Retkievästä luonnosta
-
- Viestit: 3103
- Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58
Kalleimmissa teollisissa superfood-valmisteissa saavutetaan jo miltei sadan eri aineen tarkka kombinaatio. Ahvenessa niitä on tuhansia. Ja kombinaatio on auringontarkka. Yksi kilon ahven riittää ateriaksi kahdelle, kun tehdään mesto.
Nyt korjuuaikaan ei mukaan evääksi tarvita kuin suolaa, jos sitäkään.
Tämän kesän melontaretkellä kunkin päivän ravinnontarpeen keräämiseen kului ylimääräistä aikaa puolisen tuntia kahdelle hengelle. Siimaa pidettiin vedessä melomisen lomassa. Marjoja rantametsät täynnä. Sienet jo tuloillaan.
Kalan perässä tulee liikuttua ja se kala on tässä tapauksessa mieluiten taimen. Ihan sopivasti sitä on toistaiseksi tullutkin, tähän on vaikuttanut urautuminen tiettyihin hyväksi havaittuihin ja kaikin osin kriteerit täyttäviin paikkoihin vaikka tätä urautumista olen yrittänytkin välttää. Elokuun reissuilla sieltä löytyy myös vitamiinia eli lakkaa. Maistoin eilen lasillisen kylmää mahlaa ja olihan todella hyvää. En muistanutkaan, että se on noin makeaa vai voikohan makeus vaihdella puukohtaisesti tai voisiko pakastus makeuttaa sitä lisää? Itse olen valuttanut mahlaa viimeksi -80 tai -90 luvulla. Mahlaa ei tietenkään saa valuttaa reissuillaan toisten maalla. Litrahinta tuolle näkyy olevan todellakin tapissaan ja eiköhän paras aika olisi n. 2-3 vkon päästä, täytyiskö ottaa pari kymmentä litraa tuota terveystuotetta 10 mm:n letkulla talteen?
Kuinka paljon mahlan koostumusta on tutkittu? Onko eripuolilla suomea olevissa mahloissa koostumuksellia eroja? Kuinka paljon? Saadaanko jossain päin liikaa jotain hivenainetta ja vastaavasti jääkö jossain päin saamatta jotain tärkeää ainetta ja siten tulisiko tuota ainetta hankkia lisänä jostain muista lähteistä?tst kirjoitti:Kalan perässä tulee liikuttua ja se kala on tässä tapauksessa mieluiten taimen. Ihan sopivasti sitä on toistaiseksi tullutkin, tähän on vaikuttanut urautuminen tiettyihin hyväksi havaittuihin ja kaikin osin kriteerit täyttäviin paikkoihin vaikka tätä urautumista olen yrittänytkin välttää. Elokuun reissuilla sieltä löytyy myös vitamiinia eli lakkaa. Maistoin eilen lasillisen kylmää mahlaa ja olihan todella hyvää. En muistanutkaan, että se on noin makeaa vai voikohan makeus vaihdella puukohtaisesti tai voisiko pakastus makeuttaa sitä lisää? Itse olen valuttanut mahlaa viimeksi -80 tai -90 luvulla. Mahlaa ei tietenkään saa valuttaa reissuillaan toisten maalla. Litrahinta tuolle näkyy olevan todellakin tapissaan ja eiköhän paras aika olisi n. 2-3 vkon päästä, täytyiskö ottaa pari kymmentä litraa tuota terveystuotetta 10 mm:n letkulla talteen?
Nimimerkki "Ei mitään lisäravinteita purkista"
Juustoa (Polar 15 HUOM! EI MAINOS) leivälle muutama viipale päivässä. Omenoita pari, banaaneja 1 - 2 päivässä. Siinäpä ne, nykyään aika vähän vihreetä lautasella, tulihan sitä pupellettuakin yli 35v. joka päivä.hannes kirjoitti:Etkö edes D- vitamiinia? No, jos juo maitoa niin siihen sitä on lisätty.vaari kirjoitti:
Nimimerkki "Ei mitään lisäravinteita purkista"
Itse otan silloin tällöin maidon lisäksi D- vit. ja myös B 12:sta, toiveessa että se ehkäisisi muistin hapertumista kun ikää tulee.
Kun vaeltaa sohvalta jääkaapille muutaman kerran päivässä niin hedelmäkulhon kohdalla voi hyvin pitää joskus taukoa.Ursus kirjoitti:Jesss - hienoa vaellusmaastoa vaarilla kun retkievääksi luonnosta löytyy jopa banaania
Omenoita olen pikkupoikana pihistänyt naapuristosta, mutta vaelluksilla olen syönyt vain kotona kuivattuja siivuja.
Sinoli antoi omanlaatuisensa maun myös kahviin kun ensimmäisellä reissulla luotti polttimen tiivisteen tiiviyteen ja jätti sinolia poltiimeen laittaessaan sen kahvipannus sisään. Myöhemmin käytin keittämiseen vähemmän pahan hajusita marinolia - nyt risuja ja käpyjä.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...