Mikä on vaellusherkkusi?
Hellepäivän Nigiri
Keitellään sushiriisi kaikessa rauhassa ja laitetaan kattila jähtymään lumeen, jokeen tai järveen (kansi päälle). Kalastetaan sopivan kokoinen rautu, leikataan fileeksi ja edelleen ohuiksi siivuiksi. Pyöritellään veteen kastetuilla käsillä riisi pieniksi palleroiksi, siivu kaks rautua riisin päälle ja ripaus hienoa merisuolaa. Pallerot ääntä kohti. Yksinkertaista ja hyvää hellepäivän evästä.
Keitellään sushiriisi kaikessa rauhassa ja laitetaan kattila jähtymään lumeen, jokeen tai järveen (kansi päälle). Kalastetaan sopivan kokoinen rautu, leikataan fileeksi ja edelleen ohuiksi siivuiksi. Pyöritellään veteen kastetuilla käsillä riisi pieniksi palleroiksi, siivu kaks rautua riisin päälle ja ripaus hienoa merisuolaa. Pallerot ääntä kohti. Yksinkertaista ja hyvää hellepäivän evästä.
-
- Viestit: 303
- Liittynyt: 11 Loka 2007 23:16
- Paikkakunta: Helsinki
Nam, kuulostaa hyvälle! Pitää kokeilla, jos tuoretta kalaa saa. Ja hienoa ettei kalan makua sotketa, ei se tarvii ku suolaa. Ehkä joka toisella suupalalla voisi nauttia nuotiolla paahdettua ruisleipää voilla?Goodde kirjoitti:Hellepäivän Nigiri
Keitellään sushiriisi kaikessa rauhassa ja laitetaan kattila jähtymään lumeen, jokeen tai järveen (kansi päälle). Kalastetaan sopivan kokoinen rautu, leikataan fileeksi ja edelleen ohuiksi siivuiksi. Pyöritellään veteen kastetuilla käsillä riisi pieniksi palleroiksi, siivu kaks rautua riisin päälle ja ripaus hienoa merisuolaa. Pallerot ääntä kohti. Yksinkertaista ja hyvää hellepäivän evästä.
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
Olin ikäni syönyt hämäläistä talkkunaa, ja kun eksyin tänne Kainuun kupeeseen, tai aika lähelle kuitenkin niin kaupassa myytiin kainuulaista talkkunaa, no , ostin sitä mitään ajattelematta. Herrajumala,vasta kotona tuli syöntiohjetta tankattua pussin kyljestä - sehän pitää keittää ja syödä voisilmän kanssa.Siihen asti olin kuvitellut että talkkuna syödään aina viilin kanssa, ja talkkunajauhot ovat syöntikypsänä pussissa (vähän myslin malliin).Arinakääpä kirjoitti:Rantalan talakkuna.
Naatitaan tirokkaan tae voen kansa. Jos löötyy puolukkoo, yhä paranoo! Syyvään maha tääteen, joka jäläkeen eekun allakan tekkoon.
Syömättä jäi talkkunapuuro kovan koitoksen jälkeeni!!
Vielä yksinkertaisempi on Sashimi.lapanen kirjoitti:Nam, kuulostaa hyvälle! Pitää kokeilla, jos tuoretta kalaa saa. Ja hienoa ettei kalan makua sotketa, ei se tarvii ku suolaa. Ehkä joka toisella suupalalla voisi nauttia nuotiolla paahdettua ruisleipää voilla?Goodde kirjoitti:Hellepäivän Nigiri
Keitellään sushiriisi kaikessa rauhassa ja laitetaan kattila jähtymään lumeen, jokeen tai järveen (kansi päälle). Kalastetaan sopivan kokoinen rautu, leikataan fileeksi ja edelleen ohuiksi siivuiksi. Pyöritellään veteen kastetuilla käsillä riisi pieniksi palleroiksi, siivu kaks rautua riisin päälle ja ripaus hienoa merisuolaa. Pallerot ääntä kohti. Yksinkertaista ja hyvää hellepäivän evästä.
Kalan lisäksi tarvitset vain wasabia ja soijaa. (no se sake olis kiva, muuta kellä sitä nyt on retkellä mukana).
Itse olen tottunut käyttämään piimää talkkunan kanssa. Ja suoraan pussista keittelemättä. Nykyään olen Hirvelän käyttäjä. Ja syön paljon myös ananasmurskan kanssa, mikä kyllä on perinneruuan rienaamista.hannes kirjoitti:Siihen asti olin kuvitellut että talkkuna syödään aina viilin kanssa, ja talkkunajauhot ovat syöntikypsänä pussissa
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
Marja-aikaan talkkunasta voi tehdä survosta esim. mustikoitten kanssa. Ei tarvitse piimää kantaa mukanaan.Louestaja kirjoitti:Itse olen tottunut käyttämään piimää talkkunan kanssa. Ja suoraan pussista keittelemättä.hannes kirjoitti:Siihen asti olin kuvitellut että talkkuna syödään aina viilin kanssa, ja talkkunajauhot ovat syöntikypsänä pussissa
Ei talkkunaa tarvitse enää keitellä. Jotain kostuketta vain sekaan ja sitten lusikoimaan ääntä kohti.
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Totta, että oikeastaan mikä tahansa kostuke, mikä estää kuivaa jauhoa tarttumasta kurkkuun toimii, jos vain makuaisti antaa periksi. Yksi kaverini syö talkkunaa pelkällä vedellä kostutettuna.IkiHonka kirjoitti:Marja-aikaan talkkunasta voi tehdä survosta esim. mustikoitten kanssa. Ei tarvitse piimää kantaa mukanaan.Louestaja kirjoitti:Itse olen tottunut käyttämään piimää talkkunan kanssa. Ja suoraan pussista keittelemättä.hannes kirjoitti:Siihen asti olin kuvitellut että talkkuna syödään aina viilin kanssa, ja talkkunajauhot ovat syöntikypsänä pussissa
Ei talkkunaa tarvitse enää keitellä. Jotain kostuketta vain sekaan ja sitten lusikoimaan ääntä kohti.
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
Aivan, aivan. Taidatte olla LänsiRannikon miehiä, kun ette Kainuun talkkunaa tunne - se on tarkoitettu keitettäväksi, kuten esim. vaikkapa mannaryynit!Louestaja kirjoitti:Totta, että oikeastaan mikä tahansa kostuke, mikä estää kuivaa jauhoa tarttumasta kurkkuun toimii, jos vain makuaisti antaa periksi. Yksi kaverini syö talkkunaa pelkällä vedellä kostutettuna.IkiHonka kirjoitti:Marja-aikaan talkkunasta voi tehdä survosta esim. mustikoitten kanssa. Ei tarvitse piimää kantaa mukanaan.Louestaja kirjoitti:Itse olen tottunut käyttämään piimää talkkunan kanssa. Ja suoraan pussista keittelemättä.
Ei talkkunaa tarvitse enää keitellä. Jotain kostuketta vain sekaan ja sitten lusikoimaan ääntä kohti.
Hämeen talkkuna on kypsytetty riihen lämmössä nykyaikaan sopivaksi : heti valmis!
Nykyään tulee asusteltua olosuhteiden pakosta Lännessä, mutta alun alkuaan Hämeen hitain. Joten perinteistä hämäläistä se talkkuna on pitänyt olla:hannes kirjoitti:Aivan, aivan. Taidatte olla LänsiRannikon miehiä, kun ette Kainuun talkkunaa tunne - se on tarkoitettu keitettäväksi, kuten esim. vaikkapa mannaryynit!
Hämeen talkkuna on kypsytetty riihen lämmössä nykyaikaan sopivaksi : heti valmis!
"”Nevilän mylly - renkolainen talkkunatehdas
Renkajoen varrelle Nevilän kylään rakennutti
sahan ja maatilan omistaja Johan
Kaloinen vuosina 1926-27 myllyn palvelemaan
asiakkaitaan silloisissa oloissa uudenaikaisena
myllylaitoksena. Rakennustyöt
suoritti renkolainen rakennusmestari
Vilho Valaja Keskusosuusliike Hankkijan
piirustusten mukaan. Vuonna 1940 alkanutta
vehnänjauhatusta varten lisättiin
vielä vehnämyllykin rakennukseen. - Kun
talkkunajauho on niin terveellinen, käytännöllinen
ja maukas kesäruoka, kasvoi
sen käyttö vuosi vuodelta ja valmistetaan
sitä nykyisin laajassa mittakaavassa ja
myydään koko maassa, vieläpä ulkomaillakin.
– Liikkeen nykyinen omistaja on
agronomi Martti Salmi ja jatkaa hän liikettä
perustajan nimellä T:mi Johan Kaloinen.”
Päätuote markkinoitiin nimellä ”Tosi
hämäläinen talkkunajauho”. Mylly on 3-
kerroksinen tiilirakennus. Agronomi Salmen
jälkeen yrittäjänä toimi Unto Järvi n.
10 vuotta. 1970-luvulla myllyn toiminta
loppui - maataloihin oli tullut kotitarvemyllyt,
karjan pito lopetettiin, ja leipäkin
ostettiin kaupasta."
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
Talkkunoihin mennäkseni, tosi hämäläinen on suosikkini. Mutta pihkura, näitä lukiessa tuli nälkä. No, minun iltapalani on jo pitkään ollut nuotiolla lämmittetty ruisleipä, himppu voita, valkosipulinsiivuja, salaminsiivuja ja päälle juustoa. Sitten se lämmitetään hiilloksen päällä. Äärimmäisen epäterveellisen makuista. Ja kuppi rotevaa kahvia takaa rauhaisan yöunen.
Valmistuu seuraavan kerran vappuna.
Valmistuu seuraavan kerran vappuna.