Halvalla reissuun vai jäänkö kotiin?

mikkou
Viestit: 35
Liittynyt: 30 Loka 2009 16:50
Paikkakunta: Helsinki

Halvalla reissuun vai jäänkö kotiin?

Viesti Kirjoittaja mikkou »

Mieli tekisi valokuvausreissulle jonnekin muualle kuin Nuuksioon (tai muihin Etelä-Suomen metsiin, vaikka hyvä talvi onkin), mutta raha, tai siis sen vähyys, hidastaa miestä.

200-300 euroa ehkä pystyis käyttämään reissuun, eli matkakulut, mahdollinen majoitus ja tarvittavat puuttuvat välineet jne. Ruokakulut kuitenkin samat kuin kotona ollessa niin niillä ei ole merkitystä.

Matkaan vaikuttavat tekijät:

- Unelmoija pitää tukikohtaa Lohjalla
- autoa ei ole käytettävissä, eli määränpäähän jollain muulla tavalla
- matkalla vähintään viikon, erittäin mieluusti pidempään
- talvivarusteet OK päiväretkille, mutta talvimakuupussia ei ole.

Esimerkiksi voisin tällä budjetilla ajella bussilla Kilpisjärvellä ja tulla samantien takaisin. Tai jos ostaisin talvimakuupussin, voisin mennä sen kanssa omalle parvekkeelleni.

Yksi budjettiin mahtuva matka olisi Utö ja/tai Jurmo, kiinteässä majoituksessa. En ole koskaan käynyt saaristossa.

Jos jollain on ideoita niin mielelläni otan ehdotuksia vastaan, aikaa reissata kun kerran olisi.


hannes
Viestit: 10743
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Sen verran vaan että ilmeisesti sinulla on jo jonkunlainen makuupussi , joten osta siihen toinen halpa mutta tarpeeksi iso lisäksi ja käytä makuupusseja sisäkkäin niin pärjäät jo aika pakkasella - eli budjetti riittäisi vielä sen jälkeen vaikka siihen Kilpparin linja-autoon. :D.
Teltassa yöpyminen tai Retkeiykekskuksen halvimmassa ja vaatimattomimmassa kämpässä , muistaakseni 25- 30e/vrk.
Avatar
johtamaa
Viestit: 1693
Liittynyt: 26 Helmi 2007 20:52
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja johtamaa »

Vuokraa makuupussi, niin rahat riitävät muuhunkin... Esim. http://kuinoma.fi/ulkoilu/talvimakuupussit
Avatar
Timoa
Viestit: 1619
Liittynyt: 13 Helmi 2008 17:50
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Timoa »

Jos paino/koko ei ole ongelma niin halvalla teet peiton kesäpussin päälle, sitten se on talvipussi. Lämpimyyden voi kokeilla ennen reissuun lähtöä.


Osta/hanki halpa untuva/keinokuitupeitto. Mitä paksumpi sen lämpimämpi. 150-200 leveä ja pituutta sopivasti itsesi mukaan, varmaan 200 cm riittää. Ompele toinen kapea pääty kiinni. Niin että kulmat tulee vastakkain. Nyt sinulla on peitto jossa on tasku jalkopäässä. Jatka ompelua vielä jonkin matkaa vaikka 50 cm jolloin tasku syvenee. Esim ikeasta saat halvalla peittoja. Ompelukonetta et tarvitse. Tämän voi tehdä vaikka käsin. Tikkien väli ei tarvitse olla 4mm tai pienempi, riittää kunhan et näe saumasta läpi! Sauman voi vaikka rullata pariin kertaan ennen ompelua joten pistoväli voi olla vaikka 5 cm. Nyt peittosi on melkein valmis. toiseen päätyyn on kiva laittaa vaikka painonepparit kulmiin etteivät ne "karkaa" vahingossa.

Tollasella rakentelulla saat halvan talvipussin. Halpa, mutta painava johtuen kotikäyttöön suunniteltujen peittojen materiaaleista. Helppo tehdä ja jos sinulla on jonkinlainen pussi alla niin ei suinkaan mahdoton ajatus! (itse nukun melkein kaikki reissut vastaavanlaisten peittojen alla) Muista panostaa alustan eristävyyteen.

Saaristo talvella on kokemisen arvoinen juttu, ei ehkä keskitalvella kun on jäätä kaikkialla. Keväällä aivan mahtavaa. Kannattaa muistaa että saariston palvelut on melkein kaikki kiinni talvella.
Mustikka
Viestit: 931
Liittynyt: 14 Maalis 2006 14:37
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mustikka »

Reissu budjetin mukaan, mielummin kuin jäädä kotiin, jos menohaluja on. Suomessa on aika kallista majoittua ja liikkua - löytyisikö kenties Virosta tai muista Baltian maista sopivaa kohdetta? Laivayhtiöillä on halpoja tarjouksia eikä Virossakaan ole kallista kulkea bussilla.
mikkou
Viestit: 35
Liittynyt: 30 Loka 2009 16:50
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja mikkou »

Kiitos ehdotuksista, pitää mietiskellä. Kuinoma.fi:n olemassaoloa ei ikinä muista kun sitä ei ole koskaan oikeasti käyttänyt.

Tarkemmin ajatellen, vaellusta varten tarvitsisin myös ahkion, sillä nykyiseen rinkkaan ei mahdu myös talvimakuupussi jos ottaisin teltankin mukaan. Jollekin karhunkierrokselle saattaisin uskaltaa lähteä ilman telttaakin kun autiotupia on melko sopivasti päivämatkojen päässä, mutta kyllä se silti epäilyttää.

Pitää soitella noita Utön ja Jurmon majoituksia läpi ja tiedustella aukioloja sekä hintoja. Turusta Pärnaisiin maksaa bussilla muutaman kympin, lautta saariin nykyään ilmainen.

Bussin hinnoista muuten, liikun maaliskuussa Ruotsissa 340 km bussilla ja se maksaa 14 euroa. Suomessa samalla hinnalla pääsee n. 80 km (ainakin tuon Turusta Pärnaisiin liikennöivän firman hinnoilla).
Mustikka
Viestit: 931
Liittynyt: 14 Maalis 2006 14:37
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Viesti Kirjoittaja Mustikka »

Karhunkierros ei välttämättä olisi huono idea. Joku vuosi sitten olin Pienellä Karhunkierroksella päiväretkellä ja tapasin tauolla Keski-Euroopasta tulleen retkeilijän, joka oli vuokrannut lumikengät ja ahkion Rukalta kierrosta varten. Rauhallista kertoi olevan.

Ainakin matkamessujen aikaan oli Kuusamoon edullisia lentoja, jos olisi joustoa päivien suhteen.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Ainakaa opiskelijalle pitkä bussi- tai junamatka pohjoiseen ei ole mahdottoman kallis. Valitettavasti kaikille hyville pelipaikoille vaan ei pääse suoraan julkisilla, vaan joutuu maksamaan lopun lyhyestä pätkästä melkein toisen pitkänmatkan lipun verran...

Hyvä makuupussi on kyllä perusvaruste, koska hengissä pitää pysyä. Eikä lämmintä yötä voi laskea tupien varaan. Paitsi jos pysyy samassa tuvassa koko reissun. Tuplamakuupussilla selviää aika edullisesti tästä ongelmasta jos yksi löytyy jo ennestään. Tietysti se on laadukasta untuvaa isompi ja painavampi paketti, mutta halvempi.

Ahkio ei ole välttämätön. Taiten miettien rinkkakin voi riittää ja jos ei riitä, niin muovinen Sarvis-pulkka perään, jonne kevyet ja isot kamat. Veto vaikka köydellä, niin ei paljoa maksa.

Telttaa en pitäisi välttämättömänä talvella puustoisella alueella. Vaikka 2x3m kevytpeite (á 2eur) suojaksi lumisateelta ja tuulelta jos joutuu ulkona yöpymään. On kevyempi kuin teltta. Ja jos teltta on ennestään, niin ehkä pelkkä ulkoteltta suojakatokseksi? Tai lapio ja asennoituisi kulkemaan lyhyempiä päiviä ja tekisi lumimajoitteen aina yöksi? Mielestäni makuupussin pitää kuitenkin riittää koviinkin pakkasiin. Se on turvavaruste.

Kyllä reissuun on päästävä. Se on ihmisoikeus. Ja kun tarve on kova, niin sitä keksii keinot. Tietysti pitää valita sellainen kohde, että omat taidot riittävät saatavilla olevilla keinoilla pärjäämiseen.
Jukkis
Viestit: 905
Liittynyt: 15 Tammi 2006 12:29
Paikkakunta: Kanta-Häme

Viesti Kirjoittaja Jukkis »

Sarvis-pulkkaa parempi on mustasta ämpärimuovista prässätty oikea iso ahkio, joita löytyy sekä koti- että ulkomaisia n. 50 eurolla ainakin Prismasta ja Motonetistä. Narut riittää vetoon tasamaalla, mutta parempi on pujottaa narujen päälle sähköputket tai muoviset aurauskepit, joita löytää tien sivuun singonneina ( Pystyssä olevia ei tietenkään pidä ottaa!).
Vastaa Viestiin