Mikä on vaellusherkkusi?
Sanan peistahan tuosta "Ei tällä väitteellä ole mitään totuuspohjaa." on taitettu vaikka kuinka kauan, mutta nykyisilla mittausvehkeilla on todistettu, etta lainaus pitaa paikkansa
- siita huolimatta filepihvien ensimmaisen puolen aloitan tuolla tapaa, ja kaannan sen sitten "katoksi"... pitaneeko nesteita vai ei; uskossa on hyva elaa!
- siita huolimatta filepihvien ensimmaisen puolen aloitan tuolla tapaa, ja kaannan sen sitten "katoksi"... pitaneeko nesteita vai ei; uskossa on hyva elaa!
Samoin ja näistä tuli loimukalaa. http://aijaa.com/2ynTjezag kirjoitti:No joo, minun vaellus- ja grillausherkkuni ovat etupäässä lohensukuisia, kaloista puhuttaessa.
Itse en taida paistaa "pintoja kiinni" niinkään ensisijaisesti lihasnesteiden säilyttämisen vuoksi (vakioidulla lämmöllä tavoitteellisissa sisälämpötiloissa pysyttäytyminen pitää siitä riittävästi huolen), vaan paistomenetelmän, etenkin kalalle, antaman suutuntuman takia. Hieman kuin arinauunissa paistetussa, tampesterilaisittain, rievässä; rapsakan rapea pinta, sisältä tasaisen muheva. Toki jonkinlainen pinta paistorasvan ja mausteiden avittamana syntyy esim. pannulla paistettaessa miedommallakin lämmöllä, mutta joka tapauksessa itselläni tavoitteena paistomenetelmissä on vastakohta esim. pelkästään keittämällä kypsennetylle lihalle tai kalalle, joka hyvää voi tietty olla sekin. Makuasioita sanoi Musti, kun...Louestaja kirjoitti:..."Herlevi myös tyrmää uskomuksen, jonka mukaan lihasta kannattaisi paistaa niin sanotusti pinnat kiinni, jotta nesteet pysyvät sisällä. Lihan pinta ruskistetaan tällöin nopeasti kuumassa lämpötilassa ja loppukypsennys suoritetaan matalassa lämmössä esimerkiksi uunissa tai grillissä..."
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Sama juttu; ostan mukaan mustaleimaa, jotta kaikki ei menisi kerrallaKorvapuoli kirjoitti:juusto maistuu vaelluksella niin, että aamupalalla pitää syödä paljaaltaan monta siivua. Johtuisikohan maitotuotteitten vajeesta vaelluksella?
- taitaa olla enemman suolatasapainoon (hikoilun johdosta) liittyvaa, kuin sinansa maitotuotteisiin
Paistetun raudun valmistuminen pannulla saa aina veden kielelle.Kaikki ruoka mikä on valmistettu harjuksesta tai raudusta on parasta,valmistustavasta riippumatta.Sisältää kaikki vaiheet pyynnistä esim. perunoiden kuorimiseen ja lisukkeiden pilkkomiseen asti.Nautitaan hyvässä seurassa yhdessä tehden.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Enpä äkkiseltään keksi parempaa huikopalaa onkimisen lomaan, mikseipä välipalaksi vaelluksellakin . Tässä tapauksessa kuvalihana poron paistia Karesuandon Eliassonilta.
-
- Viestit: 141
- Liittynyt: 31 Heinä 2013 09:13
Olen samaa mieltä. Hieno kuvasommitelma ja täytenee kaivaa kätköistä hieman kuivalihaa kun alkoi tehdä mieli. Mutta kamala mikä leikkuutyökalu on kuvassa, se pilaa kaiken, jopa maun. Oikea puukko on itse taottu tai sepän takomaa hiiliterästä ja kahva luonnonmateriaalista puuta tai vielä mieluummin poronsarvea.zag kirjoitti:Enpä äkkiseltään keksi parempaa huikopalaa onkimisen lomaan, mikseipä välipalaksi vaelluksellakin . Tässä tapauksessa kuvalihana poron paistia Karesuandon Eliassonilta.
Heh, melkeinpä arvasin, että puukosta tulee sanomista (omastakin mielestäni perustellusti) . Onneksi on kuitenkin kuvan rekvisiittakuksa itse revitty ja muotoiltu!hartsuherra kirjoitti:Olen samaa mieltä. Hieno kuvasommitelma ja täytenee kaivaa kätköistä hieman kuivalihaa kun alkoi tehdä mieli. Mutta kamala mikä leikkuutyökalu on kuvassa, se pilaa kaiken, jopa maun. Oikea puukko on itse taottu tai sepän takomaa hiiliterästä ja kahva luonnonmateriaalista puuta tai vielä mieluummin poronsarvea.zag kirjoitti:Enpä äkkiseltään keksi parempaa huikopalaa onkimisen lomaan, mikseipä välipalaksi vaelluksellakin . Tässä tapauksessa kuvalihana poron paistia Karesuandon Eliassonilta.
Kelpaisiko leikkuutyökaluksi ehkä tällainen? Aikoinaan sen kuivalihan leikkuutyökaluksi hankin. Ei ole valitettavasti omaa tekoa. On kuitenkin aitoa sàmi duodji -tuotantoa, terässä nimikirjaimet VA.
Ps. mutta...olen sitä mieltä, että pitää miehellä olla itse tehty puukkokin; siksipä olenkin menossa ensi tiistaina alkavalle puukkokurssille. Jospa se pelastaisi tilanteen, jopa kuivalihan maunkin .
-
- Viestit: 141
- Liittynyt: 31 Heinä 2013 09:13
No niin. Pyydän anteeksi tökeröä kommenttiani. Tuo on käsintehty ja materiaalit ilmeisesti hyvin kunnossa. Tupen osittaista sarvi-upotusta en ihan ymmärrä mutta siinä olevat kaiverrukset on tehty oikeaoppisesti stikkelillä ja värjätty puukontekijän sormista lähtevällä lialla ja rasvalla kuten pitääkin. Olen nähnyt Taisto Kuorttin Unna Niibas kokoelman. Sieltä löytyisi poronlihan leikkaamiseen täydellinen puukko.
Ystävä lahjoitti yhden saamepuukonraaton, neljasta paikasta rikki, mutta kaiverrukset tämmoiset, että itse en kyllä pysty tekemaan tämmoista ja korjaisin sen .
http://www.sepikoda.ee/sisu/Miw1MTIsMTc ... paastetud/
Kuivaliha maistuu ihan samalta, kuin edellisen puukkon leikatu
http://www.sepikoda.ee/sisu/Miw1MTIsMTc ... paastetud/
Kuivaliha maistuu ihan samalta, kuin edellisen puukkon leikatu
aamu alkaa kahvilla