Voi on herkullisen maun tärkein tekijä, vaikka se onkin syntiä ja epäterveellistä. Voitahan ei lisätä loppuvaiheessa kuin kalakeittoon. Lihasoppaan se tulee voilla paistettujen lihojen mukana.Nachos man kirjoitti:Muistaakohan joku Sirkan (mies) turinat I puolelta?
Lihakeittokin ollaan joskus tehty hänen opeillaan. Kun pohjoisen poikia on, voita taisi keittoonkin laittaa suuria määriä. Se jäi parhaiten mieleen.
Mahtavan hyvää oli ja oli riittävästi.
Lihasoppa
Noin 10% voita melkein ruoassa kuin ruoassa pitää miehen tiellä tai metsässä. Yli 20% seos alkaa heikompia jo närästämään. Ja voin pitää olla sitä punaista reilustisuolattua mallia, ettei tarvi heti alkaa lisäsuolaa etsimään.Nevis kirjoitti:Voi on herkullisen maun tärkein tekijä, vaikka se onkin syntiä ja epätevellistä.Nachos man kirjoitti:Muistaakohan joku Sirkan (mies) turinat I puolelta?
Lihakeittokin ollaan joskus tehty hänen opeillaan. Kun pohjoisen poikia on, voita taisi keittoonkin laittaa suuria määriä. Se jäi parhaiten mieleen.
Mahtavan hyvää oli ja oli riittävästi.
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Naparetkillä kuulemma aamupuuro keitetään voihin, eikä veteen. Voisilmän jättäisin ehkä kuitenkin sellaiseen puuroon laittamatta. Margariinista pitäisi se silmä muotoilla, jossainhan se raja menee voin kulutuksessakin. Lukisipa Pekka Puska tämän ketjun...
-B
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Naparetkeläisten juttuja ei pidä aina uskoa. Oikeasti ne viettävät hauskoja iltoja paikallisessa ja kusettavat sinisilmäisiä suomalaisia uskotellen, että ovat pohjoisnavalla.boueme kirjoitti:Naparetkillä kuulemma aamupuuro keitetään voihin, eikä veteen. Voisilmän jättäisin ehkä kuitenkin sellaiseen puuroon laittamatta. Margariinista pitäisi se silmä muotoilla, jossainhan se raja menee voin kulutuksessakin. Lukisipa Pekka Puska tämän ketjun...
-B
Pekka Puska muuten syö salaa sängyn alla voita ja sokeria.
-
- Viestit: 812
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:50
Parhaiten jäi mieleen se voi siinä lihakeitossa. Kuitenkin rupesin nyt miettimään oliko se sittenkin poronkäristys eri kerralla?
Mielestäni se oli silti myös siinä lihakeitossa.
Sitä en tosin muista oliko se voin lisäys alussa vai lopussa.
Sirkka poika pelotteli minua vähän eteläisempänä syntynyttä, juuri sillä närästyksellä. Arveli kuinka selviäisin.
Oli puheissa laavuretkikin taas ja lupasi keiton valmistaa, elinikäkin kuulemma lyhentyisi.
Työesteitä oli tällä kertaa.
Mielestäni se oli silti myös siinä lihakeitossa.
Sitä en tosin muista oliko se voin lisäys alussa vai lopussa.
Sirkka poika pelotteli minua vähän eteläisempänä syntynyttä, juuri sillä närästyksellä. Arveli kuinka selviäisin.
Oli puheissa laavuretkikin taas ja lupasi keiton valmistaa, elinikäkin kuulemma lyhentyisi.
Työesteitä oli tällä kertaa.
ite jättäisin lihaliemi kuutiot pois.tai ainakin vaihtaisin ne natriumglutamaatittomiin vaihtoehtoihin.
en usko että elimistö tarvii tai on mitenkään hyvilläkään kaikistakaan?lisäaineista.armomivahventeet on mulle yks selkäpiitä hyistyttävä ajatus,mutta elinhän monta,monta vuotta täysin ilman suolaa ja sokeriakin....silti lisäaineet on mulle juttu erikseen.
esm fosfaateista(liha/jauho jalosteiden perusainesosanen) on kiistelty mielenkiintoisesti vuosikausia;aiheuttaisivatko ne elimistössä kalsiumpakoa...?
sen sijaan liemeen laitan(tottakai)juuriselleriä,tai mikäli jostain löytyy niin juuripersiljaa.pieniä määriä...sekä muitakin juureksia/vihaneksia jo makuakin tuomaan sekä antamaan ravinnolle,elimistönkin halajamaa monipuolisuutta.
varmaan moni luonnon juurakkokin antaisi samantapaisen aromin,mutta milläs niitä nyt tongit ylös...
kattelin muuten eilen tuossa teevee houoneessamme,taloon joskus jäänyttä vanhaa vhs-jäämistöä.sieltä tuli eteen video:maija kojola 90v. sika ruuaksi 1,2,3.oikein mainio teos perinteisestä(koko sian)pöperöksi valmistamisesta teurastamisineen.
siinä työnnettiin ruokamarjoja(käsittääkseni katajan marjaa)joka lihan kulmaan makua antamaan.ehkä tällä ei ennen ollut niinleimallista riistamausteen statusta kuin nykysellään?
ja voille iiiso kyllä!
en usko että elimistö tarvii tai on mitenkään hyvilläkään kaikistakaan?lisäaineista.armomivahventeet on mulle yks selkäpiitä hyistyttävä ajatus,mutta elinhän monta,monta vuotta täysin ilman suolaa ja sokeriakin....silti lisäaineet on mulle juttu erikseen.
esm fosfaateista(liha/jauho jalosteiden perusainesosanen) on kiistelty mielenkiintoisesti vuosikausia;aiheuttaisivatko ne elimistössä kalsiumpakoa...?
sen sijaan liemeen laitan(tottakai)juuriselleriä,tai mikäli jostain löytyy niin juuripersiljaa.pieniä määriä...sekä muitakin juureksia/vihaneksia jo makuakin tuomaan sekä antamaan ravinnolle,elimistönkin halajamaa monipuolisuutta.
varmaan moni luonnon juurakkokin antaisi samantapaisen aromin,mutta milläs niitä nyt tongit ylös...
kattelin muuten eilen tuossa teevee houoneessamme,taloon joskus jäänyttä vanhaa vhs-jäämistöä.sieltä tuli eteen video:maija kojola 90v. sika ruuaksi 1,2,3.oikein mainio teos perinteisestä(koko sian)pöperöksi valmistamisesta teurastamisineen.
siinä työnnettiin ruokamarjoja(käsittääkseni katajan marjaa)joka lihan kulmaan makua antamaan.ehkä tällä ei ennen ollut niinleimallista riistamausteen statusta kuin nykysellään?
ja voille iiiso kyllä!
-
- Viestit: 1691
- Liittynyt: 15 Touko 2006 21:35
Minullekkin tuli tuosta paljosta voin lisäämisestä mieleen poronkäristys. En ole koskaan poronkäristystä tehnyt, mutta telkkarissa olen sitä nähnyt lapinmiehen tekevän, kokonaisen voin pataan laittoi. Tavallisessa lihakeitossa suuri määrä rasvaa ei välttämättä maistuisi hyvältä? Pintaankin nousisi keltainen kerros. Vaan makuasia.
Poronkäristykseen tulee 125g voita jokaista lihakiloa kohden eli paketti voita 4kg:n käristykseen. Sillä määrällä pärjää mies jo pari päivää selkosilla.
Se, miten tämä rasvashokki vaikuttaa haitallisen kolesterolin määrään, voi vain arvailla... Ehkä kova liikunta kompensoi haitalliset vaikutukset...
Toisaalta itse en ole syönyt voita kuin yhden paketin viimeisten 20 vuoden aikana, eikä kolesterolitasoni ole silti laskenut mihinkään.
Tehtävä:
Loviisan ydinvoimalan teho on 500 MW. Käytössäsi on puhdasta happea käyttävä polttouuni. Montako voipakettia sekunnissa pitää polttaa, jotta saadaan sama teho?
Se, miten tämä rasvashokki vaikuttaa haitallisen kolesterolin määrään, voi vain arvailla... Ehkä kova liikunta kompensoi haitalliset vaikutukset...
Toisaalta itse en ole syönyt voita kuin yhden paketin viimeisten 20 vuoden aikana, eikä kolesterolitasoni ole silti laskenut mihinkään.
Tehtävä:
Loviisan ydinvoimalan teho on 500 MW. Käytössäsi on puhdasta happea käyttävä polttouuni. Montako voipakettia sekunnissa pitää polttaa, jotta saadaan sama teho?
Vastaus tehtävään: Noin 31 pakettia sekunnissa.
500MW=119500000cal/s
Voi sisältää 780kcal/100g=3900kcal/pkt
119500Kcal/3900kcal/pkt=30,64102564pkt
Eli noin 31 pakettia sekunnissa.
Edit: Mutta miten tämä liittyy lihakeittoon?
Edit: Jos voimalan hyötysuhde on esim. 80%, niin voipaketteja kuluu tietenkin jo 38,3 kpl...
-B
500MW=119500000cal/s
Voi sisältää 780kcal/100g=3900kcal/pkt
119500Kcal/3900kcal/pkt=30,64102564pkt
Eli noin 31 pakettia sekunnissa.
Edit: Mutta miten tämä liittyy lihakeittoon?
Edit: Jos voimalan hyötysuhde on esim. 80%, niin voipaketteja kuluu tietenkin jo 38,3 kpl...
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Tämä ei liity mitenkään lihasoppaan, mutta vastus oli oikea eli kotona voisi periaatteessa tuottaa ydinvoimalan energiamäärän polttamalla voita öljypolttimessa johon on kytketty suihkuhävittäjän jälkipoltin.boueme kirjoitti:Vastaus tehtävään: Noin 31 pakettia sekunnissa.
500MW=119500000cal/s
Voi sisältää 780kcal/100g=3900kcal/pkt
119500Kcal/3900kcal/pkt=30,64102564pkt
Eli noin 31 pakettia sekunnissa.
Edit: Mutta miten tämä liittyy lihakeittoon?
Edit: Jos voimalan hyötysuhde on esim. 80%, niin voipaketteja kuluu tietenkin jo 38,3 kpl...
-B
Re: Lihasoppa
Joskus kun on aikaa keitellä kannattaa kokeilla myös härän häntiä keittoon. Niistä tulee aivan järjettömän hyvä maku ja liha luissa on todella hyvää. Vaatii keittämistä ehkä enemän kuin tunnin, mutta tulee hyvää! Sekaan ei kannata sitten laittaa sikaa makua pilaamaan.boueme kirjoitti: Onko hyviä vinkkejä?
-B
Kun ostaa häntää, niin kannattaa pyytää lihakauppiasta leikkaamaan nikamaväli vielä puoliksi sahalla niin liha kypsyy nopeammin ja lihan syöminen luista on helpompaa.