Maistuvin makkara, kystin kyrsä.
Älä nyt luovuta, sillä nythän taistelu vasta alkaa!boueme kirjoitti:Minä lopetan makkarasodan tähän. Valkoinen lippu ylös. Oikeassa olijaa ei voi voittaa!
-B
Olit oikeassa siinä lauantaimakkara asiassa, sillä makkaradirektiivi vaatii, että makkaraksi kutsuttavassa elintarvikkeessa tulee olla yhtä paljon jauhoja ja lihavalmistetta. Näin ei ole lauantaimakkarassa jossa on esim. Snelmannilla 8% proteiinia eli käytännössä lihaa ja 5% hiilihydraatteja eli käytännössä jauhoja.
Kyseessä ei tosin ole leivoskaan, koska leivosdirektiivin mukaan se on liian suuri ja pakattu väärin.
Leivosdirektiivin morfologiset piirteet:
Leivos valmistetaan pienessä voimapaperista tehdyssä avoimessa ja neliönmuotoisessa rasiassa, jonka sivut ovat noin 5,5 cm pitkät ja joka on noin 2 cm korkea. Rasian reunat on taitettu yhdensuuntaisesti ja kulmat, joissa taitokset limittyvät, on väännetty. Taikina levitetään noin 1,5 cm paksuiseksi tasaiseksi pyöreäksi kerrokseksi rasian pohjalle. Taikinan tulee kohota reunojen yli jopa rasian ulkopuolelle muodostaen leivokseen ns. kyyneleen, joka voi olla sävyltään paahtunut muttei palanut. Rasian pohjan tulee paahtua kevyesti muttei palaa. Leivos painaa rasian kanssa 25–30 grammaa.
Jos makkaradirektiivin mukaan lauantaimakkara ei ole makkara, niin mikä se on? Leivosmakkara?
Eli jos puhutaan kokonaisenergiasta, niin rasvan osuus on siten 87%. Tämä ei ainakaan ole mikään kevytlauantaiNäin ei ole lauantaimakkarassa jossa on esim. Snelmannilla 8% proteiinia eli käytännössä lihaa ja 5% hiilihydraatteja eli käytännössä jauhoja.
Viimeksi muokannut Lunkentus, 31 Maalis 2008 07:31. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-
- Viestit: 17
- Liittynyt: 05 Kesä 2010 18:56
- Paikkakunta: Kymenlaakso
Huiluntuhti taitaa olla meillä nykyään se suosikkimakkara! Wilhelm tomaatti-mozzarella lienee poistunut valikoimasta, tai ainakaan ei oo sattunut hollille. Se on parasta juustomakkaraa mitä olen syönyt yleensä juustomakkarat tuppaa olemaan liian suolaisia ja rasvaisia, eli yhden makkaran jälkeen etoo jo...
Ja jauhomakkaroista en viiti sanoa mitään...
Ja jauhomakkaroista en viiti sanoa mitään...
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Lidlin Dulano Bratwurst, se ohkaisempi ja mausteisempi versio. Aivan kuningas valinta ja on lihaa ja makua. Kotimaisista "klassikoista" Kabanossi Original tai reippaasti makua kaivatessa Habanero. Savupekoni alkaa tökkimään viimeistään toisen makkaran kohdalla...
Ja tärkeintähän grillimakkaroissa on perusteellinen grillaaminen, jotta maillard-reaktiot synnyttävät makkaran pinnassa grillimakkaralle ominaisen maun. Grillaaminen mieluiten nuotion hiilloksella savuisen aromin ja tunnelman nimissä.
Ai että! Alkoi tehdä mieli grillimakkaraa!
Ja tärkeintähän grillimakkaroissa on perusteellinen grillaaminen, jotta maillard-reaktiot synnyttävät makkaran pinnassa grillimakkaralle ominaisen maun. Grillaaminen mieluiten nuotion hiilloksella savuisen aromin ja tunnelman nimissä.
Ai että! Alkoi tehdä mieli grillimakkaraa!
Huiluntuhti rules!
Huittinen suureksi ja Vampula vapaaksi...eh,Vampulahan on nykyään Huittista,mites tää nyt näin meni...
Kuiteskin Huittisista on tullut hyvää makkaraa jo ennen nykyistä valmistajaakin.
Puhumattakaan nakeista,Kivikylän vanhanajan nakit sulaa suussa!
Huittinen suureksi ja Vampula vapaaksi...eh,Vampulahan on nykyään Huittista,mites tää nyt näin meni...
Kuiteskin Huittisista on tullut hyvää makkaraa jo ennen nykyistä valmistajaakin.
Puhumattakaan nakeista,Kivikylän vanhanajan nakit sulaa suussa!
"menee miten menee turha jarrua kuluttaa,kun kaksin käsin lapata saa kaikkee mahtavaa"
Re:
Boueme, missä lieneekään nykyään, totesi sinisestä lenkistä noin jo ajat sitten. Pari viimeistä kertaa kun olen syönyt niin se ei ole enää ollenkaan jäpäkkää vaan muistuttaa koostumukseltaan jo pehmeää maksamakkaraa eikä makukaan ole sama kuin ennen.boueme kirjoitti: ↑30 Maalis 2008 21:15 Olen yrittänyt elämässäni viimeiseen asti vältellä henkilökohtaisuuksiin menevien loukkausten käyttämistä. Niitä ei tarvitse vieläkään käyttää, vaikka ei se Turinoissakaan ainutkertainen tapaus olisi.
Onkohan HK:n sinisen laadussa tapahtunut heikkenemistä? Minustakin se oli ennen parempaa. Vai ovatko nämä nykyiset supermakkarat niin hallitsevia, että parinteiset lenkin maistuvat ravaiselta jauhomössöltä?Aikanaan HK:n sininen lenkki oli suosikkini
-B
Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.
Kivikylän hevoslenkki nuotiolla.Minun makuuni.
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.
Onko tullut uusia kyrsä suosikkeja? Itelle kuitenkin tärkeintä mitä sinappia sen päälle.
Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.
Tämä on ollut tikun nokassa viime aikoina:
https://www.kariniemen.fi/tuotteet/tuot ... ara-260-g/
Näitä versioita en ole vielä maistanut:
https://www.kariniemen.fi/tuotteet/tuot ... ara-260-g/
https://www.kariniemen.fi/tuotteet/tuot ... ara-260-g/
Re: Maistuvin makkara, kystin kyrsä.
Oma makuni on sellainen että en tykkää jos makkarassa on liikaa lihaa, pitää olla sopivan pehmeä. Sopiva suhde on noin 70% lihaa ja 20% rasvaa. Mielellään siinä saa olla vaikkapa juustoa mausteena tai jotain tomaattia tai muuta vastavaa joka antaa kosteutta. Mitään merkkiä en nyt osaa sanoa kun ei ole mitään tiettyä suosikkia.