Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?
- j_susiraja
- Viestit: 440
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 13:36
- Paikkakunta: Nokia
- Viesti:
Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?
Ennen se oli aina Turun punaista, mutta nykyään ei tietenkään sovi ostaa ruotsalaista sinappia. Auran punainen (joskus myös musta) ja Hangon sinappi ovat eliittiä. Hankolaista on turhan vaikea löytää kaupoista.
Mahdollisimman tulista tai sitten ei mitään. Kotioloissa käytän jonkun pienen valmistajan styrkkaa Konjakkisinappia tai Dijonia, mutta molemmat on pakattu lasipurkkeihin, eli reissuun niitä ei voisi ottaa. Pitkä reissu menee siis ilman sinappia (ja makkaraa korkeintaan ekaksi illaksi) ja lyhyemmälle voi sitten ottaa mukaan joko sitä Turun mustaa tai sinistä.
Jollain firmalla on muistaakseni kotisinappi nimistä (pieni sinapinvärinen muovipullo, mökin kuva kyljessä), sekin oli ihan syötävää.
Jollain firmalla on muistaakseni kotisinappi nimistä (pieni sinapinvärinen muovipullo, mökin kuva kyljessä), sekin oli ihan syötävää.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
-
- Viestit: 812
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:50
Susirajan linjoilla sinapeissa. Ennen aina Turun sinappia mutta nykyisin Auran punaista ja joskus mustaa.
Hangon sinappia tuli maisteltua Hangossa ollessa ja tuli ostettua vähän varastoonkin keski-suomeen palatessa.
Kuitenkin maku ehkä on kuitenkin vähän turhan eksoottinen. On palattu taas takaisin "suomalaiseen" makuun.
Hangon sinappia tuli maisteltua Hangossa ollessa ja tuli ostettua vähän varastoonkin keski-suomeen palatessa.
Kuitenkin maku ehkä on kuitenkin vähän turhan eksoottinen. On palattu taas takaisin "suomalaiseen" makuun.
-
- Viestit: 303
- Liittynyt: 11 Loka 2007 23:16
- Paikkakunta: Helsinki
En muista, että inkkarin nuotioilla olisi koskaan käytetty sinappia. Silloin elämä oli karumpaa ja oli keskitytävä eränkäynnin perustarpeisiin. Sudenulvonta maustoi nokisen makkaran ihan riittävästi.
Eikä Hudson's Bay Company edes pystynyt toimittamaan jotain sinappeja etäisimmille kauppa-asemilleen Nuuksion erämaihin. Ei Turun Sinapin silloiset lasipurkit kestäneet pitkiä jalka- ja kanoottitoimituksia.
Grillikatosjuttuja, ne sinapit.
Eikä Hudson's Bay Company edes pystynyt toimittamaan jotain sinappeja etäisimmille kauppa-asemilleen Nuuksion erämaihin. Ei Turun Sinapin silloiset lasipurkit kestäneet pitkiä jalka- ja kanoottitoimituksia.
Grillikatosjuttuja, ne sinapit.
"Sinua ei saa erottaa kivestä, kun sä nukut."
- oinaspässi
- Viestit: 559
- Liittynyt: 22 Maalis 2006 22:36
- Paikkakunta: Joensuu
Äsken kotiuduin pieneltä päiväretkeltä. Pikku pakkasessa nuotio lämmitti mukavasti ja makkarat maistuivat taivaallisen hyvälle. Sinappihuntu tuli Turun sinapista, vihreä, mieto. Lisäksi kaakaota ja juustosämpylöitä. Eipä lumi haitannut jäällä talsimista. Oli jo neljäs kerta viikon sisään, fiilistelyä riittää . Metsät on niin erikoisia nyt, kun on vain aavistus lunta.
Yleensä Campinki tai sitten hiillos, A-luokan kyrsistä Kabanossi juustolla sikäli mikäli kyrsää on mukana ollenkaan, ei kuitenkaan ole mitään varsinaista suosikkia.
Joskus päiväretkillä tulee otettua varsinkin talvella mukaan, pidemmillä ei ollenkaan. Turun/Auran sininen, punainen mitä milloinkin jääkaapista mukaan löytyy. Nyt koittanut lyhkäsillä reissuilla olla ilman tuota rasvapommia. Nousee tuo paino muutenkin turhankin herkästi.
Meni näköjään vika aiheen alle. Sama juttu kuitenkin oikeassa paikassa.
Joskus päiväretkillä tulee otettua varsinkin talvella mukaan, pidemmillä ei ollenkaan. Turun/Auran sininen, punainen mitä milloinkin jääkaapista mukaan löytyy. Nyt koittanut lyhkäsillä reissuilla olla ilman tuota rasvapommia. Nousee tuo paino muutenkin turhankin herkästi.
Meni näköjään vika aiheen alle. Sama juttu kuitenkin oikeassa paikassa.
Entinen appiukkoni teki itse sinappia, se oli todella hyvää. Välillä ihan "perussinappia", välillä seassa oli valkosipulia tai konjakkia. Sitä voisi kantaakin erämaahan jossain pienessä muovipurkissa.lapanen kirjoitti:Ite Colman´s:in sinappijauheesta tehtyä Kartanon sinappia tietenkin völjyyn lähtee!
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Kyllähän tuollainen peruskäyrä sinappia kaipaa, vaikka luonnossa menee ilmankin. Makkaraan sopii kuitenkin mielestäni parhaiten vähän miedompi sinappi, koska makkaran maku pitää sieltä sinapin joukosta erottua. Ennen se oli Turun vihreää tai punaista, nykyään merkki on Auran Sinappi ja väri yleensä vihreä.
Ketä jos itsetehty sinappi kiinnostaa, niin tuolta http://lapanen.blogspot.com/2006/12/kar ... nappi.htmlEcho kirjoitti:Entinen appiukkoni teki itse sinappia, se oli todella hyvää. Välillä ihan "perussinappia", välillä seassa oli valkosipulia tai konjakkia. Sitä voisi kantaakin erämaahan jossain pienessä muovipurkissa.lapanen kirjoitti:Ite Colman´s:in sinappijauheesta tehtyä Kartanon sinappia tietenkin völjyyn lähtee!
löytyy resepti, jota sitten jokainen voi varioida mielensä mukaan.