Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Maistuvin makkara, kystin kyrsä.

Viesti Kirjoittaja boueme »

Makkarasta puheen ollen: Nyt astuttiin taas epävarmoille vesille. Mikä on parasta makkaraa nuotiolla paistettuna? Saako rahalle vastinetta jos ostaa kalleinta? Onko Poprilli parasta? Vaiko HooKoo Blööööööö?


Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja boueme »

Kyllä se on parasta tuo Kämppinki.
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Valkosipuli-sinihomejuusto Wilhelm, ehdottomasti. Muutkin Wilhelmit menee. Kabanossi ei ole hyvää, mutta Ukko-Pekka on ihan syötävää. Muutamilla pienillä valmistajilla on myös hyviä makkaroita, en vaan nyt muista nimiä. Jauhomakkarat jätän väliin.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja boueme »

Kyllä se on parasta tuo Kämppinki. Hifistelyt pois makkara-asioissa.

Edit: Yllytän, Agitoin, kiihotan makkaranystäviä osallistumaan keskusteluun!
Viimeksi muokannut boueme, 05 Tammi 2008 03:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Niin, se on siis sinusta parasta. Siitä olen samaa mieltä, jos niin kerran sanot. En tiedä mitä hifistelyä siinä on, että ei tykkää jostain, ja tykkää toisesta. Kun syynä on nyt maku ja rakenne, ei tuoteselosteen syynääminen. Minusta b-luokan grillimakkarat vaan on inhoja juuri maultaan ja rakenteeltaan tylsiä, ja sillä siisti.

Edit: Ja miksi yleensä kysyä toisten mielipiteitä, jos ne ovat kuitenkin vääriä?
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja boueme »

Echo kirjoitti:Niin, se on siis sinusta parasta. Siitä olen samaa mieltä, jos niin kerran sanot. En tiedä mitä hifistelyä siinä on, että ei tykkää jostain, ja tykkää toisesta. Kun syynä on nyt maku ja rakenne, ei tuoteselosteen syynääminen. Minusta b-luokan grillimakkarat vaan on inhoja juuri maultaan ja rakenteeltaan tylsiä, ja sillä siisti.

Edit: Ja miksi yleensä kysyä toisten mielipiteitä, jos ne ovat kuitenkin vääriä?
Tämä keskustelu lähti välittömästi sinne, minne yritinkin; kunnon vääntöä. Totta kai: Jokaisella on oma makkaralemppari. Minä syön aika vähän makkaraa, mutta halusin hieman tunnetta tänne. Maistoin Wilhelmit läpi ja huomasin ne niin rasvaisiksi, että en kyennyt niitä popsimaan kuin korkeintaan yhden per ilta ja se on liian vähän. Paketti pitää mennä. Makuasioista ei voi kiistellä: On vain hyviä ja huonoja makuja. :lol:
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
eräukko
Viestit: 1696
Liittynyt: 02 Elo 2006 11:28

Viesti Kirjoittaja eräukko »

Yleensä ostan halvinta, kun en tahdo ruokaan sijoittaa hirveitä summia. Yleensä nuotiohommissa menee mikä vain, mutta ne on parhaita missä kuoresta tulee paistettaessa tosi rapea ja raksuva.
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Eiköhän sitä vääntöä synny täällä ilman erillistä yrittämistäkin. Tunnen suurta katumusta naiivista asenteestani, etten ymmärtänyt trollausta, vaan lähdin mukaan "leikkiin" :? .

Pitänee liittää tämäkin ketju niihin, joita en lue, etten provosoidu :roll: .
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
eräukko
Viestit: 1696
Liittynyt: 02 Elo 2006 11:28

Viesti Kirjoittaja eräukko »

Jos maistuvimmasta makkarasta puhutaan, eikä kiinnitetä huomiota retkiruokiin, itselleni maistuu bratwurst. Lidlin rostbratwurst, nakin kokoiset ei-sitkeät ovat huippuja. Saksasta saa nakkikojuista myös isoja ei-sitkeitä. Suomen kaupassa myytävät isot ovat monesti turhan sitkeitä.

Kannattaa Ruotsiin suuntauvilla reissuilla ostaa Bullens pilsnerkorv-purkkeja. Niitä ei taida saada Suomesta mistään? Ne ovat tosi hyviä kun suomalaistaa ne nauttimalla muussin kera.
Avatar
boueme
Viestit: 2997
Liittynyt: 21 Marras 2007 21:41
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja boueme »

Echo kirjoitti:Eiköhän sitä vääntöä synny täällä ilman erillistä yrittämistäkin. Tunnen suurta katumusta naiivista asenteestani, etten ymmärtänyt trollausta, vaan lähdin mukaan "leikkiin" :? .

Pitänee liittää tämäkin ketju niihin, joita en lue, etten provosoidu :roll: .
Provosoidu!

Tässä ketjussa saa provosoitua. Pitääkin. Tämä on tunneasia!!!

-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
linkkari-inkkari
Viestit: 303
Liittynyt: 11 Loka 2007 23:16
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja linkkari-inkkari »

Muistojen maustamana: Camping-lenkki.

Silloin se oli sellainen, ihan oikea lenkki, ei ylisuuria nakkeja kelmussa. Silloin, kun inkkari viimeksi paistoi makkaraa ihan oikealla leirinuotiolla.

Tuli sitten retkikeittimien aika ja makkaroiden paisto taantui grillikatos-keskikalja tasolle. Luokatonta hommaa, tuo grillikatoksilla kärventely. En puhu siitä enempää. Eikä kämppärikään ole enää samaa...
"Sinua ei saa erottaa kivestä, kun sä nukut."
Varg62

Viesti Kirjoittaja Varg62 »

HK:n nakit nykyisin makkaran tilalta ja possunkyljykset.Tavallista makkaraa saa kotona erimuodoissa liikaakin aina.Nykyisin mukana kesälläkin pekonia se säilyy ja nam nuotiolla laitettuna.
hannes
Viestit: 10808
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

A-luokan makkaroista Kabanossi,b-luokan makkaroista Atrian grillim (ei tule nyt oikea nimi mieleen) tai HK:n Camping.
Pirkan Bratwursti on erinomaista myös nuotiolla.(kotona pannulta aika usein tulee syötyä)
Atrian herkkulenkkiä väännän välillä kylmänä tai keitettynä.
karskinen

Viesti Kirjoittaja karskinen »

Ei mene makkarat, ei. Pitää olla ehjää lihaa, mieluiten äkkiä grillattua nautaa. Usein menee broilerikin/kalkkuna grilliin.

Reissuillakaan ei ole makkaraa, kun ei säily, enkä edes pidä.
EllaK
Viestit: 238
Liittynyt: 21 Heinä 2007 00:03

Viesti Kirjoittaja EllaK »

boueme kirjoitti:Maistoin Wilhelmit läpi ja huomasin ne niin rasvaisiksi, että en kyennyt niitä popsimaan kuin korkeintaan yhden per ilta ja se on liian vähän. Paketti pitää mennä. Makuasioista ei voi kiistellä: On vain hyviä ja huonoja makuja. :lol:
Ei maistu mullekaan nuo Wilhelmit ja perustelu on sama kuin yllä. Hiillosmakkaraa sen olla pitää, nimikin sen sanoo, että parasta paistettavaksi nuotiolla.

Ja siitä paistosta vielä, ensimmäinen laitetaan paistumaan vähän liian aikaisin. Sitä paistetaan niin, että siihen pinnalle tulee kunnon paistopinta (lue: musta ja hiiltynyt, sisältä kylmä). Seuraava paistetaan sitten oikea oppisesti ja siitä tuleekin sitten tosi maukas.
Vierivä kivi ei sammaloidu, mutta ei sen nyt tarvi jalkojen alta lähteä!
Vastaa Viestiin