mitä tarkoittaa rantojensuojelualue?

tiku
Viestit: 516
Liittynyt: 09 Touko 2012 21:10

Viesti Kirjoittaja tiku »

Punaviivoitetut alueet ovat pyydyslupa-alueen rajoitusaluetta.
Napsauta kartassa viivoitettua aluetta, napsauta avautuvassa ponnahdusruudussa kerran tai useammin >, napsauta Näytä lisää. Avautuu kohdetiedot.
Pystyviivoitus: Pinta- ja välivesipyynnissä käytettävien verkkojen solmuväli tulee olla vähintään 80 mm lukuun ottamatta muikkuverkkoja, solmuväli alle 27 mm. Seisovilla pyydyksillä kalastus kielletty perinteisillä nuotta-apajapaikoilla.
Vinoviivoitus: Pinta- ja välivesipyynnissä käytettävien verkkojen solmuväli tulee olla vähintään 80 mm lukuun ottamatta muikkuverkkoja, solmuväli alle 27 mm.
Vinoristiviivoitus: Harjuksen lisääntymis- ja elinalueet rauhoitusaluetta: kaikki kalastus kielletty lukuun ottamatta nuottakalastusta ja muikun avorysä- ja paunettikalastusta.
Lisää aiheesta:
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalast ... svesi.html
https://www.eraluvat.fi/media/kartat/py ... isvesi.pdf

Punkaharjun ja Puruveden suojelualue- ja tutkimusmetsäkokonaisuuden hoito- ja
käyttösuunnitelma 2011–2020 https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/l ... a/c159.pdf kertoo, että:
Syrjävyöhykkeellä liikkuminen on sallittu jokamiehenoikeuksien mukaisesti.
Vyöhykkeen yleisökäytön määrä pyritään pitämään tavoitteellisesti alhaisena käytön ohjauksen keinoin ilman liikkumisrajoituksia.
Syrjävyöhykkeeseen kuuluvilla Puruveden saarilla sijaitsee retkisatamia, joiden palvelurakenteita ylläpidetään ja kunnostetaan tarpeen mukaan.


tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Tikulle kiitos! En hoksannut napsauttaa hiirellä. Mulle tuottaa tuskaa murretut värit enkä esim. erota punaista noissa ruudutetuissa alueissa, näkyvät mustaruutuisina. Kommenttini selkeistä väreistä ilmeisesti noteerattiin kurakarttaa suunnitellessa, siihenkin oli alussa tulossa noita murrettuja, nyt näen siitä asfalttitiet jotka ovat kirkkaita perusvärejä sininen ja punainen. Miehistä 8-10 % on värisokeita, naisista 0,5-1,0 %, kuka enemmän kuka vähemmän. Mulla tulos oli viimeisen testin mukaan 1 oikein 24:stä. Työpaikallekin tuli uusi ohjelma josta en näe oikein mitään, vaikersin siitä, mutta on kuulema standardi (hieno vastaus). :evil: Ihmeen huonosti tätä asiaa huomioidaan, mutta se siitä, kikkaillaan edelleen. Hyvä, että myös puhelinnumerot löytyy tuosta kartasta. Yhden laavun löysin Hummonselän Lavonsaaresta, mutta jos nuo mainitut retkisatamat ja tulipaikat vielä löytyvät kartalta niin aina parempi. (EDIT Olihan ne merkattuina eteläpuolella Puruvettä). Voiko nämä eri suuntiin sojottavat viivat olla peräti määriteltyjä verkkojatojen suuntia?
https://www.eraluvat.fi/media/kartat/py ... isvesi.pdf
tiku
Viestit: 516
Liittynyt: 09 Touko 2012 21:10

Viesti Kirjoittaja tiku »

Selitteenä on nuotta-apaja. Olisiko nuotanvedoilla vakiintunut tai suositeltu suunta. Seisovat pyydykset (ilmeisesti verkot seisovat, koska eivät liiku?) on niillä kohdin kielletty.

Käytän QGIS-karttaohjelmaa. Siinä on mahdollisuus esikatsella karttaa prot- tai deuteranooppisen silmin:
KuvaKartta_ja_varinako by phototiku, on Flickr
Ihmeen hyvin ihmiset kai selviytyvät värinäön häiriöiden kanssa.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Jouni kirjoitti:Hyvä huomio. Mutta käsittääkseni asia on näin (varmaa tietoa ei ole, mutta vankka kuvitelma): Rantojensuojeluohjelma tarkoittaa retkeilijän näkökulmasta lähinnä sitä, että ko. alueella rannat ovat suojeltuja mökkirakentamiselta. Olen käsittänyt niin, että jokamiehenoikeuksiin tämä suojelu ei vaikuta. Eli rannat ovat luonnontilaisehkon näköisiä ja kun ei ole mökkiä mökin vieressä, löytyypi hyviä teltanpaikkoja.

Heti ensi silmäyksellä ei tähän kysymykseen löytynyt vastausta Ympäristöhallinmnon sivuilta, mutta tutki itse tarkemmin:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?con ... 641&lan=fi

Sen sijaan rantojensuojelualue saattaa olla joskus kuulua myös muihin suojeluohjelmiin tai -alueisiin. Esimerkiksi Kuhmon Lentua, josta taannoin kyselit, on ns. erityinen suojelualue ja kuuluu lisäksi Ystävyyden puisto -suojelualuekokonaisuuteen. Ja tämän vuoksi Lentualla on jokamiehenoikeuksia kavennettu (ei siis mielestäni siksi, että se kuuluu rantojensuojeluohjelmaan). Mm. leiriytyminen on sallittua vain tulipaikoilla ja laavuilla ja autiotuvalla:
http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=8973

Mutta huomaa, että ei koko Lentua suinkaan kuulu tähän erityiseen suojelualueeseen, vaan vain alla olevassa kartassa vihreällä merkattu osa:
http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=8969
Kesällä tuli yövyttyä muutama yö Koitereella. Tein tutkimustyötä ennakkoon mm. Retkikartan ja tämän sivuston pohjalta ja tuntui, että rantojensuojelualueella saa leiriytyä. Eilen katsoin tuubi-videon tältä järveltä jossa mainittiin, että Koitere kuuluu Natura-alueeseen ja telttaleiriytyminen olisi sallittua vain Lammassaaressa. Toisaalla oli maininta, että tulipaikat on merkattu järveltä näkyvällä valkoisella raksilla, nämäkö siis vain sallittuja tulentekopaikkoja tuolla vaikka kysyisi maapuuluvan nuotion polttoon jostakin, mistä muuten, Metsähallitukseltako? Niin tai näin, mutta mistä oleelliset tiedot pitäisi katsoa koska tarkoitus olisi leiriytyä sääntöjen puitteissa?
Rajan_Susi
Viestit: 292
Liittynyt: 14 Syys 2010 18:18

Viesti Kirjoittaja Rajan_Susi »

Koitereen saaret näyttävät pääosin olevan yksityisiä suojelualueita. Joten kyselyt Pohjois-Karjalan Ely-keskukseen. Metsähallituksen maita vain nimeksi. Ohessa kuitenkin linkki Pohjois-Karjalaan valtion maille perustettavista suojelualueista. Valtioneuvoston asetus kun alueen pinta-ala yli 100 ha, muuten ympäristöministeriön asetus. Alueet suojeluohjelmissa eli ovat olleet tähänkin asti Metsähallituksen luontopalveluiden hallinnassa. Tarkemmat kartat näkyvät asetuksen liitteissä. https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuur ... lualueita/
Ursus
Viestit: 9596
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Kun käyttää muuta esim risukeitintä voi keitellä jokamiehen oikeudella yöpyen.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Vastaa Viestiin