Ahkion kriittiset mitat

Avatar
Mr_C
Viestit: 3141
Liittynyt: 12 Tammi 2006 01:07

Re: Ahkion kriittiset mitat

Viesti Kirjoittaja Mr_C »

Etuliparekin on aika tukevasti kiinni pulkassa. Enemmän riskiä on kiinnityspalojen irtoamisesta ja siksi itsekin laitoin tukilevyn lipareen alapuolelle, johon Fjellpulken kiinnityspalat kiinnitettiin lipareen läpi.

Joku oli lämmöllä muokannut lipareen kulmaakin, että on hieman pystympi kuin alunperin ja siten nappaa lumeen vähemmän. Täälläkin keskusteluissa oli muistaakseni kuvankin näyttänyt.

Jos epäilee että tarvitsee vahvistusta, niin voisi alumiiniliuskoilla tehdän kiinnityspalojen alta pitkittäin vahvikkeet, jotka menisi pituussuunnassa pulkan etuosaan (viistoon osaan), jossa pop-niiteillä pulkkaan kiinni. Liuskat siis sisäpuolelle.
Halutessaan ulkopuolelle muuta kuin prikan niitin alle, voisi laittaa niittien kohdalle matalan jalaksen (eli yhteensä kaksi), jonka alapää - takaosa viistottu ettei pulkka tökkää taaksepäin työntäessä.
Samalla etuosa vahvistuisi aavistuksen törmätessä kiviin, tai sitten menisi niistä ja puiden ylityksistä huonommin, kun keula ei enää sivusuunnassa liukuisikaan niin paljoa.


Avatar
Normanton
Viestit: 176
Liittynyt: 05 Heinä 2019 12:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Ahkion kriittiset mitat

Viesti Kirjoittaja Normanton »

Aloin ihan tämän keskustelun pohjalta miettimään, että mitenköhän toimisi, jos vaan koittaisi kääntää noi Parispulkan reunat yläviistoon. Nythän ne on aavistuksen alaviistoon, mutta antaisi lämpöä ja kääntäisi ne vaikka 30-45 asteen kulmaan ylös päin. Toki hieman jämäkkyyttä menetetään, mutta ei kaikkea, ei välttämättä tarvitsisi tehdä mitään lisäjäykistyksiä ja tämän voisi tehdä helposti olemassa olevalle ahkiolle. Tuonkin pitäisi auttaa jo paljon ahkion kulkemiseen.

Toki en nyt ole mitenkään tyytymätön ollut nykyiseen, hyvin se on perässä tullut.
akallio
Viestit: 2077
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Re: Ahkion kriittiset mitat

Viesti Kirjoittaja akallio »

^^ Minullakin on keulan alla peltipala vahvistuksena. Voisi tosiaan olla vaihtoehto, että jättää etulipariin paikalleen, ehkä vähän käännettynä ja leikattuna, ja sitten tuon vahvistuspalan tilalle laittaa isomman, jonka taittaa sekä niittaa keulaan kiinni.

Voihan ne aisat kiinnittää tietysti keulaankin, mutta sitten eivät enää taittune siististi ahkion päälle.
akuusist
Viestit: 608
Liittynyt: 15 Helmi 2007 14:34

Re: Ahkion kriittiset mitat

Viesti Kirjoittaja akuusist »

Muoviahkioita viritellään ja lasikuituahkioita rakennellaan muotista lähtien mutta onko kukaan harrastaja tehnyt muoviahkiota muottiin? Joku 3mm hdpe-levy ja alipainemuotti ei minusta kuulosta kovin vaikealta. Moni asiahan kuulostaa helpolta teoriassa ennen kuin aloittaa.
diver
Viestit: 2401
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Ahkion kriittiset mitat

Viesti Kirjoittaja diver »

Normanton kirjoitti: 19 Huhti 2024 08:27 Aloin ihan tämän keskustelun pohjalta miettimään, että mitenköhän toimisi, jos vaan koittaisi kääntää noi Parispulkan reunat yläviistoon. Nythän ne on aavistuksen alaviistoon, mutta antaisi lämpöä ja kääntäisi ne vaikka 30-45 asteen kulmaan ylös päin. Toki hieman jämäkkyyttä menetetään, mutta ei kaikkea, ei välttämättä tarvitsisi tehdä mitään lisäjäykistyksiä ja tämän voisi tehdä helposti olemassa olevalle ahkiolle. Tuonkin pitäisi auttaa jo paljon ahkion kulkemiseen.

Toki en nyt ole mitenkään tyytymätön ollut nykyiseen, hyvin se on perässä tullut.
Justihin samaa mietin kun on iskemätön pulkka tuolla odottamassa inspiraatiota.Häätyy koittaa varmaan tuota taivuttelua ja jos mänöö pieleen niin leikkelee turhat poies.
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Vastaa Viestiin