Heitetty reissu

Jouni
Viestit: 1236
Liittynyt: 24 Huhti 2006 20:43

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Jouni »

Sevettijärven bussista tervehdys. Viikko sitten jäin Karigasniemen bussin kyydistä, joten tässä tuoreita kuulumisia. En jäänyt suustani kiinni Paistunturin kaakkoiskulmalla enkä Sammuttihängän-Vaijoenjängän soidensuojelualueella. :) Viimeisenä päivänä Iisakkijärven tuvalla oli puolen tusinaa hiihtäjää, Sevetti-Pulmanki-reitillä näköjään jonkun verran liikkujia.

Itse hiihtelin siihen asti umpihankia. Ei mikään loistava hankikanto, mutta pitkää metsäsuksea kantoi riittävästi. Lyhyemmillä ei olisi päässyt. Oli paljolti lämmintä, tahmea hanki ja useampi räntäsade. Mutta myös upeaa auringonpaistetta, valtavasti riekkoja, neljät ahmanjäljet, komeita palsoja, ei suksen- tai kelkanjälkiä, oma rauha.


Jounin kirjamyymälä: Vaeltajan erämaat, Talviretkeilijän opas, Vaellustarinoita, Retkeilijän kansallispuistot, Pohjois-Suomen vaellusreitit, Suomen autiotuvat...
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Hiihto jatkuu. Onneksi monoina Tiurit koska jarvilla saa jo hiihtaa aika 'soseessa'...pitaiskohan etsiytya ylemmille paikoille kun metsa-Lappiin viela viilenemista luvassa?
tekstiiliurheilija
Viestit: 957
Liittynyt: 14 Elo 2007 14:12
Paikkakunta: Hki

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja tekstiiliurheilija »

Kuun vaihteessa Keimiön, Pallaksen ja Raattaman suunnalla ulkoilemassa. Oli aurinkoista, mutta tuulista. Kevättä oli jo ilmassa: isot tiet sulia ja tunturien rinteillä sulaneita laikkuja. Oli sen verran yöpakkasia, että oli hankikantoa ja pääsi liikkumaan kävelemälläkin. Vastaantuleva rouva oli kävellyt hotellilta Taivaskerolle. Latupohjaa pitkin pääsi Vuontispirtiltä Montellin majalle jalkapatikassa.
Tyyli ennen kaikkea!
diver
Viestit: 2349
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja diver »

Kolme maastoyöpymistä jäi muotkan reissun saldoksi.Eli lähtö sieltä luomusjoki varren soramontulta jossa neljä autoa parkissa.siittä vudnjosjohkan varteen parkkiin.sitte polkua nirvajoelle.suorasuuntauksella tunturipaljakkaa avtzegasoaivin kupeeseen missä on niitä vesilämpäreitä.
Sade oli tulossa päälle joten tässä muutaman tunnin päiväettonet joiden jälkeen laskeuduttiin stuorravziin josta löytyi mukavia leiripaikkoja.kanjonia pitkin kielajoelle josta yli
helposti.lounastauko vastarannalla ja ettonelle.Havahduin unesta kun yksinäinen kanootti meloja lipui ohi ja päästi muutaman kolahduksen,liekkö ollut palstalaisia.Jonkunmatkaa kuljettiin jokivartta alavirtaan ja leiripaikkoja tuolta totta vie löytyy.Teltta pystyyn ja unta riitti kellonympäri :D.sitten käveleskeltiin kielajokivartta maantielle asti runsaasti taukoja pitäen ja kahvia Keitellen.Kaksi muuta retkeilijän tavattiin kävellessä koko aikana.
Kielajoelta saatiin kyyti siten että kaveri kävi viemässä meidät meidän autolla lähtöpaikkaan ja palasi kielajoelle.Tämä palvelu oli halvempi kuin oletin.vuokrattiin majoitus käytiin saunassa jonka jälkeen poroburgerit ja Nukkumatin luo.Vettä sateli vain yhtenä päivänä.Kevon parkkipaikalla puolenkymmentä autoa ja muotkanruoktun piha aivan täynnä.olipa se taas lystiä.
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
KaukoAntero
Viestit: 476
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

Viikko pöpelikössä vaimon kanssa. Kalmakaltiolta Suukisjoelle ja takaisin. Kolme yötä ehdittiin leireilemään Suukiksella.

Kauko
kepsilla
Viestit: 746
Liittynyt: 18 Kesä 2007 15:54

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja kepsilla »

Ropin maastossa 5 yötä vaelsin ilman karttaa ja kompassia. Sadetta tuli melkein 1 vrk ympäri , mutta Kaskasjoen tuvalla oli hyvä nukkua katon alla lämpimässä tuvassa. Kutukosken tuvalla sain myös yksin nukkua yön rauhassa. 4 päivää onnistuin kulkemaan näkemättä ketään. Ropin tuvalla sitten näin ensimmäiset vaeltajat. Ropin tuvan perustukset olivat taas eläneet, eikä ovet auenneet normaalisti. Lisäksi ilmanvaihto tuvassa ei toiminut ollenkaan.
GPS vaeltaja
Janne Pyykkö
Viestit: 685
Liittynyt: 06 Helmi 2013 09:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Janne Pyykkö »

Viikon retki 4.-11.6.2022 Kalmakaltiosta Finnmarkin Bavttajohkalle, jota kautta Karasjoen taajamaan ja Karigasniemelle. Liikuntaa reilut 220 kilometriä eri menetelmillä (kanootin narutusta, kantamista ja ihan perinteistä melontaa). Pitkä retkijuttu tässä.

Kuva
Avisuora - Retkellä tavalla tai toisella http://avisuora.wordpress.com
Micke
Viestit: 2294
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Micke »

Kaksi 8 päivän vaellusta tuli heitettyä Ukk-puistossa. Välissä kävin katsomassa Siidassa uuden näyttelyn ja ostamassa Inarissa ruokaa jälkimmäiselle reissulle. Jannen taisin nähdä toissa sunnuntaina Rovaniemelle menevässä bussissa, josta itse jäin Kiilopäälle.

Kelit suosi ja lenkkareilla pärjäsi vallan mainiosti koko reilun 2 viikon ajan. Kyllä kevytretkeily on mukavaa, peruspaino repulle oli täyden vesipullon kanssa vajaa 7 kiloa. Loppu reissusta alkoi olemaan jo jonkin verran lentäviä kavereita ilmassa, joten oli ihan hyvä paikka palata takaisin töihin.

Loppu kesästä olisi aikaa tuplaten, mutta kohde on vielä avoimena.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Ursus
Viestit: 9552
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Merkitseekö se jos koko kannettava setti painaa 7 kiloa, ettei kanna mukanaan majoitetta?
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Micke
Viestit: 2294
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Micke »

Ei, teltta oli siinä mukana, myös untuvatakki, sadevaatteet, vaihto pitkikset, kauluspaita ym. Mutta ei turhaa krääsää...
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Janne Pyykkö
Viestit: 685
Liittynyt: 06 Helmi 2013 09:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja Janne Pyykkö »

Micke kirjoitti: 20 Kesä 2022 16:06 Kaksi 8 päivän vaellusta tuli heitettyä Ukk-puistossa. Välissä kävin katsomassa Siidassa uuden näyttelyn ja ostamassa Inarissa ruokaa jälkimmäiselle reissulle. Jannen taisin nähdä toissa sunnuntaina Rovaniemelle menevässä bussissa, josta itse jäin Kiilopäälle.
Kaksi retkeä peräkkäin on jo vakavaa harrastusta. :) Mutta joo, luultavasti sama bussi. Mulle saa tulla juttelemaan!
Avisuora - Retkellä tavalla tai toisella http://avisuora.wordpress.com
tiku
Viestit: 509
Liittynyt: 09 Touko 2012 21:10

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja tiku »

Palasin pari päivää sitten Pokan ja Puljun välisestä maastosta Taatsijärvi - Raijankiselkä - Pyhävasa - Kätkätunturi - Paaraskalla - Uurrekarkia - Taatsi.
Vertasin mielessäni aluetta UK-puistoon ja koin kulun tuolla lähinnä kasvuston takia esteellisemmäksi. Polkujen vähyys tietysti osaltaan vaikutti. Erityispiirteenä olivat 1-2 metrin korkeudelta puomimaisiksi taipuneet tai taittuneet koivut.
Eteläosan tupia oli ilmeisesti melko vasta uudistettu: lattiat, laverit ja pöydät ainakin; ja rakennettu uuden tyylin mukaiset ritiläpohjaiset puuseet.
Luontoon.fi tietää että "Uurrekarkian palovartijanmaja poistuu huonokuntoisena käytöstä. Tuvan huolto on lopetettu ja se suljetaan yleiseltä käytöltä." Tupa oli vielä auki ja näytti minusta olevan ok, mutta tyhjä liiteri todisti huollon päättymisestä.
Paaraskallaan minua saatteli kolmen kilometrin matkan pantakaulainen poro, joka nulkkasi lähistöllä kuin koira isäntänsä kanssa, hamuten aina välillä tuoreita koivunlehtiä.
Ken tahtoo nähdä paljon Lapin kuusia ja (Taatsin jälkeen) vähän muita kulkijoita, voi suunnata vaikka tuonne.
dailymail
Viestit: 2973
Liittynyt: 23 Tammi 2013 20:41

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja dailymail »

"Lähiretkeilyä" Tankavaarasta Sompiojärvelle ja Ruijanpoljua Kiilopäälle. Hieno reitti, tykkäsin kovasti.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
honkamukka
Viestit: 6092
Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja honkamukka »

Vajaa viikko kuleskelua Savukosken pienempien jokien varsilla ja tuntumassa.

Kelit olivat sopivat, parina yönä kävi vähän hallan puolella. Hyttysiä ei kiusaksi saakka, mutta tiistaina lämpeni, niin runsastuivat. Tiistai illasta alkoi yön yli kestävä sade, mutta aamusta oli lähtö koti Suomeen, se tuhannen kilometrin siivu, niin eipä häirinnyt.

Tuon hiukan lyhyen viikon aikana en nähnyt ketään silmästä silmään, yleisten teiden ulkopuolella. Jokivarsilla ei ollut jälkiä kulkijoista. Tienvarsijoen mutkassa oli käyty, mutta ei mitään ruohot tallaavaa sessiota. Ehkä kahluumiehiä siian ja harjuksen haussa.

Kuusamon suunnan, Hautajärven, Karhunkierroksen lähtöpaikoilla, luontokeskuksen parkkipaikat olivat runsaassa käytössä. Valmiit polut houkuttaa.
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Heitetty reissu

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Muutama päivä sateisessa ja hikisessä UKK:ssa alkaen 13.7, lyhyillä päivämatkoilla. Julmien sääennusteiden takia ei huvittanut lähteä kovin kauas Kiilopäästä ja sitten mahdollisesti kävellä takaisin kaatosateessa pitkiä päiviä. Ex tempore-reitiksi muodostui Tammakkolampi - Tuiskukuru - kurua pitkin Kotakönkäälle ja Hikiojaa pitkin takaisin kohti Kiilopäätä.

Hyttysiä todella runsaasti kosteikoissa, Hikiojan maastossa varsinkin. Lauantaina saatiin huhupuheiden mukaan ennätyssademäärä alueelle ja muinakin päivinä ukkosti tai satoi. Kalaa nolla kappaletta, ja muita kulkijoita perin vähän. Tilava ja istumakorkeudelta kohtalainen Durston X-Mid -teltta näytti taas toimivuutensa sadekelin majoitteena.

Lyhyistä päivämatkoista huolimatta jalat olivat yllättävän kovilla, koska kalvottomissa lenkkareissa ne käytännössä uivat koko ajan. Yleensä runsaastakin kosteudesta on selvinnyt suojavoiteilla, mutta jostain syystä tällä kertaa jalkojen iho otti poikkeuksellisesti nokkiinsa. Kalvosukat olisi löytynyt kaapista, mutta ne jäivät kotiin koska keli oli lämmintä. Kalvokengätkään tuskin olisivat kauheasti auttaneet koska niiden kanssa olisi taas pitänyt pitää sadehousuja - joiden sisään olisi kiehunut seisovassa kuumassa ukkoskelissä.

Vastaisuudessa näin märille reissuille aloitan jalkojen suojarasvauksen jo useaa päivää ennen lähtöä. Saatan myös harkita kalvosukkia sekä mahdollisesti säärystimiäkin, pitämään varvikosta roiskuva vesi poissa kalvon sisältä.
Vastaa Viestiin