Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?
Makuasia tietenkin mutta minä en halua sinappia naudanlihan kylkeen, itse asiassa niin en IKINÄ laita sinappia naudanlihan.
Sen sijaan sinappi on paikallaan rasvaisen sianlihan kyytipojaksi. Ja mitä rasvaisempi sen väkevämpää sinappia se liha vaatii.
Joten savustettu siankylki jossa 2-3 senttimetrin paksuinen ihrarantu niin siihen se Põltsamaa sinappi on paikallaan kuin nyrkki silmään.
Sen sijaan sinappi on paikallaan rasvaisen sianlihan kyytipojaksi. Ja mitä rasvaisempi sen väkevämpää sinappia se liha vaatii.
Joten savustettu siankylki jossa 2-3 senttimetrin paksuinen ihrarantu niin siihen se Põltsamaa sinappi on paikallaan kuin nyrkki silmään.
Ostimpa Turun Eesti kaupasta tuota pöltsamaa kange, köike kangem, (keltainen tuubi) (2E) sinappia . Ja on mun suussani liian voimakasta ainakin makkaran päällä. Toisaalta , nyt HK-blöökin maistu joltain muulta kuin jauhoilta , se siinä oli myönteistä.
Hyvä sinappi muuten , melkein yhtä hyvä kuin vaimon tekemä.
Hyvä sinappi muuten , melkein yhtä hyvä kuin vaimon tekemä.
Maistoin juuri pelonsekaisin tuntein tuota Pöltsamaa Kangeta. Ajattelin että nyt voi olla lähtö lähellä mutta johan täällä on hilluttukin. Sipaisin sitä ensin varovaisesti kielellä ja odottelin jotain hevonpotkua mutta ei mitään. Luulin tosiaan että se on todella tiukkaa mutta sitä voi syödä paljaaltaan eikä makukaan poikennut juuri mitenkään normi suomalaisista sinapeista. Tuossa maistellaan kyllä mielikuvia mutta hyvin luotu harha ja rahat kilisee tuon illuusion myötä tehtaalle. Arvostan tätä juonta.
^Tällainen 65 g tuubi: http://www.felix.ee/static/catalog/pilt_31.jpg En sinällään kaipaa tiukkaa sinappia mutta miltei kaikkeahan pitää testata ainakin kerran. Pelkkä pippuripihvi voi saada hien valumaan päästä vuolaina noroina chileistä puhumattakaan.
@tst
Kyllähän tuo oikea on, kuvan perusteella. Mikähän siinä mahtaa sitten olla ettei ole vahvaa....? En keksi mitään ja kun sun luoksekaan ei pääse maistamaan,
Siinä pitäisi olla polttava sinapinmaku ja kun laittaa lämpimän makkaran päälle niin sinapista lähtee etikkahöyryjä jotka panee yskittämään jos on reilusti laittanut sitä ja vetää höyryt keuhkoon.
Kyllähän tuo oikea on, kuvan perusteella. Mikähän siinä mahtaa sitten olla ettei ole vahvaa....? En keksi mitään ja kun sun luoksekaan ei pääse maistamaan,
Siinä pitäisi olla polttava sinapinmaku ja kun laittaa lämpimän makkaran päälle niin sinapista lähtee etikkahöyryjä jotka panee yskittämään jos on reilusti laittanut sitä ja vetää höyryt keuhkoon.
Sinappiöljy on eri aine kuin chilin kapsaisiini. Niiden vaikutus eri ihmisiin voi siksi olla kovinkin erilainen. Chilin polte on minusta vastenmielistä. Sinappia käytän aika reilusti, joskin pidän väkevästä, mutta en tulisesta - makutasapainon takia. Jostakin syystä tujakoiksi mainitut kotisinapit ovat minusta vain karvaita, eivät tulisia.
Sinappinakin käytetään monen eri kasvilajin siemeniä. Niissä voi siis olla ihan perustavanlaatuisia eroja.
Sinappinakin käytetään monen eri kasvilajin siemeniä. Niissä voi siis olla ihan perustavanlaatuisia eroja.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
tst kirjoitti:^Tällainen 65 g tuubi: http://www.felix.ee/static/catalog/pilt_31.jpg En sinällään kaipaa tiukkaa sinappia mutta miltei kaikkeahan pitää testata ainakin kerran. Pelkkä pippuripihvi voi saada hien valumaan päästä vuolaina noroina chileistä puhumattakaan.
Sama tuotehan tuo on , vaan minun suussani tuo oli ihan liian voimakasta.
Tottakai tuubi tuli käytetyksi , rahalla ostettua maustetta , mutta eipä ole tullu hankituksi toista tuubia
Niin , ja juuri tuli maistetuksi "vampire"chiliä , tumman violettia väriltään ja polttavaa kuin ..... sanoinkuvaamatonta . En takuulla maista tuota uudestaan paljaaltaan , mutta ruuassa se voi olla oikeinkin sopivaista.
Mennaan sinapista reilusti sivuun... mutta:
chileillehan on tehty voimakkuusluokitus, joka
- on myos kaytossa karhusumutteissa ja jarkkari-ukkojen kayttamissa vastaavissa
Toki kun karhuista puhutaan, vahvuus on toissijaista sumutteen ulottuvuuden ( ja keilan koossapysymisen) suhteen... se karhu kun tulee kohti 15 m/s, eli sprinttimatkan alkaessa on 4 s aikaa
- loytaa
- kohdistaa, ja
- laukaista
Sinappeihin palatakseni jk:sta loytyy Dijon tavallista ja hunajan kera. sitten myos sita missa sinapin siemenet ovat mukana murskaamattomina ja viela:
- French's hotdog sinappia, joka tehtiin ed. vuosisadan alussa St. Lous'in maailmannayttelyyn (mikapa sen amerikkalaisempaa kuin Hot Dog)
- ja Turun Sinappia/ Vakeva
Jalkimmainen on usein vaelluksellakin mukana, ja onneksi tuubissa, koska nakojaan tassa muovitotsassa, puristettavassa, maku valjahtyy ilmakosketuksen kautta.
chileillehan on tehty voimakkuusluokitus, joka
- on myos kaytossa karhusumutteissa ja jarkkari-ukkojen kayttamissa vastaavissa
Toki kun karhuista puhutaan, vahvuus on toissijaista sumutteen ulottuvuuden ( ja keilan koossapysymisen) suhteen... se karhu kun tulee kohti 15 m/s, eli sprinttimatkan alkaessa on 4 s aikaa
- loytaa
- kohdistaa, ja
- laukaista
Sinappeihin palatakseni jk:sta loytyy Dijon tavallista ja hunajan kera. sitten myos sita missa sinapin siemenet ovat mukana murskaamattomina ja viela:
- French's hotdog sinappia, joka tehtiin ed. vuosisadan alussa St. Lous'in maailmannayttelyyn (mikapa sen amerikkalaisempaa kuin Hot Dog)
- ja Turun Sinappia/ Vakeva
Jalkimmainen on usein vaelluksellakin mukana, ja onneksi tuubissa, koska nakojaan tassa muovitotsassa, puristettavassa, maku valjahtyy ilmakosketuksen kautta.
Auran tosi tulinen sinappi tuntui olevan koiran mielestä herkkua, kun joskus koira varasti sinappituubin ja juoksenteli ympäriinsä sinappituubi suussa ja välillä pysähtyi nuolemaan sinappia tuubiin purrusta reijästä. Hätätilanteessa myös Turun sinappi kelpasi.
http://aijaa.com/wlFKvt
http://aijaa.com/wlFKvt
Komppaan Pepiä.
Makkarasta riippuen joko punaista tai vihreää Auraa. Voimakasmakuiseen makkaraan vihreätä ja taas mietoon, vähemmän maustettuun punaista, kotimaista Auraa.
Varsinkin reissun päällä pidän huolen, että makkarantekijänkin yrittämä maku tuntuu syödessä.
Tietysti kototerassilla voi kokeilla mitä villimpiä makuyhdistelmiä, mutta silloinhan juotavatkin ovat myös erilaisia...
Makkarasta riippuen joko punaista tai vihreää Auraa. Voimakasmakuiseen makkaraan vihreätä ja taas mietoon, vähemmän maustettuun punaista, kotimaista Auraa.
Varsinkin reissun päällä pidän huolen, että makkarantekijänkin yrittämä maku tuntuu syödessä.
Tietysti kototerassilla voi kokeilla mitä villimpiä makuyhdistelmiä, mutta silloinhan juotavatkin ovat myös erilaisia...
Huomasin K-Supermarketin esitteestä että tätä sinappia löytyy nyt meiltäkin. Tutustuin tähän joskus Rautasjoen varrella ruotsalaisten veijareiden, Putte ja joku muu, tarjoamana ja on sinappi minun makuun. Antoivat sinapin sitten meille koska meillä matka jatkui ylospäin ja heillä alaspäin. Vuosittain on tullut tätä ostettua, tosin joskus on grammailu voittanut kulinarismin (uppoaahan kyrsä tarvittaessa askeettisesti ílman sinappiakin): http://johnnys.se/Produkter/Johnnys-Kla ... -Soetstark EDIT Kaverukset sanoivat muistaakseni että muut ruotsalaiset sinapit eivät heidän mielestään sovi kovin hyvin makkaran päälle, mutta tuo sötstark passaa hyvin (muita makuja en ole maistanut).
Pitääpä laittaa Johnnyn sötstark korvan taakse.
Oma suosikki viime kesältä on Grillimaisteri makea kesäsinappi (Lidl). Talvella ei saanut mutta nyt taas. Tämä menee "makusinappien" luokkaan ja erityisesti on ruuanlaitossa ollut käytössä.
Oma suosikki viime kesältä on Grillimaisteri makea kesäsinappi (Lidl). Talvella ei saanut mutta nyt taas. Tämä menee "makusinappien" luokkaan ja erityisesti on ruuanlaitossa ollut käytössä.