Perinteiset materiaalit retkeilyvarusteissa

abumatic
Viestit: 3109
Liittynyt: 18 Tammi 2006 09:44

Viesti Kirjoittaja abumatic »

Perinnemateriaaleista ennen vuotta 1945 en niin perusta, mutta sen sijaan oma hohtonsa on varusteilla, joita ei enää valmisteta. Kummasti hivelee sielua kun kaivaa repusta yli 30 vuotta vanhan Cardinalin, josta kanssakalastajat eivät saa silmiään irti :wink: :lol: :lol:


Kom och ät konserverad gröt!
Avatar
Joonas Frisk
Viestit: 2119
Liittynyt: 04 Tammi 2007 18:56

Viesti Kirjoittaja Joonas Frisk »

Sehän näissä perinnejutuissa on hankalaa kun ei oikein osaa vetää rajaa sallitun ja kielletyn, eli hyljättävän varustuksen elikäs materiaalin suhteen. Ja jos itse mielestään rajan löytää, muille se ei varmana kelpaa.

Hyvänä mallikappaleena on tuo Ms. Frisk ( hänjokakulkeepitkässähameessa ), harrastaa näet keskiaikaa ja sen aikasta pukeutumista, ruokalajeja ja jopa käytösnormejakin.... Jo kangaslaaduissa on miettimistä, samoin väreissä, ja kaikki pitää ommella käsin, ei koneella. ( paitsi jos saumat ei näy..)

Toinen hyvä verrokki on veljmies. Wanhaan museo-Jawaan ei käy uudet pultit, joissa näkyy din-merkinnät pulttien päissä. Ne pitää viilata pois, muuten ole ole "aito" Jawa-pultti. :wink:

...kele kun talvella olisi ollut päälisin puolin käyttämätön SA-sarkapuku 2 [ kahdella ) eurolla kirpiksellä. Samoin muutakin SA-kamaa, jonkun keräilijän kuolinpesää realisoivat ihan pilkkahintaan. Mietin ja mietin, jätin hyllyyn. Seuraavalla viikolla Ms. Friskin suotumuksella menin ostamaan, kaikki oli jo myyty. ..kele.
Arinakääpä

Viesti Kirjoittaja Arinakääpä »

Hienoa, Joonas!

Tulee mieleen Heikki Turusen kolumni "Hevonen, tule takaisin!"

Vai on se MS Frisk, joka näyttelee suuttuessaan sitä keskiaikasormeaan? :lol:
Avatar
Joonas Frisk
Viestit: 2119
Liittynyt: 04 Tammi 2007 18:56

Viesti Kirjoittaja Joonas Frisk »

Arinakääpä kirjoitti:Hienoa, Joonas!

Tulee mieleen Heikki Turusen kolumni "Hevonen, tule takaisin!"

Vai on se MS Frisk, joka näyttelee suuttuessaan sitä keskiaikasormeaan? :lol:
Vuan kenenkähä eukko se ukon savotalle lähtiessä nosti hamostaan lanteille ja pyllisti:" Katohan ukkosein, mikä tänne jiäp!"
Arinakääpä

Viesti Kirjoittaja Arinakääpä »

Sehän olj joka mökissä. Sen koortinaatit jätkä muisti vaekka oes ollu Kuavilla savotassa, nimittäin piässä olj ennen VP (vaginapaikannin)... Viikon savotaj jäläkeeh hiihti umpeista ilima evästä vaekka päevän...
Hamalainen
Viestit: 3511
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40

Viesti Kirjoittaja Hamalainen »

Minulla on ollut käytössä Ruotsin armeijan sarkahousut n 15v ja talvivuorokausia tulee ehkä n 20 vuodessa. Minkäänlaista kulumista en ole vielä huomannut. ei ole tarvinnut pelätä että kipinä tekisi reikiä ja pilaisi housut. En ole kertaakaan tuntenut että sarkahousut olisivat kastuneet. Enkä ole huomannut minkäänlaista ohentumaa polvissa tai takapuolessa. Talvisessa vesisateessakin ne menevät hyvin. Vähän tuntuu kostealta mutta kuivuvat päälläkin nopeasti. Eri asia olisi jos joutuisi veden varaan silloin voisi kuivuminen kestää pitempään.

Viime talvena ostin SA-kaupasta Suomen armeijan sarkahousut made by Sasta. Sarka on
oletettavsti Finlaysonin tekemää. Saa nähdä mikä on kestävyys verrattuna ruotsalaiseen.
Armeijassa pidimme samaa sarkapukua koko talven ja muistikuva on se että eipä siinä juuri kulumaa näkynyt.
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

abumatic kirjoitti: Kummasti hivelee sielua kun kaivaa repusta yli 30 vuotta vanhan Cardinalin, josta kanssakalastajat eivät saa silmiään irti :wink: :lol: :lol:
Ymmärrän täysin tuon tunteen mutta valitettavasti ei ole Cardinalia vaan pelkästään pari 333:sta, 110 ja 120 -60 ja -70 luvuilta ja niillä ei tuota tunnetta irtoa. Sama tunne irtoaisi -60/-70 luvun punaisella pienehköllä Ambassadeurilla. :) Aika perinteisiä suosin koska pakollisia ovat verkkopaita, peltipaita, paksu villapaita eikä kalvollisia ole ollenkaan mutta olen kokeillut. Jalkarätit ovat myös joskus mukana ja ne ovat kyllä aivan mahtavat, isä ei muuten laittanut kumisaappaita koskaan jalkaan ilman jalkarättejä. EDIT Kerran Vuontisjoen törmällä Käsivarressa tuli polttiaisia sisälle silloiseen telttaan. Teltassa oli vain hyttysverkkoa ilmanvaihto aukossa mutta kun laitoin siihen jalkarätin niin johan loppui moinen invaasio, ovat muuten helvetillistä sakkia.
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Olisiko mainio? Pitäisi oikeastaan sovitella. https://www.retkitukku.fi/alaska-buffal ... gIf6fD_BwE
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Muovittomuuteen siirtymisriitissä on puuttuva palanen eli takki. Sarkakin kiinnostaisi ja saisihan niitä kotomaastakin monenlaisia, mutta olisiko saarivaltioiden kosteissa olosuhteissa hyvä valikoima noita? Luuppi on ymmärtääkseni jossain siellä joten onko tietoa mistä voisi katsella ja mikä on sopiva käännös sarkatakille englanniksi?
tst
Viestit: 6534
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Perinteiset materiaalit retkeilyvarusteissa

Viesti Kirjoittaja tst »

^Tuo yllämainittu sarkatakki olisi edelleen mielessä, josko luupilla olisi tietoa. Kerran istuin katsastuskonttorilla brittimiehen vierellä jolla oli juuri sopiva sarkatakki päällään. Meinasin alkaa ostamaan sitä hänen päältään. :?
Vastaa Viestiin