Vaasan ja yhtä hyvää kuin Maukas.
Energiaa 100g/tuotetta 310kcal. Onkohan tullut oikein merkityksi?
Yksi viipale n. 16g 50kcal.
Paketti paina 500g - Tämä paketti on vanha retkijämä kun päiväys on : Parasta ennen 28.6.2009 :lol:

Sisältö vielä:Täysjyväruisjauho 84%,ruislese 5%, vesi, hiiva, suola 1,7% voimakassuolainen.


sallatuulia
Viestit: 1358
Liittynyt: 10 Huhti 2010 21:04

Viesti Kirjoittaja sallatuulia »

:) Anteeksi tyhmyyteni, mutta kuinka paljon säästän painossa kuivaamalla esim. viikon reissuun mukaan ottamani leivät? Äkkiseltään tuntuu, ettei se voi montaakaan grammaa olla.
Mielenkiintoista lukea eri leipävaihtoehdoista mitä reissuun mukaan voi ottaa. Itse juoksin viime kesänä-syksynä ympäri marketteja etsimässä ruisleipää, jonka säilyvyys lähes riittää viikon reissun yli. Kyllähän sellainen lopulta löytyi...tosin melkomoisen etsimisen jälkeen.
Nyt taidan ottaa mukaan joko ylhäistenleipää, hapankorppua tai näkkäriä. Säästyy aikaa ja vaivaa. :lol:
Avatar
Sokosti Suomujoki
Viestit: 2405
Liittynyt: 26 Syys 2008 22:37

Viesti Kirjoittaja Sokosti Suomujoki »

Pitää testailla kuivaamalla tuota painoa. Jauhelihaa kuivatessa 400 g paketti painaa kuivauksen jälkeen 100 g eli säästö on 75%.
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
Avatar
Sokosti Suomujoki
Viestit: 2405
Liittynyt: 26 Syys 2008 22:37

Viesti Kirjoittaja Sokosti Suomujoki »

Paahdoin pari palaa. Ennen paahto 90 g ja paahdon jälkeen 76 g. Paahdetussa on tietysti vielä vettä mukana.
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja boueme »

Poistettu. Tuli vahingossa väärään säikeeseen.

-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
pesala
Viestit: 2577
Liittynyt: 02 Elo 2008 20:46
Paikkakunta: länsisuomi

Viesti Kirjoittaja pesala »

Kyllähän nyt leipä säilyy , vaikka miten , kunhan se on pelkkää ruisleipää , eikä mitää vehnä - tai muuta sekoitetta.

Aito ruisleipä säilyy vaikka miten , se vaan kuivuu , ja pienen liotuksen jälkeen on taas ihan hyvää.

Joku vehnäsekoite sensijaan ei välttämättä säily, ja ei maistukkaan hyvältä.

Vaan mitä ei nälkäinen söisi.
Avatar
TiMoKo
Viestit: 3157
Liittynyt: 09 Huhti 2006 16:20
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TiMoKo »

jukkis33 kirjoitti:Maalahden limppu on kyllä leiväksi erittäin hyvän makuista ja kalorien sekä säilyvyyden puolesta vaellukselle sopivaa. Olen parille viime reissulle ottanut yhden limpun mukaan.
Otin yhden Maalahden limpun kokeeksi mukaan, koskaan ennen en ollut sitä maistanut. Sehän oli todellista herkkua. Seuraavalle reissulle lähtee varmasti mukaan, reissun pituudesta on sitten kiinni, että lähteekö yksi vai kaksi limppua.
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
https://timokokairankiertaja.blogspot.com/
Vänkäri
Viestit: 973
Liittynyt: 02 Marras 2010 11:47

Viesti Kirjoittaja Vänkäri »

oon mussutellu paketillisen noita datrexin "laivakeksejä" joskus, eikä ne ole edes hassumman makuisia, vaikka enempi ne on leivoksenmakuisia kuin voileivän.
Kohti korpea,kiitos.
Avatar
Tervasuo
Viestit: 735
Liittynyt: 12 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tervasuo »

Hippu kirjoitti:Entä jos valmistaa itse vaikka kattilassa tai kuumalla kivellä. Ei tarvi ku jauhoja ja suolaa ja mitä nyt sekaan haluaa. On tuoretta ja menee tarpeet pieneen tilaan.
Onnistuuhan tämäkin. Kerran olen tehnyt. Ruisjauhojen sekaan emme laittaneet hiivaa, koska yksi kavereista ei sitä syö. Ei tainnut olla mitään tai sitten jotain leivinjauhoa tai soodaa. Jauhot ja suola olivat yhdessä pussissa, öljyä oli mukana pienessä pullossa ja sekaan lisäsimme lorauksen Vaskojärven vettä. Nesteet jauhojen sekaan ja sitten luovaa vaivausta muovipussisa hetkisen. Rojautimme lisäksi sekaan hieman kaurahiutaleita, koska taikina vaati vähän lisää sitkeyttä ja sitten Trangian pannulle ja tulta alle. Liekki säädettiin pienelle ja komeuden päälle iskimme kattilan, jotta saimme yhdistelmästä eräänlaisen uunin. Niin sitä sitten aikamme paisteltiin ja ihan leivältä näytti. Hyvältä maistui voin ja leikkeleiden ynnä kahvin kera tuore leipä.
tapani vaeltaja
Viestit: 571
Liittynyt: 08 Helmi 2012 10:37

Viesti Kirjoittaja tapani vaeltaja »

xxx
Viimeksi muokannut tapani vaeltaja, 18 Touko 2012 02:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sarekretkeilijä
Viestit: 1665
Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12

Viesti Kirjoittaja Sarekretkeilijä »

Oululaisen reikäleivät ovat kaloreiltan täyttä tvaraa
jupe7
Viestit: 103
Liittynyt: 18 Tammi 2008 22:07
Paikkakunta: pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja jupe7 »

ite käärin maukkaan solumuovialustan sisään. ei vie enempää tilaa kuin pelkkä makuualusta. sinne sopii 2 pakettia hyvin ja kolmas reppuun josta aloittaa syömisen. Tossa on jo kahden hengen viikon leivät.
Long Nose
Viestit: 1372
Liittynyt: 18 Maalis 2010 08:39
Paikkakunta: luhanka

Viesti Kirjoittaja Long Nose »

jupe7 kirjoitti:ite käärin maukkaan solumuovialustan sisään. ei vie enempää tilaa kuin pelkkä makuualusta. sinne sopii 2 pakettia hyvin ja kolmas reppuun josta aloittaa syömisen. Tossa on jo kahden hengen viikon leivät.
Itellä on sama konsti mutta kaksi kiloa sokeria käärittynä solumuovimakuualustan rei'än täytteeksi. Niinikään kahden viikon ja kahvit ja räiskäleet saavat noista makunautintoa.
Olettaen tietenkin että vaellan yksin!
Vaimon kanssa kaksin vaeltaessa ne ovat vaimon makuualustan rei'än täytteenä.
heluna74
Viestit: 3302
Liittynyt: 03 Syys 2008 08:15
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja heluna74 »

Itse olen vielä pystynyt kantamaan sen leipämäärän, minkä haluan syödä - nythän sitten kesäkuun alussa naatimme Santun kanssa myös kohtalaisesti leipää. Vielä on nekin leivät kulkenut, mitä me kaksin popsimme :shock:. Mutta. Täytyypä miettiä tuota kuivaamista, kun muutenkin kuivaan sapuskamme...

Yksi vaelluskaverini on korvannut aamupalan leivän isommalla puuroannoksella. Me emme ylettömästi rakasta puuroa (normiannos menee kyllä), niin, että se ei oikein ole meidän juttu.

Kuivatusta täytyy kokeilla.
Avatar
varg62
Viestit: 5831
Liittynyt: 03 Syys 2008 18:34
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja varg62 »

Paras laite minkä hankin ruokahuoltoon on vakuumikone.Kokeillut nyt säilyvyyksiä talven aikana ja esimerkiksi lihapiirakka säilyy täysin syötävänä ja maukkaana huoneen lämmössä 2kk.Samoin ruisleivät helppo pakata eikä murene ja voi heittää rinkkaan tuosta vain.Pussit voi käyttää uudellleen ja uudelleen,kun pesee se kunnolla fairyllä.Samoin valmiiksi paistettu ja maustettu liha säilyy loistavasti.Tilaa säästää ja ajattelinkin kokeilla kesällä laatia rautaisannospussin itse jossa koko päivän ateriat pakattuna vakuumiin.Voikin säilyy hyvin ja varsinkin jos löytyy kylmä vuoristopuro niin ehdoton sillä kun vakuumiin ja kenties sulanut voi laitetaan puroon joksikin aikaa tulee se taas kiinteään muotoon.Voin laitto vakuumipussiin onnistuu vain ensin paloittelemalla voi sopiviksi paloiksi ja pakastamalla voi.Sitten pakkasesta vakuumiin heti.Monikäyttöinen laite,kun astioitakin hankittu ja mikron kestäviä eli säilyy sopatkin mukavasti kotona.
Vastaa Viestiin