Evon poluilla

kurujen kulkuri
Viestit: 7
Liittynyt: 25 Touko 2010 22:21
Paikkakunta: Hämeenlinna

Evon poluilla

Viesti Kirjoittaja kurujen kulkuri »

Poikkesin menneenä viikonloppuna pitkästä aikaa parin yön keikalla Evolla. Rauhassa sai kulkea. Poluilla ei vastaan tullut ketään. Niemisjärvillä jokunen kalastaja yritti parastaan. Laavujen tienoot yhtä lukuunottamatta olivat yllättävän siistit. Tuolle kyseiselle laavulle pääsee autolla melkein viereen ja painavia olivat eväät olleet kun ei niiden pakkauksia oltu saatu pois vietyä. Harmitti vietävästi katsella niitä broileri- ja grillivarraskaukaloita kun oli jalan liikkeellä. Eväiden määrästä päätellen oli ollut kohtalaisen iso porukka liikkeellä. Jätteet olivat oikein isossa muovikassissa valmiina jätteistä vastaavan organisaation poiskuljetettavaksi...perkele...

Hyttysiä oli aivan mielettömästi, lieneekö selitys väen vähäisyydelle...? Eräälle toiselle laavulle olivat "retkeilijät" ajaneet autonsa laavun viereen ja pystyttäneet telttansa laavun toiselle seinustalle. No, eipähän ainakaan päässeet eksymään... Siinä sitten juhlajuomia kilistäen viettivät laatuaikaa. Pienen matkan päästä löytyi onneksi toinen tulipaikka ja rauhallinen kohta rankiselle ja erätoverille. Kyseiselle alueelle kannattanee lähteä keskellä viikkoa jos haluaa laavuillakin olla rauhassa...ehkä...

Pakko oli päästä hieman luontoon tuulettumaan ja parantelemaan päätään nostavaa lapin kuumetta. Loma alkaa vasta elokuussa joten silloin siis...tunturiin... Tuommoisia terveisiä siis Evon suunnalta.


Kulkee usein yksin vaikka juttua riittäisi kahdellekin... ;) Seurassaan viihdyt kun olet oma itsesi.
tyy

Viesti Kirjoittaja tyy »

surkeista olennoista surkein on yhteisten retkeilyalueiden ja luonnon roskaaja. Se on niin turhaa.

Njavgoaivin ja Ruktajärven väliseltä polulta keräsin kaksi olutölkkiä roskapussiini. En lakkaa imettelemästä: jaksaa kantaa oluttta erämaahan, mutta ei tyhjää alumiinitölkkiä pois. Millainen surkimus on tämä vaeltajasankari?
mazcu
Viestit: 321
Liittynyt: 01 Helmi 2007 12:15

Viesti Kirjoittaja mazcu »

Samansuuntaisia kokemuksia evolta viimeviikolta.
Evo on kyllä näin keskikesällä rauhallinen paikka.
Keskellä viikkoa en törmännyt ihmisiin ollenkaan.
Luulempa että rauhallisuus johtuu seuraavista asioista.
-Ei mitään "ihmeempää" nähtävää.
-paljon teitä (ihmiset haluaa enempi erämaahenkisempiin paikkoihin)
--Hyttysiä, hyttysiä, hyttysiä, hyttysiä.....

Kymppilaavulla ollut varmaan talvella kävijöitä, löytyi 3kpl colt sytkäreitä siitä ympäristöstä. Täytyihän nuo roskat ottaa talteen, kaksi oli jopa toimivia.
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

Hiljaista on täällä Evo-keskustelu, laitetaan nyt tähän jotain kun tuli kerran ensiommöistä kertaa lähdettyä "etelään" kevätretkelle :)

Kolme päivää alueella viihdyttiin Taruksen puolelle koukaten ja ihan positiivinen kokemus oli, kun tiesi reunaehdot. Itse asiassa ihan mukava yllätys, näiden vanhojen ketjujen keskustelujen pohjalta en liikoja odottanut :lol:

Auttoi tietysti etukäteen tietoen haku ja valmistelu eli pitkä poikkeaminen Sudenpesänkankaan aarnialueen läpi. Jo vain oli komeaa ryteikköä ja alueena tuntui ihan isoltakin kun vähän ristiin kulki, tuohan on kooltaan noin 2 x 2 km täysikokoista metsää. Syrjänalusenharju oli myös todella hieno ja jotenkin upea kapea ja korkea harju, harjulähteestäkin juotiin ja hyvöksi todettiin. Toinen mukava harjupätkä oli Taruksen Kelkutteenharju, helmi muuten nuoressa ja yksitoikkoisessa talousmetsässä.

Laavuillakin sai olla itsekseen kun valitsi yöpaikakis muut kuin Sorsakolun, joka oli kyllä ihan maisemallisesti komea paikka, mutta myös viileä näillä keleillä viiman puhaltaessa järveltä. Muutenkin keli ei tainnut paljon yli nollan nousta kolmen päivän aikana, la-su -välinen yö laski aina -8 asteeseen, järvet piti hienoa syksytalven konsertia jäätyessään paukahdellessaan. Lisäpisteitä Taruksen kaivoista, pitivät hyvässä juomavedessä.

Muista pienistä luonnoniloista mainittakoon mäyränjäljet useaan otteeseen, ukkometsojen soidinkentän pyrstösulat, outo "kuusipuu", joka paljastui myöhemmin palsamipihdaksi ja varmaan komein majavanpato jonka olen nähnyt (Metsäsianharjun jälkeen), lisäksi nämä tutut rakkaat kevään soidinäänet, kyyhkyset, teeret, kurjet ja tikat.

Kyllä tuolla kelpasi käydä ja vielä jäi näkemättä Kotisten aarnialue, että ehkäpä jossain vaiheessa toisenkin kerran paikalle.
Osmo
Viestit: 107
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Kovasti puuhaavat "tiedekansallispuistoa" Evolle. Mielenkiintoiselta kuulostava konsepti.
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/kest ... oimintansa

Ihan tavanomaiseksi kansallispuistoksi ei taitaisi Evon rahkeet riittää. Käsiteltyä metsää siellä on niin runsaasti ja metsäautotie poikineen. Pitää toki metsäkoulun ympärillä opetusmetsää olla jatkossakin.
Luonnontilaisempia paikkoja on laikkuina siellä täällä. Ja mukavia pikkujärviä. Kullervo ne parhaimmat palat tuossa jo mainitsikin.
Kansallispuiston rajaus jäänee valtion maille..? Taruksen retkeilyalueen puoli pysynee Hämeenlinnan kaupungin talousmetsänä jatkossakin.
Vastaa Viestiin