Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

diver
Viestit: 2405
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja diver »

Jauhoprosentin mukaan suurin osa pitäisi myydä leipähyllystä :D


Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Ursus
Viestit: 9599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Pääasia on että makkara on tehty aitoon suoleen ;)
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Nuortti
Viestit: 965
Liittynyt: 23 Loka 2021 16:01

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja Nuortti »

Ursus kirjoitti: 15 Elo 2023 19:39 Pääasia on että makkara on tehty aitoon suoleen ;)
Onko peräsuoli paras? :D
Avatar
OS
Viestit: 8150
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja OS »

diver kirjoitti: 15 Elo 2023 17:58 Jauhoprosentin mukaan suurin osa pitäisi myydä leipähyllystä :D
Silloin kun Suomi oli liittymässä EU:n jäseneksi sanottiin, että liittymisen jälkeen suomalainen makkara muuttuu leipomotuotteeksi.
lepposasti
Viestit: 293
Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja lepposasti »

diver kirjoitti: 15 Elo 2023 17:58 Jauhoprosentin mukaan suurin osa pitäisi myydä leipähyllystä :D
Ja rasvaprosentin mukaan laardihyllystä. :D
Ursus
Viestit: 9599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Eikö makkara ole juuri sitä ns prosessoitua lihaa, jonka liiallista syömistä pitää välttää syöpäriskin lisääntymisen vuoksi?
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Avatar
OS
Viestit: 8150
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja OS »

Ursus kirjoitti: 16 Elo 2023 16:48 Eikö makkara ole juuri sitä ns prosessoitua lihaa, jonka liiallista syömistä pitää välttää syöpäriskin lisääntymisen vuoksi?
Tuosta asiasta on uutisoitu muutama vuosi ja uutisoinnin perusteella omat makkaran ja muidenkin prosessoitujen lihatuotteiden syönti on vähentynyt erittäin paljon. Ihan hyvin tuntuu pärjäävän ilmankin.
diver
Viestit: 2405
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja diver »

Suomen myydyimmät makkarat – Sinistä Lenkkiä ostetaan päivittäin käsittämätön määrä https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista ... 93683.html
Siinäpä raakaa faktaa :D
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Ursus
Viestit: 9599
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Kaupassa myydään myös raakamakkaraa, joten kun raaka tuli puheeksi, niin kysynpä miten se raakamakkara valmistetaan syötäväksi?
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
StefanG
Viestit: 1922
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Minä olen raakamakkaraa enimmäkseen paistanut matalalla lämmöllä. Matala lämpö jottei halkeaisi ja rasvat karkaisi ulos. Joskus harvoin myös keittänyt.
tst
Viestit: 6562
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja tst »

Muutaman kerran olen paistanut siskonmakkaraa "löysällä" halsterilla hiilloksen päällä ja yllätyin miten hyvää siitä tulee.
Heikki
Viestit: 1824
Liittynyt: 06 Helmi 2006 07:01

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja Heikki »

Kyllähän se on Juhla Suomi paras lenkkimakkara, ainakin minun mielestäni. :D
omat polut
Viestit: 4224
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja omat polut »

Raakamakkara paketissa lukee että uuniin 200C, 20min, sillain olen tehnyt ja hengissä.
StefanG
Viestit: 1922
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Heikki kirjoitti: 20 Elo 2023 20:39 Kyllähän se on Juhla Suomi paras lenkkimakkara, ainakin minun mielestäni. :D
Siinä onkin se paras seos kuten aikaisemmin kerroin. Eli 73% lihaa ja 20% rasvaa.
naavahauki
Viestit: 633
Liittynyt: 18 Syys 2010 01:15

Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja naavahauki »

73% LIHAA + 20% SILAVAA.
Ihan hyvä lähtökohta. Loput jotain sideainetta (riisiä, spagetin pätkiä, jauhoja) ja mausteet. Ei muuta kun makkarapursottimeen ja kohti valmistusta matalalla lämmöllä.
Vastaa Viestiin