Soija, avaruusajan retkimuona
Liotuksen idea ei ollut sama kuin esim. kuivatun jauhelihan kanssa, vaan antaa mausteille kunnolla aikaa imeytyä rouheeseen. Ja verrattuna aikaisempiin rouhekokemuksiin, se tuntui toimivan. Aika oli varmasti ylimitoitettu, eli luulisin että saman lopputuloksen saa vaikkapa puolen tunnin liotuksella.
"What we get from this adventure is just sheer joy"
-George Leigh Mallory
-George Leigh Mallory
Aivan, ja kyllä sen hyödyntäminen kaikkine työvaiheineen kuluttaa varmaan sen minkä tuottaakin; on tullut kokeiltua. Tulipa silloin mieleen, että vaivattomampaa ois kuolla nälkään...Sipe kirjoitti:Eikös pettu tehty siitä männyn rungon ja kaarnan välissä olevasta kerroksesta, nilasta?
Kunnioituksella ajattelen kovaa kokeneita esi-isiämme, miten ankarissa oloissa lapset onkaan yritetty ruokkia. Siinä meidän pikku extremet kalpenee.
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Soijarouhetta on tullut käytettyä jonkin verran reissuilla ja kotona. Hyvästä jauhelihalähteestä johtuen, mukana on kuitenkin useimmiten kuivattua jauhelihaa. Hirvipaistissa on Finelin mukaan n. 30% proteiinia ja paistetun jauhelihan (+ pieni määrä sipulisilppua) paino tippuu kuviatessa >50%, jonka pitäisi kaiken olla vettä eli kuivatun jauhelihan proteiinipitoisuus on n. 60% kun soijarouheen on pakkauksen mukaan 52%. Lisäksi kuivattu jauheliha maistuu mielestäni paremmalta.
Soijarouhe sopii kuitenkin sellaiseen käyttöön, johon jauheliha ei sovi eli esimerkiksi myslin sekaan (mielestäni n. 20% annoksesta voi olla rouhetta, ilman, että se haittaa makuelämystä) tai jopa sellaisenaan jogurtin kanssa (pelkällä maitojauheella en kävisi kokeilemaan, tuskin olisi kovin hyvää). Lisäksi soijarouhetta voi, kuulemma, lisätä myös puuroihin. Tavallisesta poikkeavia ilmavaivoja en ole havainnut...
Soijasuikaleet ovat myös ihan pätevä vaihtoehto ja paljon soijarouhetta maukkaampia.
Hyvä retkiruoka soijarouheesta kahdelle syntyy esim. Blå Bandin kasvistandoori pussista (sis. soijarouhetta), lisäsoijasta, kuivatuista kasviksista ja riisistä. Kaikki vaan samaan kattilaan ja kypsäksi. Ainesten lisäämisjärjestys kypsymisaikojen mukaan. Myös nuudelikeitto (tavallinen nuudelipaketti mausteineen) kuivatuilla kasviksilla ja soijasuikaleilla on maittavaa.
Soijarouhe sopii kuitenkin sellaiseen käyttöön, johon jauheliha ei sovi eli esimerkiksi myslin sekaan (mielestäni n. 20% annoksesta voi olla rouhetta, ilman, että se haittaa makuelämystä) tai jopa sellaisenaan jogurtin kanssa (pelkällä maitojauheella en kävisi kokeilemaan, tuskin olisi kovin hyvää). Lisäksi soijarouhetta voi, kuulemma, lisätä myös puuroihin. Tavallisesta poikkeavia ilmavaivoja en ole havainnut...
Soijasuikaleet ovat myös ihan pätevä vaihtoehto ja paljon soijarouhetta maukkaampia.
Hyvä retkiruoka soijarouheesta kahdelle syntyy esim. Blå Bandin kasvistandoori pussista (sis. soijarouhetta), lisäsoijasta, kuivatuista kasviksista ja riisistä. Kaikki vaan samaan kattilaan ja kypsäksi. Ainesten lisäämisjärjestys kypsymisaikojen mukaan. Myös nuudelikeitto (tavallinen nuudelipaketti mausteineen) kuivatuilla kasviksilla ja soijasuikaleilla on maittavaa.
-
- Viestit: 1665
- Liittynyt: 26 Tammi 2006 13:12
Hevosille se toimii paremmin (ja naudoille hyvin) sillä hevosen valtavan paksusuolen bakteerit saavat hajoitettua selluloosan ja hevonen pystyy käyttämään siitä osan energiaksi.Sipe kirjoitti:Sahanpurusta ja selluloosasta vielä sen verran, että eikös ne sota-aikaan syöttäneet ainakin rintamalla oleville hevosille sellua, kun ei muutakaan ollut. Ravinteitahan siinä ei tainnut pahemmin olla, mutta saivatpahan reppanat edes mahan täytettä
Männä vuonna testasin reissussa tällaista ja oli ihan namia ja ilmeisesti tuosta saa potkuakin. Tyttäreni väitti, että ravintoarvo olisi parempi kuin kuivalihalla, mie en noista ole piitannut niin en tiedä. Eli juuri kuvan teriyaki. https://goo.gl/L9oRmH