Aikoinaan nuorempana miehenä tuli nokipannukahveja keitettyä kohtuu määriä (kaupallisestikkin). Toimivin systeemi ja maukkain kahvi tuli seuraavasti.
-keitetään vesi kiehuvaksi
-nostetaan pannu tulilta sivuun, kaadetaan porot pannuun, ei sekoiteta, vain kansi päälle
-annetaan hautua kaikessa rauhassa
-säikäytetään porot pohjaan. Kopautetaan pannun kylkeen klapulla tai Kopautetaan hellan päällä. Porot laskeutuu pohjaan niin että tömähdys kuuluu.
Tosin eräreissuilla tai reppureissussa maailmalla pidän mukana murukahvia. Mun eräfiilikset ei riipu kaffen keitosta. Aamulla termariin kuumaa vettä, päivänmittaan sitten pikkukaffittelut tarpeen mukaan.. Ruottalaisten taittokuksasta
Nykyään saa 200g pussissa KultaKatriina murukahvia joka ainakin minun suuhun maistuu kaffelle.