Hiihtolasit

tappuri
Viestit: 257
Liittynyt: 12 Heinä 2008 11:30

Hiihtolasit

Viesti Kirjoittaja tappuri »

Antakaapa vihjeitä hyvistä hiihtolaseista. Kunhan olisivat mahdollisimman huurtumattomat sekä suojaisivat viimalta ja pakkaselta. Silmät joskus olleet melkein jäässä, tosin jouluna Lapissa ei nyt sitä vaaraa ollut. Vaihtolinssit kaamos/keväthiihtoon olis myös hyvät olla. Hintaluokka max. 100-120 e.


PEIKKO
Viestit: 80
Liittynyt: 04 Tammi 2007 13:01
Paikkakunta: HELSINKI

Viesti Kirjoittaja PEIKKO »

Olen etsinyt myös vuosienvarrelta hyviä hiihtolaseja,mutta en ole löytänyt huurtumattomia laseja ollenkaan.Urheilukaupoissa myydään myös sellaista ainetta jota laitetaan laseihin,mutta huonoin tuloksin.Aine on aika kallista ja hankala laittaa laseihin ja jättää öljypinnan,jotenka näkyvyys himmenee.Lapissa kun teen hiihtovaelluksia,niin mukana on aina laskettelulasit,ne ovat hyvät kun tuntureilla hiihtelee,koska siellä tuuleekin lähes aina jonkin verran.Mutta tosiaankin tavallisia huurtumattomia hiihtolaseja ei varmaankaan oikein taida vaan löytyä.
Avatar
johtamaa
Viestit: 1693
Liittynyt: 26 Helmi 2007 20:52
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja johtamaa »

Olen käyttänyt kaikessa ulkoilussa Adidaksen Evil Eye Explorer laseja. Niihin saa vaihdettua erilaisia etulinssejä; kirkkaat, oranssiset ja erilaisia aurinkolaseja. Laseihin saa laitettua vahvuudet adapterilla. Lasit huurtuvat kuitenkin aika helposti, johtuen kaarevasta ja silmiä suojaavasta muodosta. Huurtumisen kannalta parhaat lasit ovat mahdollisimman pienet, jolloin ilmavirta pääsee kuivaamaan huurun pois. Laseja sai ainakin ennen mm. Tähtioptikoilta, en tiedä saako enää.

http://www.vision3k.com/brands/adidas-s ... l-a134.asp
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Hiihtolasit

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Juuri talla viissii
"johtuen kaarevasta ja silmiä suojaavasta muodosta. Huurtumisen kannalta parhaat lasit ovat mahdollisimman pienet, jolloin ilmavirta pääsee kuivaamaan huurun pois. "
Esim. Pilkkijan lasit e24 joissa on hyva linssi ja Lidl e15 joissa kolme eri varisavya olosuhteiden mukaan vaihdettaviksi menevat em. Kategoriaan.

Ja parempaan vm:uun e5 lasit mallia Itavallan alppijaakarit. Iskunkestavassa kotelossa joka mahtuu kaikkiin taskuihin ja tuuletus joka toimii ihan eri tavalla kuin lasketteluun tehdyissa. Jo's vm. Olisi yhta hyva niin silmathan vettyisivat vauhdin vaikutuksesta.
Vastaa Viestiin