Mitä sinappia nuotiomakkaran päälle?

StefanG
Viestit: 1922
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Makuasia tietenkin mutta minä en halua sinappia naudanlihan kylkeen, itse asiassa niin en IKINÄ laita sinappia naudanlihan.

Sen sijaan sinappi on paikallaan rasvaisen sianlihan kyytipojaksi. Ja mitä rasvaisempi sen väkevämpää sinappia se liha vaatii.
Joten savustettu siankylki jossa 2-3 senttimetrin paksuinen ihrarantu niin siihen se Põltsamaa sinappi on paikallaan kuin nyrkki silmään.


pesala
Viestit: 2577
Liittynyt: 02 Elo 2008 20:46
Paikkakunta: länsisuomi

Viesti Kirjoittaja pesala »

Ostimpa Turun Eesti kaupasta tuota pöltsamaa kange, köike kangem, (keltainen tuubi) (2E) sinappia . Ja on mun suussani liian voimakasta ainakin makkaran päällä. Toisaalta , nyt HK-blöökin maistu joltain muulta kuin jauhoilta , se siinä oli myönteistä.
Hyvä sinappi muuten , melkein yhtä hyvä kuin vaimon tekemä.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Maistoin juuri pelonsekaisin tuntein tuota Pöltsamaa Kangeta. Ajattelin että nyt voi olla lähtö lähellä mutta johan täällä on hilluttukin. Sipaisin sitä ensin varovaisesti kielellä ja odottelin jotain hevonpotkua mutta ei mitään. Luulin tosiaan että se on todella tiukkaa mutta sitä voi syödä paljaaltaan eikä makukaan poikennut juuri mitenkään normi suomalaisista sinapeista. Tuossa maistellaan kyllä mielikuvia mutta hyvin luotu harha ja rahat kilisee tuon illuusion myötä tehtaalle. Arvostan tätä juonta. :)
pesala
Viestit: 2577
Liittynyt: 02 Elo 2008 20:46
Paikkakunta: länsisuomi

Viesti Kirjoittaja pesala »

^
Et sitten varmaankaan saanut sitä kaikkein "kangempaa" . Minäkin sentään vedän Auran sinappi tulista, reilun viivan makkaran päälle ja eipä tuo ole tuonut vesiä silmiin , mitä Pöltsamaa kange teki. Noo , jotkut syövät tulisimpiä Chilejäkin ihan tuosta vaan.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Tällainen 65 g tuubi: http://www.felix.ee/static/catalog/pilt_31.jpg En sinällään kaipaa tiukkaa sinappia mutta miltei kaikkeahan pitää testata ainakin kerran. Pelkkä pippuripihvi voi saada hien valumaan päästä vuolaina noroina chileistä puhumattakaan.
StefanG
Viestit: 1922
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

@tst
Kyllähän tuo oikea on, kuvan perusteella. Mikähän siinä mahtaa sitten olla ettei ole vahvaa....? En keksi mitään ja kun sun luoksekaan ei pääse maistamaan, :)
Siinä pitäisi olla polttava sinapinmaku ja kun laittaa lämpimän makkaran päälle niin sinapista lähtee etikkahöyryjä jotka panee yskittämään jos on reilusti laittanut sitä ja vetää höyryt keuhkoon.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Ostin Suomesta mutta pystyn syömään ihan paljaaltaan eikä tosiaan ollut mitään ongelmaa vaikka olenkin herkkis esim. pippureille, pepperoneille, chileille, jalopenoille... Ihme juttu sinällään tämä sinappimysteerio mutta kotitekoiset sinappijauheesta tehdyt sinapit voivat olla tosi tulisia.
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Sinappiöljy on eri aine kuin chilin kapsaisiini. Niiden vaikutus eri ihmisiin voi siksi olla kovinkin erilainen. Chilin polte on minusta vastenmielistä. Sinappia käytän aika reilusti, joskin pidän väkevästä, mutta en tulisesta - makutasapainon takia. Jostakin syystä tujakoiksi mainitut kotisinapit ovat minusta vain karvaita, eivät tulisia.

Sinappinakin käytetään monen eri kasvilajin siemeniä. Niissä voi siis olla ihan perustavanlaatuisia eroja.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
pesala
Viestit: 2577
Liittynyt: 02 Elo 2008 20:46
Paikkakunta: länsisuomi

Viesti Kirjoittaja pesala »

tst kirjoitti:^Tällainen 65 g tuubi: http://www.felix.ee/static/catalog/pilt_31.jpg En sinällään kaipaa tiukkaa sinappia mutta miltei kaikkeahan pitää testata ainakin kerran. Pelkkä pippuripihvi voi saada hien valumaan päästä vuolaina noroina chileistä puhumattakaan.

Sama tuotehan tuo on , vaan minun suussani tuo oli ihan liian voimakasta.
Tottakai tuubi tuli käytetyksi , rahalla ostettua maustetta , mutta eipä ole tullu hankituksi toista tuubia :)
Niin , ja juuri tuli maistetuksi "vampire"chiliä , tumman violettia väriltään ja polttavaa kuin ..... sanoinkuvaamatonta . En takuulla maista tuota uudestaan paljaaltaan , mutta ruuassa se voi olla oikeinkin sopivaista.
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Mennaan sinapista reilusti sivuun... mutta:
chileillehan on tehty voimakkuusluokitus, joka
- on myos kaytossa karhusumutteissa ja jarkkari-ukkojen kayttamissa vastaavissa

Toki kun karhuista puhutaan, vahvuus on toissijaista sumutteen ulottuvuuden ( ja keilan koossapysymisen) suhteen... se karhu kun tulee kohti 15 m/s, eli sprinttimatkan alkaessa on 4 s aikaa
- loytaa
- kohdistaa, ja
- laukaista

Sinappeihin palatakseni jk:sta loytyy Dijon tavallista ja hunajan kera. sitten myos sita missa sinapin siemenet ovat mukana murskaamattomina ja viela:
- French's hotdog sinappia, joka tehtiin ed. vuosisadan alussa St. Lous'in maailmannayttelyyn (mikapa sen amerikkalaisempaa kuin Hot Dog)
- ja Turun Sinappia/ Vakeva

Jalkimmainen on usein vaelluksellakin mukana, ja onneksi tuubissa, koska nakojaan tassa muovitotsassa, puristettavassa, maku valjahtyy ilmakosketuksen kautta.
oml
Viestit: 316
Liittynyt: 02 Kesä 2008 10:59
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja oml »

Auran tosi tulinen sinappi tuntui olevan koiran mielestä herkkua, kun joskus koira varasti sinappituubin ja juoksenteli ympäriinsä sinappituubi suussa ja välillä pysähtyi nuolemaan sinappia tuubiin purrusta reijästä. :) Hätätilanteessa myös Turun sinappi kelpasi.
http://aijaa.com/wlFKvt
rance
Viestit: 1172
Liittynyt: 11 Tammi 2006 15:17
Paikkakunta: Pirkkala

Viesti Kirjoittaja rance »

Komppaan Pepiä.

Makkarasta riippuen joko punaista tai vihreää Auraa. Voimakasmakuiseen makkaraan vihreätä ja taas mietoon, vähemmän maustettuun punaista, kotimaista Auraa.
Varsinkin reissun päällä pidän huolen, että makkarantekijänkin yrittämä maku tuntuu syödessä.

Tietysti kototerassilla voi kokeilla mitä villimpiä makuyhdistelmiä, mutta silloinhan juotavatkin ovat myös erilaisia... :wink:
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Huomasin K-Supermarketin esitteestä että tätä sinappia löytyy nyt meiltäkin. Tutustuin tähän joskus Rautasjoen varrella ruotsalaisten veijareiden, Putte ja joku muu, tarjoamana ja on sinappi minun makuun. Antoivat sinapin sitten meille koska meillä matka jatkui ylospäin ja heillä alaspäin. Vuosittain on tullut tätä ostettua, tosin joskus on grammailu voittanut kulinarismin (uppoaahan kyrsä tarvittaessa askeettisesti ílman sinappiakin): http://johnnys.se/Produkter/Johnnys-Kla ... -Soetstark EDIT Kaverukset sanoivat muistaakseni että muut ruotsalaiset sinapit eivät heidän mielestään sovi kovin hyvin makkaran päälle, mutta tuo sötstark passaa hyvin (muita makuja en ole maistanut).
elreino
Viestit: 247
Liittynyt: 01 Touko 2006 17:49
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja elreino »

Pitääpä laittaa Johnnyn sötstark korvan taakse.

Oma suosikki viime kesältä on Grillimaisteri makea kesäsinappi (Lidl). Talvella ei saanut mutta nyt taas. Tämä menee "makusinappien" luokkaan ja erityisesti on ruuanlaitossa ollut käytössä.
amatööri
Viestit: 3512
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

amatööri kirjoitti:Auran mietoa sinappia.Ja makkara Atrian Wilhelm Chili-sulatejuusto.
Sinappi on pysynyt samana mutta makkarasuosikki vaihtunut.Nyt on tikun yleensä nokassa Atria Wilhelm leppäsavu tai tumma mallas.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Vastaa Viestiin