Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?

Avatar
j_susiraja
Viestit: 440
Liittynyt: 11 Tammi 2006 13:36
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?

Viesti Kirjoittaja j_susiraja »

Ennen se oli aina Turun punaista, mutta nykyään ei tietenkään sovi ostaa ruotsalaista sinappia. Auran punainen (joskus myös musta) ja Hangon sinappi ovat eliittiä. Hankolaista on turhan vaikea löytää kaupoista.


Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Mahdollisimman tulista tai sitten ei mitään. Kotioloissa käytän jonkun pienen valmistajan styrkkaa Konjakkisinappia tai Dijonia, mutta molemmat on pakattu lasipurkkeihin, eli reissuun niitä ei voisi ottaa. Pitkä reissu menee siis ilman sinappia (ja makkaraa korkeintaan ekaksi illaksi) ja lyhyemmälle voi sitten ottaa mukaan joko sitä Turun mustaa tai sinistä.

Jollain firmalla on muistaakseni kotisinappi nimistä (pieni sinapinvärinen muovipullo, mökin kuva kyljessä), sekin oli ihan syötävää.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Avatar
Ölliäinen
Viestit: 835
Liittynyt: 15 Helmi 2006 13:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ölliäinen »

Aikanaan Snellun Grillissä työskennellessäni miellyin yhteen, enkä sitä pois vaiha: Pauligin sinettisinapin voittanutta eijoo. Sitä en oo löytäny ku litran pulloissa, joten sinapitta kulen jos ulukona syön makkaroita.
Eläkeehä immeisiks
Nachos man
Viestit: 812
Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:50

Viesti Kirjoittaja Nachos man »

Susirajan linjoilla sinapeissa. Ennen aina Turun sinappia mutta nykyisin Auran punaista ja joskus mustaa.
Hangon sinappia tuli maisteltua Hangossa ollessa ja tuli ostettua vähän varastoonkin keski-suomeen palatessa.
Kuitenkin maku ehkä on kuitenkin vähän turhan eksoottinen. On palattu taas takaisin "suomalaiseen" makuun.
linkkari-inkkari
Viestit: 303
Liittynyt: 11 Loka 2007 23:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja linkkari-inkkari »

En muista, että inkkarin nuotioilla olisi koskaan käytetty sinappia. Silloin elämä oli karumpaa ja oli keskitytävä eränkäynnin perustarpeisiin. Sudenulvonta maustoi nokisen makkaran ihan riittävästi.

Eikä Hudson's Bay Company edes pystynyt toimittamaan jotain sinappeja etäisimmille kauppa-asemilleen Nuuksion erämaihin. Ei Turun Sinapin silloiset lasipurkit kestäneet pitkiä jalka- ja kanoottitoimituksia.

Grillikatosjuttuja, ne sinapit.
"Sinua ei saa erottaa kivestä, kun sä nukut."
Avatar
OS
Viestit: 8142
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja OS »

Makkarat makkarana, ei sinappia.
Avatar
oinaspässi
Viestit: 559
Liittynyt: 22 Maalis 2006 22:36
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja oinaspässi »

Äsken kotiuduin pieneltä päiväretkeltä. Pikku pakkasessa nuotio lämmitti mukavasti ja makkarat maistuivat taivaallisen hyvälle. Sinappihuntu tuli Turun sinapista, vihreä, mieto. Lisäksi kaakaota ja juustosämpylöitä. Eipä lumi haitannut jäällä talsimista. Oli jo neljäs kerta viikon sisään, fiilistelyä riittää 8) . Metsät on niin erikoisia nyt, kun on vain aavistus lunta.
Varg62

Viesti Kirjoittaja Varg62 »

samaa mieltä.kyllä kunnon makkara maistuu luonnossa ilman lisukkeita.Kotioloissa pitää sinappia ottaa jotta "peittää"makkaran maun :lol:
jutavi
Viestit: 736
Liittynyt: 16 Tammi 2006 07:26
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jutavi »

Yleensä Campinki tai sitten hiillos, A-luokan kyrsistä Kabanossi juustolla sikäli mikäli kyrsää on mukana ollenkaan, ei kuitenkaan ole mitään varsinaista suosikkia.
Joskus päiväretkillä tulee otettua varsinkin talvella mukaan, pidemmillä ei ollenkaan. Turun/Auran sininen, punainen mitä milloinkin jääkaapista mukaan löytyy. Nyt koittanut lyhkäsillä reissuilla olla ilman tuota rasvapommia. Nousee tuo paino muutenkin turhankin herkästi.

Meni näköjään vika aiheen alle. Sama juttu kuitenkin oikeassa paikassa.
lapanen
Viestit: 149
Liittynyt: 21 Syys 2007 21:21
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja lapanen »

Ite Colman´s:in sinappijauheesta tehtyä Kartanon sinappia tietenkin völjyyn lähtee!
hannes
Viestit: 10781
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Auran mustaa tai vihreätä.
Ruotsalaiset myivät Turun Sinapin jo pois,mikähän maa se nyt oli?? minne meni - euroopassa kuitenkin..
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

lapanen kirjoitti:Ite Colman´s:in sinappijauheesta tehtyä Kartanon sinappia tietenkin völjyyn lähtee!
Entinen appiukkoni teki itse sinappia, se oli todella hyvää. Välillä ihan "perussinappia", välillä seassa oli valkosipulia tai konjakkia. Sitä voisi kantaakin erämaahan jossain pienessä muovipurkissa.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Avatar
Jäpälä
Viestit: 61
Liittynyt: 05 Tammi 2008 14:48

Viesti Kirjoittaja Jäpälä »

Kyllähän tuollainen peruskäyrä sinappia kaipaa, vaikka luonnossa menee ilmankin. Makkaraan sopii kuitenkin mielestäni parhaiten vähän miedompi sinappi, koska makkaran maku pitää sieltä sinapin joukosta erottua. Ennen se oli Turun vihreää tai punaista, nykyään merkki on Auran Sinappi ja väri yleensä vihreä.
lapanen
Viestit: 149
Liittynyt: 21 Syys 2007 21:21
Paikkakunta: Kittilä

Viesti Kirjoittaja lapanen »

Echo kirjoitti:
lapanen kirjoitti:Ite Colman´s:in sinappijauheesta tehtyä Kartanon sinappia tietenkin völjyyn lähtee!
Entinen appiukkoni teki itse sinappia, se oli todella hyvää. Välillä ihan "perussinappia", välillä seassa oli valkosipulia tai konjakkia. Sitä voisi kantaakin erämaahan jossain pienessä muovipurkissa.
Ketä jos itsetehty sinappi kiinnostaa, niin tuolta http://lapanen.blogspot.com/2006/12/kar ... nappi.html
löytyy resepti, jota sitten jokainen voi varioida mielensä mukaan.
Vekarus
Viestit: 210
Liittynyt: 19 Tammi 2006 17:52
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Vekarus »

Jos nyt joskus (2krt/vuosi?) makkaraa syön, niin sinappia ja mielellään tulista. Dijon on myös maistuva.
Vastaa Viestiin