Mikä on vaellusherkkusi?
Mikä on vaellusherkkusi?
Nykyisin, kun syöminen on ainoa nautintoni kuolemaa odotellessa, olen alkanut kokeilemaan ja maistamaan sellaisia makuja, jotka olisin muuten jättänyt väliin. Olen huomannut, että lapsuuden herkut, kuten Jälkiuunileipä, Koskenlaskija ja Suomimakkara ovat kaikesta huolimatta vieneet voiton hanhenmaksasta, kaviaarista ja tryffelistä.
Ruoan hyvä maku on hyvin persoonakohtainen asia ja pohjautuu yllättävän usein lapsuuden mieltymyksiin.
Makuja on monenlaisia; Yksi pitää hernerokasta ja toinen tillilihasta. Kolmannelle kuivattu liha on se herkku, joka saa sekoamaan. Neljäs vetää suklaata reissullansa ja viides salmiakkia...
Mikä on paras vaellusherkku, jota sinä olet syönyt?
Ruoan hyvä maku on hyvin persoonakohtainen asia ja pohjautuu yllättävän usein lapsuuden mieltymyksiin.
Makuja on monenlaisia; Yksi pitää hernerokasta ja toinen tillilihasta. Kolmannelle kuivattu liha on se herkku, joka saa sekoamaan. Neljäs vetää suklaata reissullansa ja viides salmiakkia...
Mikä on paras vaellusherkku, jota sinä olet syönyt?
-
- Viestit: 1691
- Liittynyt: 15 Touko 2006 21:35
Usseimmin kuin kerran on porukka taukopaikoilla tullu multa kysymään, että mitä ihmettä sinä kokkailet ku tuoksuu nii hyvälle...kieltämättä kuivatulla sipulilla, purjolla, valakosipulilla, piparjuurella ja yrteillä maustettu jauheliha-makarooni-sienipöperö tuoksuu paremmalta ku maistuu.
Ja minä taas oun kuolannu ku joku paistaa hiillosmakkarata!
Herkkutatin ku löytää ja sen paistaa, rippaus aromisuoloo ja NAM.
Ja minä taas oun kuolannu ku joku paistaa hiillosmakkarata!
Herkkutatin ku löytää ja sen paistaa, rippaus aromisuoloo ja NAM.
Eläkeehä immeisiks
UÖ
UÖ
Syksyisillä riekkoreissuilla on monesti tehty suurustettua riekkosoppaa (perunaa, riekkoa, porkkanaa, sipulia, vehnäjauhoilla suurustettu paksu liemi, mahdollisesti kermaa), menee kyllä ehdottomasti sinne herkkukastiin.
Noiden syysreissujen ensimmäisinä päivinä on monasti tapana tehdä loimulohta, helppoa ja hyvää!
Noiden syysreissujen ensimmäisinä päivinä on monasti tapana tehdä loimulohta, helppoa ja hyvää!
Jos Lapissa jotostellaan niin ilman arvailua joku kalaherkku,kuten harjuskeitto:Repusta muutama oikea peruna sekä sipuli,jotka vaivoja säästämättä on selkoseen kannettu ,harjukset suomustetaan ja pätkitään reilun kokoisiksi paloiksi,mausteeksi muutama maustepippuri ropsaus suolaa ja kypsään keittoon vielä sopiva möykky voita.Yksinkertainen sapuska mutta ossaa maistua suussa hyvältä,kyllä kelpaa kattilan tyhjennyttyä kellahtaa mahan viereen ettoneelle ja velat tuntuvat jälleen saatavilta.
Aloita jälkiruuasta,elämä on epävarma.
Aloita jälkiruuasta,elämä on epävarma.
En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kalan hyvä maku pitää peittää sitruunalla? Ja varsinkin adminin ehdottama sitruunapippuri ihmetyttää, se kun yleensä sisältää 60-80% suolaa.
Minulle riittää pelkkä suola ja tulella loimutus. NAM!
Minulle riittää pelkkä suola ja tulella loimutus. NAM!
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
Pottumuusi ja lihapullat tahi joku muu mitä sattuu löytymään. Yleensä illasta mikä vain vettä kiinteämpi. Veden ohessa.
Ja kunhan siinä ei ole sieniä eikä sipulia missään muodossa. Siinä kulkee raja.
Ja kunhan siinä ei ole sieniä eikä sipulia missään muodossa. Siinä kulkee raja.
Kaikki ovat vähän hulluja, paitsi Te ja minä..... ja joskus tuumin, että etteköhän Tekin. Thomas Fuller