Vaellusmuona

StefanG
Viestit: 1922
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

tst kirjoitti:Sinappia on hyvä olla varuilta.
Ja tärkeää on että se sinappi on virolaista:


Ursus
Viestit: 9597
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Täällä on käyty jo erillinen sinappikeskustelu.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Vaellusmuonassa on sallittua käyttää myös mausteita. :)
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Vargilla oli hiljattain hyvä vinkki pekonin paistamisesta tikunnokkaan kääräistynä. Täytyypä myös testata näitä ja samalla siis sitä paistopekonia, nam. https://www.myllynparas.fi/reseptit/tikkusampylat EDIT Vielä mämmiä jälkkäriksi niin onhan autuas olo. https://fi.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4mmi
markkut
Viestit: 479
Liittynyt: 13 Helmi 2009 15:49

Viesti Kirjoittaja markkut »

Hymyilytti tuo "Jos et halua käyttää yrttejä, jätä ne pois taikinasta.". :lol:
gubbe
Viestit: 489
Liittynyt: 03 Marras 2009 14:10
Paikkakunta: P-P

Viesti Kirjoittaja gubbe »

Minkälaisia kokemuksia löytyy seuraavista tuotteista: Blå band mansikka&riisipuuro, blå band vadelma&riisipuuro ja real turmatin possua hapanimeläkastikkeessa? Alkaa turmatin lappskaus ja lihakeitto tuntuun aika ykstoikkoiselta, vielä kun on keliakiakin kiusana eikä löydy pastoja......
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Ei nyt ihan osu kysymykseen, mutta Herkutellen Retkella resepteja koekokatessa ovat BB ruoat osoittautuneet muita suolaisemmiksi. Siinahan ei ole mitaan vikaa sinallaan, mutta jos niita kayttaa ainesosina niin paras varoa lisaamasta enaa (mahd. ohjeeseen sisaltyvaa) lisasuolaa.
sloth
Viestit: 4
Liittynyt: 24 Huhti 2013 12:39

Viesti Kirjoittaja sloth »

gubbe kirjoitti:Minkälaisia kokemuksia löytyy seuraavista tuotteista: Blå band mansikka&riisipuuro, blå band vadelma&riisipuuro ja real turmatin possua hapanimeläkastikkeessa? Alkaa turmatin lappskaus ja lihakeitto tuntuun aika ykstoikkoiselta, vielä kun on keliakiakin kiusana eikä löydy pastoja......
Se mansikka riisipuuro on täyttä sontaa. Ei mitään tekemistä riisipuuron kanssa, ja mansikan maku on hailea ja paha.

Blå bandin muut retkiruoat ovat hyviä.
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

Ensimmäinen lomaviikko ja ensimmäinen vaellus/hillatiedustelu Ukk-polkua osin soveltaen etelästäpäin Tulppioon. No, sää ei ollut kovin kesäinen ja retken anti oli varsin keskinkertainen kaikkiaan. Karhun sonnat ja rajan kopterin bongasimme kolmen päivän aikana sekä tavallisimmat lintulajit. Huono maku jäi suuhun Mountain House pasta with lasagne sauce pussiruoasta, päiväys oli menossa umpeen 4/2018. Maku oli erittäin muovinen tai miten sen maun kuvailisi, voiko hapenpoistaja antaa oudon sivumaun? Hapenpoistaja ei vaikuttanut rikkoutuneelta ja pakkaus mielestäni ehjä. Vatsa kesti tämän kuitenkin, vatsani ei ole kovin herkkä.

Blå bandit olivat maukkaita ja tuoretta pientä purokalaa pääsimme maistamaan myös.
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Yhtaan hyvaa Mountain House ateriaa en ole viela syonyt, ja vieroksun kaikkia valmistajia, jotka tarvitsevat tuon hapenpoistotyynyn (vai onko se kosteutta vastaan?).

MUTTA, MUTTA,
minulla on juuri tuo etelastapain Tulppioon suunitelmissa. Mista aloitit; yopymispaikat, lopetus Tulppion Tuville(ko)? Poispaasy (inhimilliseen hintaan)?
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

Kemihaara.fi:n palvelu lienee kohtuuhintainen kyydin suhteen. Meillä oli toinen auto odottamassa Discossa: kaveri oli jo tätä ennen pyytänyt harria kaksi päivää Nuortilla. Discon väki kertoi 45cm+ harreista sekä kirvesvarren mittaisista taimenista tälle kesälle. Itse kohautin olkapäitä, kala on kala kunhan sillä nälkä siirtyy kuten puroilla tapahtuikin sitten. Räntselmäseljän porokatiskalta etenimme kuutonen huiputtaen ja kupeella yöpyen. Tästä Värriöjoen latvoille, Tulppionlatva-aapaa ja -joen läheisyyttä pitkin. Hillat ovat kypsymässä todella epätasaisesti, määrällisesti ei huippuvuosi ole tämä. Nuo maisemat voi tuntua yksipuolisilta, kapeita kuusia, rämeitä ja nevoja. Vankat hongikot vältettiin tällä matkalla, seuraava vaellus sitten aihkimäntyjen maisemiin.
Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Viimesen kerran ostin valmismuonapussin muutama vuosi sitten.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Täytyy ostaa nahatonta turskafilettä 9,90 €/kg ja harjoitella sen keittämistä. Norskit ovat asiantuntijoita tässä ja naureskelevat kuulema turisteille jotka grillaavat turskaa. Toisella sivustolla oli sopiva ohje jota en nyt löytänyt mutta se meni jotenkin että kirveellä pätkitään sopivia turskapaloja ja keitetään ne merivedessä ja jos on pippureita ja sipulia niin huiskitaan niitä joukkoon ja vajaan 10 min kuluttua eikun ääntä kohti. https://www.arla.fi/reseptit/keitetty-turska-voilla/
Vesseli
Viestit: 492
Liittynyt: 05 Heinä 2010 14:43

Viesti Kirjoittaja Vesseli »

:roll:
Hamalainen
Viestit: 3511
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40

Viesti Kirjoittaja Hamalainen »

Korvapuoli kirjoitti:Viimesen kerran ostin valmismuonapussin muutama vuosi sitten.
ostin joku aika sitten isohkon läjän erilaisia valmisruokia. Nyt nälkä lähtee :D
Vastaa Viestiin