Mikä on vaellusherkkusi?

Nevis
Viestit: 1072
Liittynyt: 25 Helmi 2007 06:16

Mikä on vaellusherkkusi?

Viesti Kirjoittaja Nevis »

Nykyisin, kun syöminen on ainoa nautintoni kuolemaa odotellessa, olen alkanut kokeilemaan ja maistamaan sellaisia makuja, jotka olisin muuten jättänyt väliin. Olen huomannut, että lapsuuden herkut, kuten Jälkiuunileipä, Koskenlaskija ja Suomimakkara ovat kaikesta huolimatta vieneet voiton hanhenmaksasta, kaviaarista ja tryffelistä.

Ruoan hyvä maku on hyvin persoonakohtainen asia ja pohjautuu yllättävän usein lapsuuden mieltymyksiin.

Makuja on monenlaisia; Yksi pitää hernerokasta ja toinen tillilihasta. Kolmannelle kuivattu liha on se herkku, joka saa sekoamaan. Neljäs vetää suklaata reissullansa ja viides salmiakkia...


Mikä on paras vaellusherkku, jota sinä olet syönyt?


Avatar
Louestaja
Viestit: 4320
Liittynyt: 12 Joulu 2006 12:48
Paikkakunta: Vesivehmaa

Viesti Kirjoittaja Louestaja »

Kun ei noita herkkuja vaelluksella tule juuri harrastettua, niin laitanpa tähän sen vaellusruuista parhaan, jota ei sitten kyllästy syömään: muusi + sikanauta. :)
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
mäkäräinen
Viestit: 1691
Liittynyt: 15 Touko 2006 21:35

Viesti Kirjoittaja mäkäräinen »

Halstrattu rautu, on hyvää. Joskus sateisena iltapäivänä on mukava juoda teetä ja syödä cream crackereita appelssiinimarmelaadilla.
Engelbert
Viestit: 452
Liittynyt: 23 Touko 2006 07:58
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja Engelbert »

Pannulla käristetty sian läski. Läskistä vapautuneessa rasvassa on somaa uitella ruisleivän kappaleita ja nauttia ruokajuomana kylmää maitoa. Jotakuinkin samaa mieltä Neviksen kanssa siitä, että yksinkertainen ruoka, erityisesti reissussa, on sitä parasta herkkua.
lapanen
Viestit: 149
Liittynyt: 21 Syys 2007 21:21
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja lapanen »

Poronkäristys ja muusi. Ruiskuoreen tehty muikkukukko on myös aika täydellinen eväs!
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
jabbawokeez

Viesti Kirjoittaja jabbawokeez »

Veripalttu, harjussoppa, paistettu maksa.
Räiskäleet maistuu aina.
Mava
Viestit: 222
Liittynyt: 09 Heinä 2008 08:30

Viesti Kirjoittaja Mava »

Letut mansikkahillolla. Kylmää maitoa kaipaan aina metässä, mutta mukaankaan en kärsi ottaa. Ekoina päivinä nuotiolla käristyy myös kokolihaköntti paloina. *slurps*
hannes
Viestit: 10798
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Halstrattu rautu on Lapissa antanut parhaat makuelämykset.
Maito ( nykyisin laktoositon sellainen) ja ruisleipä voin kanssa on yksi kestosuosikkini.
Avatar
Ölliäinen
Viestit: 835
Liittynyt: 15 Helmi 2006 13:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ölliäinen »

Usseimmin kuin kerran on porukka taukopaikoilla tullu multa kysymään, että mitä ihmettä sinä kokkailet ku tuoksuu nii hyvälle...kieltämättä kuivatulla sipulilla, purjolla, valakosipulilla, piparjuurella ja yrteillä maustettu jauheliha-makarooni-sienipöperö tuoksuu paremmalta ku maistuu.

Ja minä taas oun kuolannu ku joku paistaa hiillosmakkarata!

Herkkutatin ku löytää ja sen paistaa, rippaus aromisuoloo ja NAM.
Eläkeehä immeisiks
FatRabbit
Viestit: 80
Liittynyt: 27 Kesä 2007 18:47
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja FatRabbit »

Syksyisillä riekkoreissuilla on monesti tehty suurustettua riekkosoppaa (perunaa, riekkoa, porkkanaa, sipulia, vehnäjauhoilla suurustettu paksu liemi, mahdollisesti kermaa), menee kyllä ehdottomasti sinne herkkukastiin.

Noiden syysreissujen ensimmäisinä päivinä on monasti tapana tehdä loimulohta, helppoa ja hyvää!
murku
Viestit: 763
Liittynyt: 11 Tammi 2007 18:30
Paikkakunta: Vaajakoski

Viesti Kirjoittaja murku »

Jos Lapissa jotostellaan niin ilman arvailua joku kalaherkku,kuten harjuskeitto:Repusta muutama oikea peruna sekä sipuli,jotka vaivoja säästämättä on selkoseen kannettu ,harjukset suomustetaan ja pätkitään reilun kokoisiksi paloiksi,mausteeksi muutama maustepippuri ropsaus suolaa ja kypsään keittoon vielä sopiva möykky voita.Yksinkertainen sapuska mutta ossaa maistua suussa hyvältä,kyllä kelpaa kattilan tyhjennyttyä kellahtaa mahan viereen ettoneelle ja velat tuntuvat jälleen saatavilta. :)


Aloita jälkiruuasta,elämä on epävarma.
Avatar
admin
Site Admin
Viestit: 426
Liittynyt: 08 Tammi 2006 12:34
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja admin »

Jos Lapissa jotostellaan niin ilman arvailua joku kalaherkku,kuten harjuskeitto
Meillä hieman eri resepti tuohon herkkuun. Sitruunapippuria, sopivasti suolaa, kuivattu tilliä ja voikonkare niin lopputulos on samanlaista herkkua. Tiedä sitten maistuuko muille mutta siitähän ei ollutkaan kysymys.
lapanen
Viestit: 149
Liittynyt: 21 Syys 2007 21:21
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja lapanen »

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kalan hyvä maku pitää peittää sitruunalla? Ja varsinkin adminin ehdottama sitruunapippuri ihmetyttää, se kun yleensä sisältää 60-80% suolaa.

Minulle riittää pelkkä suola ja tulella loimutus. NAM!
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
Paha Susi
Viestit: 194
Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:10
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Paha Susi »

Pottumuusi ja lihapullat tahi joku muu mitä sattuu löytymään. Yleensä illasta mikä vain vettä kiinteämpi. Veden ohessa.

Ja kunhan siinä ei ole sieniä eikä sipulia missään muodossa. Siinä kulkee raja.
Kaikki ovat vähän hulluja, paitsi Te ja minä..... ja joskus tuumin, että etteköhän Tekin. Thomas Fuller
Avatar
Jonte
Viestit: 50
Liittynyt: 16 Heinä 2008 17:51
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jonte »

Viime reissulla oli mukana kuivattua fetajuustoa. Ei kylläkään itse, vaan retkikumppanini kuivaamaa. Se antoi hyvän säväyksen ateriaan ja toimii samalla myös suolana.
Vastaa Viestiin