Aamupuuro vaihtoehto
Aamupuuro vaihtoehto
Viime reissulla tuli laajennettua puurovalikoimaa. Ei kaurapuuro vielä ole alkanut tökkimään, mutta ettei alkaisikaan.
1.)
Vaihtelu kuitenkin virkistää eli Helmi puuro (perunasuurimoista) tuli mukaan vaelluskeittiööni. Paketin kyljessä lukee 8 minuutin keittoaika. No, keittää kuka keittää. Minä säästän kaasua ja pelkästään kiehautan, kääräisen jonkun vaatteen ympärille ja annan hautua sen ajan kun valmistan Vanhan ajan vaniljakastikkeen (BB). Kumpaankin reseptin mukaan kuuluisi laittaa maitoa. Tulee ihan syötävää pelkkään veteen sekoitettunakin. Olen käyttänyt kokeeksi myös maitojauhetta. Toimii, mutta ei ole välttämätöntä.
Lusikoin juuri reilun annoksen tuota kyseessä olevaa herkkua. Kannatta ainakin kokeilla, jos vaikka maistuisi sullekin.
Itse puuro on miedon makuinen, joten se kiisseli kannattaa valita suuhun sopivaksi. Nyt kun tuon Ekströmin saanti on viime aikoina takkuillut, niin olen paikannut sitä tuolla vaniljakastikkeella.
2.)
Toinen mitä testailin puurovaihtoehdoksi on pikariisi. Se ei tosin puuroudu, mutta ei se minua häiritse. Sama periaate siinäkin. Lyhyt keittäminen ja haudutus, kiisselin teko ja suihin. Sama riisi käy sitten muihinkin ruokiin.
1.)
Vaihtelu kuitenkin virkistää eli Helmi puuro (perunasuurimoista) tuli mukaan vaelluskeittiööni. Paketin kyljessä lukee 8 minuutin keittoaika. No, keittää kuka keittää. Minä säästän kaasua ja pelkästään kiehautan, kääräisen jonkun vaatteen ympärille ja annan hautua sen ajan kun valmistan Vanhan ajan vaniljakastikkeen (BB). Kumpaankin reseptin mukaan kuuluisi laittaa maitoa. Tulee ihan syötävää pelkkään veteen sekoitettunakin. Olen käyttänyt kokeeksi myös maitojauhetta. Toimii, mutta ei ole välttämätöntä.
Lusikoin juuri reilun annoksen tuota kyseessä olevaa herkkua. Kannatta ainakin kokeilla, jos vaikka maistuisi sullekin.
Itse puuro on miedon makuinen, joten se kiisseli kannattaa valita suuhun sopivaksi. Nyt kun tuon Ekströmin saanti on viime aikoina takkuillut, niin olen paikannut sitä tuolla vaniljakastikkeella.
2.)
Toinen mitä testailin puurovaihtoehdoksi on pikariisi. Se ei tosin puuroudu, mutta ei se minua häiritse. Sama periaate siinäkin. Lyhyt keittäminen ja haudutus, kiisselin teko ja suihin. Sama riisi käy sitten muihinkin ruokiin.
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
3.)
Riisihiutalepuuro. Viime kesänä otettiin kaurapuuron tilalle (ja mysli+mustikkakeitto yhdistelmän vaihteluksi) tuo riisipuurontapainen. Vettä ja riisihiutaleet kattilaan. Keitetään muutama minuutti. Lisätään suola ja veteen sekoitettu maitojauhe (paksu "suurus" *). Annetaan hautua hetken. Päälle sokeria, kanelia ja voi silmä. Lisäksi ainakin rusinat olivat makeita sattumia, ehkä kuivattu omenakin toimisi. Nopeaa (5min), helpohkoa ja maukasta.
4.)
Mannapuuro. Illalla ruokatermokseen kuumaa vettä, perään mannasuurimot, suola, voi nokare ja ripaus sokeria. Sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon vesitilkkaan sekoitettu maitojauhe (jälleen paksu "suurus"). Termoksen korkki kiinni, ravistellaan voimakkaasti ja annetaan hautua yön yli. Ja heti aamusta lämmintä puuroa nassuun. Puurosta kannattaa tehdä löysää, vellimäistä, jotta se ei jämähdä paakuksi termarin pohjaan. Pikkupakkasessa tai tuvassa puuro ei liikaa ehdi jäähtyä yön yli. Kovassa pakkasessa pitänee ehkä siirtää pullo makuupussiin.
Puuroriisiä en ole saanut ruokatermoksessa kypsymään. Onko joku onnistunut? Riisihiutalepuuro onnistunee helposti.
PS. Kiisselin olen sekoitellut pullossa, jossa on suuri suuaukko. Ei tule paakkuja, ei tarvita vispilää tai toista kattilaa. Seuraavaan vesisatsiin jää hieman makua, mutta ei haitanne ketään. Esim. Nalgenen polykarbonaattipullo kestää kiehuvaa vettä, joten siinä valmistuu myös kuuma mustikkakeitto.
* Ainakin omien kokemusteni mukaan maitojauhe paakkuuntuu jos sen lisää muiden ainesten mukana kuumaan veteen. Lisäksi maitoinen puuro palaa helposti pohjaan kattilassa.
Riisihiutalepuuro. Viime kesänä otettiin kaurapuuron tilalle (ja mysli+mustikkakeitto yhdistelmän vaihteluksi) tuo riisipuurontapainen. Vettä ja riisihiutaleet kattilaan. Keitetään muutama minuutti. Lisätään suola ja veteen sekoitettu maitojauhe (paksu "suurus" *). Annetaan hautua hetken. Päälle sokeria, kanelia ja voi silmä. Lisäksi ainakin rusinat olivat makeita sattumia, ehkä kuivattu omenakin toimisi. Nopeaa (5min), helpohkoa ja maukasta.
4.)
Mannapuuro. Illalla ruokatermokseen kuumaa vettä, perään mannasuurimot, suola, voi nokare ja ripaus sokeria. Sekoitetaan huolella ja lisätään joukkoon vesitilkkaan sekoitettu maitojauhe (jälleen paksu "suurus"). Termoksen korkki kiinni, ravistellaan voimakkaasti ja annetaan hautua yön yli. Ja heti aamusta lämmintä puuroa nassuun. Puurosta kannattaa tehdä löysää, vellimäistä, jotta se ei jämähdä paakuksi termarin pohjaan. Pikkupakkasessa tai tuvassa puuro ei liikaa ehdi jäähtyä yön yli. Kovassa pakkasessa pitänee ehkä siirtää pullo makuupussiin.
Puuroriisiä en ole saanut ruokatermoksessa kypsymään. Onko joku onnistunut? Riisihiutalepuuro onnistunee helposti.
PS. Kiisselin olen sekoitellut pullossa, jossa on suuri suuaukko. Ei tule paakkuja, ei tarvita vispilää tai toista kattilaa. Seuraavaan vesisatsiin jää hieman makua, mutta ei haitanne ketään. Esim. Nalgenen polykarbonaattipullo kestää kiehuvaa vettä, joten siinä valmistuu myös kuuma mustikkakeitto.
* Ainakin omien kokemusteni mukaan maitojauhe paakkuuntuu jos sen lisää muiden ainesten mukana kuumaan veteen. Lisäksi maitoinen puuro palaa helposti pohjaan kattilassa.
Re: Aamupuuro vaihtoehto
Miulla kyllä tökkii ja just on ollu nää vaihtoehdot mielessä. Tai siis se, että mitä ne olis. Myslit ei oikein maistu.IkiHonka kirjoitti:Viime reissulla tuli laajennettua puurovalikoimaa. Ei kaurapuuro vielä ole alkanut tökkimään, mutta ettei alkaisikaan.
Hillo se on muuten semmonen aine, että sen kanssa männöö vaikka sellupuuro. Sitä vaan on paha kannella repussa pitemmälle reissulle. Siis hilloa, meinaan.
Re: Aamupuuro vaihtoehto
Hillosta puheen ollen, löysin yhen oikein suuhun sopivan: Jam it! Kookoshillo. Voi että on hyvää. Tommonen 150 g purkki hupenee yhellä istumalla, ellei ole tiukkana. Pitäis varmaan koettaa kuivata sitä.tyy kirjoitti:Hillo se on muuten semmonen aine, että sen kanssa männöö vaikka sellupuuro. Sitä vaan on paha kannella repussa pitemmälle reissulle. Siis hilloa, meinaan.
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Re: Aamupuuro vaihtoehto
Niin, se hillon kuivaaminen. Pitänee viimein opetella sekin, niin taas aamiainen korjaantuu.IkiHonka kirjoitti:Pitäis varmaan koettaa kuivata sitä.
Tuosta tulikin mieleen, että kun reissuilla on lounas aikaan tullut syötyä aina tuota Ekströmsin mustiikasoppaa (jauheesta). Viimeksi reissulle lähtiessä etsikelin ja kaverikin soitteli, ettei tahdo löytyä enää mistään.Onneksi oli vanhaa varastoa vielä jäljellä.
Ekstörmsin netti sivuillakaan ei ole mainintaa kyseisestä tuotteesta, joten laitelin palautetta siitä.Tuli vastaus että mustikkasoppa jauheen teko on lopetttu.
Nyt sitten laitelkaa tehtaalle palutetta, jos vaikka ottaisivat uudestaan valmistukseen (vaikka taitaa olla turha toivo, jos päätös on jo tehty), kun käyttäjiä olisi paljon.
Ekstörmsin netti sivuillakaan ei ole mainintaa kyseisestä tuotteesta, joten laitelin palautetta siitä.Tuli vastaus että mustikkasoppa jauheen teko on lopetttu.
Nyt sitten laitelkaa tehtaalle palutetta, jos vaikka ottaisivat uudestaan valmistukseen (vaikka taitaa olla turha toivo, jos päätös on jo tehty), kun käyttäjiä olisi paljon.
-
- Viestit: 1665
- Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12
Ilmanko en sitä enää tänä kesänä löytänyt. Olipa huono uutinen.kiilo kirjoitti:Tuosta tulikin mieleen, että kun reissuilla on lounas aikaan tullut syötyä aina tuota Ekströmsin mustiikasoppaa (jauheesta). Viimeksi reissulle lähtiessä etsikelin ja kaverikin soitteli, ettei tahdo löytyä enää mistään.Onneksi oli vanhaa varastoa vielä jäljellä.
Ekstörmsin netti sivuillakaan ei ole mainintaa kyseisestä tuotteesta, joten laitelin palautetta siitä.Tuli vastaus että mustikkasoppa jauheen teko on lopetttu.
Nyt sitten laitelkaa tehtaalle palutetta, jos vaikka ottaisivat uudestaan valmistukseen (vaikka taitaa olla turha toivo, jos päätös on jo tehty), kun käyttäjiä olisi paljon.
Sama marina minulta. Jakeluketju taitaa olla osasyyllinen tähän. Kerran se lopetettiin käyttämästäni lähimarketista, mutta kun tarpeeksi monta kertaa kyselin niin ottivat takaisin. Samoin iso S-market ketju lopetti sen muutama vuosi sitten. Asiakkaiden tarpeita ei näköjään kauppaketjuissa kuunnella. Ekström tekee niitä mitä jakeluketjut ostaa.
Pannaanpas joukolla palautetta!
Pannaanpas joukolla palautetta!
-
- Viestit: 245
- Liittynyt: 20 Huhti 2009 12:14
Re: Aamupuuro vaihtoehto
Minä syön ihan kotioloissa kaurahiutaleita usein sekä aamuin että illoin maidon (maitojauhe) ja sokeriripauksen kera. Kun hiutaleiden antaa turvota kymmenisen minuuttia, niin tulos on yllättävän puuromainen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen. Hiutaleita tulee tuolla tavoin myös syötyä enemmän niin että niistä saa jonkin verran energiaakin (500 kcal). Puurolautasellisessahan sitä ei paljon ole.IkiHonka kirjoitti:1.) Vaihtelu kuitenkin virkistää eli Helmi puuro (perunasuurimoista) tuli mukaan vaelluskeittiööni. Paketin kyljessä lukee 8 minuutin keittoaika. No, keittää kuka keittää. Minä säästän kaasua ja pelkästään kiehautan
EDIT: Laitan siis hiutaleet kylmään maitoon.
Kannattaa myös kokeilla 10-12 minuuttin jasmiiniriisiä. Siinä on jumalainen tuoksu ja hempeä mieto maku. Sitä voi käyttää mainiosti erilaisiin jälkiruokiin (esim. appelsiiniriisi), joten sopinee se kiisselinkin kanssa.Toinen mitä testailin puurovaihtoehdoksi on pikariisi.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.
Kokeiltu on mutta Ekströmin mustikka meni ohi - pakko BlåBandiin on sitten tyytyä jos muuta ei ole.TREKKING kirjoitti:Blå Bandin lämmintä kuppia, vadelma-mustikka ja mansikka-vanilja, oli vielä äsken kaupassa.
Mustikat ovat nyt pakkasessa, josta voisi ottaa kuivaamiskokeiluun - kuivaahan ne tietysti, mutta mitä laittaa jauhettujen marjojen sekaan että saa helppotekoisen maukkaan sopan!
Joo, tuohon BB:iin oli minunkin sitten tyytyminen tänä kesänä, mutta ei ole Ekströmin veroista, ei lähellekkään.hannes kirjoitti:Kokeiltu on mutta Ekströmin mustikka meni ohi - pakko BlåBandiin on sitten tyytyä jos muuta ei ole.TREKKING kirjoitti:Blå Bandin lämmintä kuppia, vadelma-mustikka ja mansikka-vanilja, oli vielä äsken kaupassa.
-
- Viestit: 3037
- Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58
klassiset vasaloppssatsit oma suosikkisuhteen mukaan!hannes kirjoitti: Mustikat ovat nyt pakkasessa, josta voisi ottaa kuivaamiskokeiluun - kuivaahan ne tietysti, mutta mitä laittaa jauhettujen marjojen sekaan että saa helppotekoisen maukkaan sopan!
Ekströms paljastaa sen pienellä präntillä pahvikotelonsa kyljessä:
Sokeri (nopei sokereita)
Muunneltu tärkkelys (sakeuttamiseen jotakin)
Kuivattu mustikka (välttämätön)
maltodekstriini (hitaita sokereita)
sitruunahappo (ei tarvita kun sekoittelee juuri ennen reissua)
c-vitamiini (ei välttämätön jos ei koko vuotta resua)
Sekoittelemisiin!
-
- Viestit: 245
- Liittynyt: 20 Huhti 2009 12:14
Ei kai siihen muuta tarvita kuin mustikkajauhoa ja sokeria. Suuruksenkin (Maizena, perunajauho tai ohrakas paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan) voinee lisätä kuiva-aineksen joukkoon, jos jaksaa hämmentää keitosta alusta saakka. Minä laiskana teen mieluummin keitot ja kiisselit niin, että sekoitan suuruksen desiin tai kahteen kylmää vettä ja kaadan sen kiehuvan keiton joukkoon.hannes kirjoitti:Kokeiltu on mutta Ekströmin mustikka meni ohi - pakko BlåBandiin on sitten tyytyä jos muuta ei ole.TREKKING kirjoitti:Blå Bandin lämmintä kuppia, vadelma-mustikka ja mansikka-vanilja, oli vielä äsken kaupassa.
Mustikat ovat nyt pakkasessa, josta voisi ottaa kuivaamiskokeiluun - kuivaahan ne tietysti, mutta mitä laittaa jauhettujen marjojen sekaan että saa helppotekoisen maukkaan sopan!
Tärkeintä lienee, että makuainetta eli tässä tapauksessa mustikkaa on riittävästi. Laiha mustikkakeitto on tiskivetistä.
En ma iloitse, en sure, huokaa;
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.
mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
puunto pilven, johon päivä hukkuu,
siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu,
tuoksut vanamon ja varjot veen;
niistä sydämeni laulun teen.