Vaellusmuona
Tuli tilattua reissussa vakiintuneeksi perusravintoaineeksi muodostunutta couscosia ja testiin noita Chefsin valmisruokia kun oli sopivasti tarjouksessa. https://www.matsmart.fi/helmicouscous-600g
Näin jo aikaisemmin reseptisi jossa nuudelia höystettiin couscousilla. Mikä tässä on ideana, siis höystetään hiilihydraattia toisella eikä esim. proteiininlähteellä? Toimivatko noiden maut tai suutuntuma jotenkin maagisesti yhteen, vai missaanko jotain?tst kirjoitti:^Tulivatten. Tilatessani ihmettelin, että mikä helevatin helmicouscos? No, kuitenkin keittoaika on noissa liian pitkä eli 15-20 min. Täytyy hommata niitä mitkä toimii kun heittää kourallisen nuudelin sekaan ja antaa muhia n. 7 min. kiehautetussa vedessä eli valmistumisaika sama noilla molemmilla.
Ettei mene hölmistelyksi, jaetaan sellainen geneerinen retkiruoka jota kookosmaidon ystävänä olen viilannut määrien puolesta kohdalleen. Ei reseptissä mitään kumoavaa uutta juttua ole, samaa riisi-kookos-liha -reseptiä löytyy monestakin paikasta, mutta ottaa se kuitenkin oman aikansa tuunata koostumus mieluiseksi.
Annos on melko tuhti, on tähdätty sinne 600 kcalin paremmalle puolelle eli aikalailla samoihin lukemiin joissa kaupalliset kuivaruoatkin ovat.
Maustetta (*)
40 g pikariisi (150 kcal) (miksei nuudelikin)
0.75 dl kookosmaitojauhe (40g) (vastaa 2 dl kookosmaitoa) (254 kcal)
Kuivasipuli 2 rkl
Kuivattu kana 33g ~140 kcal
Kuivattuja sieniä, paprikaa, purjoa, yms. mitä löytyy
Nesteytys 3 desistä ylöspäin, riippuu rehujen määrästä.
(*) Mausteena testattu esim. Santa Marian Tikka masala, Tom Kha ja Panang curry -kuivamaustepusseja joista annostus on puolesta pussista koko pussilliseen (ovat aika mietoja). Paremmin kuitenkin toimii oikeasta aasiakaupasta ostettu vihreä tai punainen thaicurrytahna jonka annostus on aika henkilökohtaista, itselle ruokalusikallinen (ennen kuivatusta) toimii (liikaa jos et ole mausteisen ruoan ystävä!). Vielä parempaa olisi jos mukana on kalakastiketta, mutta sen tilalla toki voi käyttää suolaa vaikkei se yhtään sama asia olekaan.
Kookosmaitojauhe on aika kätevä tapa kantaa rasvaista raaka-ainetta reissulla, ja se tuo hyvästi kaloreita ja täyteläisyyttä muuten vähän köykäisiin nuudeli/riisiruokiin. Pelkän pikanuudelinkin saa paremmaksi laittamalla veden lisäksi vähän kookosmaitojauhetta sekaan.
Vinkkejä vastaanotetaan siitä millä reseptin saisi toimimaan kasvisproteiinin kanssa?Soija/härkisrouheet tai nyhtökaurat eivät oikein hyvin minusta tähän sovi. Ainoa joka tulee mieleen on kuivatettu tofuliuska, koska kotikeittiössäkin on tullut tehtyä thaicurryjä tofun kanssa.
^Nuo ovat keveitä ja mahtuvat pieneen tilaan, lisäksi niiden valmistumisaika on täysin sama. Noissa hiilihydraatti jutuissa minulla olisi paljon opittavaa eli en ole niihin perehtynyt. Proteiinia on toistaiseksi saanut reissuissa esim. kalan muodossa: https://aijaa.com/CwMouY
Armeijassa syödään kuulema nykyisin näitä esim. taisteluharjoituksissa joissa ei ole järjestettyä ruokahuoltoa. Maku on kuulema hivenen lieventäen ilmaistuna 'ei niin hyvä'. https://www.leader.fi/tuotteet/retkiruoat/
Ne ovat ei vaan vähän, vaan tosi irstasta ruokaa. Savustetun makuista, todella rasvaista nakkimakkaraa jonka saa lämmitettyä purkissaan. Ei se maultaan edes mikään suosikki ole, mutta enemmänkin sellainen erärituaali koska niitä saa ostettua STF:n tuvilta, ja pitkän vaelluspäivän jälkeen täyttävä ruoka. Ruotsalaisille tämä on kai Saarioisten hernekeiton vastine.tst kirjoitti:Näitä Bullens Pilsnerkorv tölkkejä on tullut tuijoteltua kaupassa, mutta mukaan ei ole lähtenyt kun noista ei mitään ymmärrä. Katselin cobbon sivuja ja siellä vilahti sama tölkki ja haulla eksyin suomi24 sivuille joissa noita ylistettiin maasta taivaaseen. Täytyypä testata.
Videon perusteella väittäisin, että hernekeitto on parempaa.cobbo kirjoitti:Ne ovat ei vaan vähän, vaan tosi irstasta ruokaa. Savustetun makuista, todella rasvaista nakkimakkaraa jonka saa lämmitettyä purkissaan. Ei se maultaan edes mikään suosikki ole, mutta enemmänkin sellainen erärituaali koska niitä saa ostettua STF:n tuvilta, ja pitkän vaelluspäivän jälkeen täyttävä ruoka. Ruotsalaisille tämä on kai Saarioisten hernekeiton vastine.tst kirjoitti:Näitä Bullens Pilsnerkorv tölkkejä on tullut tuijoteltua kaupassa, mutta mukaan ei ole lähtenyt kun noista ei mitään ymmärrä. Katselin cobbon sivuja ja siellä vilahti sama tölkki ja haulla eksyin suomi24 sivuille joissa noita ylistettiin maasta taivaaseen. Täytyypä testata.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
Jepdailymail kirjoitti:Videon perusteella väittäisin, että hernekeitto on parempaa.cobbo kirjoitti:Ne ovat ei vaan vähän, vaan tosi irstasta ruokaa. Savustetun makuista, todella rasvaista nakkimakkaraa jonka saa lämmitettyä purkissaan. Ei se maultaan edes mikään suosikki ole, mutta enemmänkin sellainen erärituaali koska niitä saa ostettua STF:n tuvilta, ja pitkän vaelluspäivän jälkeen täyttävä ruoka. Ruotsalaisille tämä on kai Saarioisten hernekeiton vastine.tst kirjoitti:Näitä Bullens Pilsnerkorv tölkkejä on tullut tuijoteltua kaupassa, mutta mukaan ei ole lähtenyt kun noista ei mitään ymmärrä. Katselin cobbon sivuja ja siellä vilahti sama tölkki ja haulla eksyin suomi24 sivuille joissa noita ylistettiin maasta taivaaseen. Täytyypä testata.
Netistä kaivoin esiin mitä kaikkea paskaa se Bullens makkara sisältää ja vain 33% lihaa.
Svenskt gris- och nötkött, vatten, nöthjärta, nötlunga, potatismjöl, fett från gris, bindväv från gris, MJÖLKPROTEIN, salt, blodprotein av nöt och gris, potatisfiber, druvsocker, kryddor, kryddextrakt, arom, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, rökarom. KÖTTMÄNGD: 33% INNEHÅLLER ENDAST SVENSKT KÖTT.
Tämä ei ole kenellekään henkilökohtaisesti mutta toivottavasti tölkin kairaan kantaneet jaksavat tuoda tyhjät purkit takaisin.Juuri tuotiin Pirkka,Sandels ja Mack tölkkejä tunturista pois.Myös norskien Fanta pullo oli ollut liian raskas kantaa takaisin.Pantti 2 kruunua.Sillä sai rabattia kun osti lisää Svalbardbrödiä.
200 litran öljytynnöri jätettiin kaunistamaan norjalaista tunturimaisemaa.Ja yksi verkonpoiju oli rannalla ,järvessä ei kylläkään saanut kalastaa verkoilla...osaa nuo naapuritkin tuon sotkemisen jalon taidon ja muutkin metkut.
200 litran öljytynnöri jätettiin kaunistamaan norjalaista tunturimaisemaa.Ja yksi verkonpoiju oli rannalla ,järvessä ei kylläkään saanut kalastaa verkoilla...osaa nuo naapuritkin tuon sotkemisen jalon taidon ja muutkin metkut.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Testattu tänään ja ei pöllömpää. Syvällisin idea eli lämmintä sisään eikä vesiä kannella mukana ruoan muodossa toteutuu myös: https://www.myllynparas.fi/tuotteet/pin ... auho-250-g