Sienikauden pituus

polystyreeni
Viestit: 48
Liittynyt: 17 Maalis 2007 17:04
Paikkakunta: Tampere

Sienikauden pituus

Viesti Kirjoittaja polystyreeni »

Mikähän mahtaa olla sienestyskauden pituus Lapissa? Kuinka pitkälle syksyyn tavanomaisia ruokasienilajikkeita voi olettaa löytyvän? Onko esimerkiksi syyskuun puolivälissä vielä muonaa tantereessa (outamailla)? Jos on, niin mitkä ovat yleisimmät syötävät lajikkeet syksymmällä?

Sieniharrastus heräsi edellisellä reissulla. Kanttarellia, orakasta ja vähän tattiakin kerättiin litratolkulla elokuun lopulla Saariselällä. Nyt kiinnostaa täydentää ruokavaliota jo alkureissusta.


hannes
Viestit: 10815
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Varmaan riippuu pakkasten tulosta sienikauden pituus. Muistelen syyskuun puolivälissä vielä syötäviä sieniä löytäneeni , taisi olla Muotkalla..

Hammastunturilla on tällä hetkellä paljon sieniä. Ennenkaikkea haperoja, tatteja ja rouskuja - siellä pääsisi helposti sienikeisariksi nyt.
Lakkoja siellä on korpisoilla, aika pieniä useimmiten, mutta kuitenkin. Myös mustikoita oli pikkutunturien rinteillä , missä harvahkoa puustoa, aika mukavasti.Isoja ja meheviä. (jäi Ekströmit kotiin takaisin tuotaviksi)
Kaarnikoita tietysti oli melkein joka paikassa.
Justiina84
Viestit: 52
Liittynyt: 15 Syys 2010 11:11

Viesti Kirjoittaja Justiina84 »

Vielä löytyy sieniä pohjoisestakin. Useampi yö kun on pakkasta peräkkäin, niin lopahtavat. Suppilovahveroa toki vielä pakkasellakin. Sienikausi alkaa siinä heinäkuulta(kevään korvasieniä en laskenut, kun ne on yäk) ja syyskuun lopulla alkaa olla ohi. Lyhyempi siis mitä etelässä.
Pohjoisessa harvinaiset sienet, kuten kanttarellit, olisi kyllä suotavaa jättää tuottamaan sieni-itiöitä, vaikka vaikeaahan se on :lol:
Vastaa Viestiin