Nato-sukset

diver
Viestit: 2367
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Nato-sukset

Viesti Kirjoittaja diver »

Joo nyt näyttää että rupeaa lumet painahtelemaan ja alkaa hankikantoa tulla.


Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Nato-sukset

Viesti Kirjoittaja luuppi »

No NY on sitten ruvettava suksia pakkailemaan
... Jotta ehtii pelipaikoille ennen kuin hanget humahtaa :wink:
Ahava
Viestit: 37
Liittynyt: 08 Maalis 2009 15:48

Re: Nato-sukset

Viesti Kirjoittaja Ahava »

Minulla on nuo ”Nato” sukset ja verrokkina markka ajan 260 Peltoset suomupohjalla. Natolla olen hiihdellyt jonkin verran uppolumessa ja hangilla. Ahkiolla ja ilman. Molemmilla pärjää, siitä ei jää kiinni mutta jotain erojakin uuden ja vanhan välillä on. Tykkään uudesta siteestä, simppeli, tukeva ja helppo myös rukkaset kädessä, sulkumekanismi jalan sisäsyrjällä, pystyy avaamaan molemmat samalla kädellä.
Mielestäni hankikeleillä KSF on selkeästi suntavakaampi ja hiihdettävämpi, eli lähtee potkusta liukuun jossain määrin jopa ahkio kanssa. Tuntuu että ei karkaa sivulle niin helposti joten rennompi hiihtää.
Umpisessa KSF pysty kärki nousee yllättävän hyvin pintaan , ei tarvii potkia hangen sisästä esiin, tämä tietysti riippuu aika paljon upotuksen syvyydestä.
Aikomus tehdä KSF hiihtäen näillä lumilla avotunturivaellus ahkion kanssa. Hommasin varuilta 50mm nousukarvat ylämäkiosuuksille. Katsotaan miten sujuu
Jahar
Viestit: 72
Liittynyt: 05 Touko 2006 13:39

Re: Nato-sukset

Viesti Kirjoittaja Jahar »

joo, näillä originaaleilla Natosuksilla tullut kokemusta lisää. Alla sitaateissa ensimmäinen kommenttini suksista. Edelleen alla olevan mukaisesti retkeilijälle on parempiakin hiihtimiä. Siteet on hyvät, mutta niissä pitää tiedostaa yksi huono puoli. Siteet ei tahdo irrota kaatuessa ja näiden kanssa on tullut useampia murtumia jalkapöydänluihin. Ratkaisuna pitää siteet löysällä tai sitten niin iso kenkä, ettei painu liian syvälle siteeseen. On nämä armeijalle paremmat, kuin entiset perinteiset 210-250 sukset. Kannan metallivahvike lähtee nopeasti irti tai se revitään sen revetessä ja alkaessa karhaamaan hiihtäessä vastaan. Pinnoitus lähtee aika herkästi irti ja puu tulee näkyviin, aika näyttää onko nämä sitten kestäviä. Jokunen katkennut suksikin tullut. Nyt kun lumet painahtaneet ja kantoa riittää, ei ole väliä enää suksen mitalla, kaikki ne kantaa tällä kelillä.

"Kävin kokeilemassa näitä suksia uusilla kuusamon siteillä ja verrokkina hiihdin järvisen 260cm ja 280cm suksilla.
Lumi pakkas vitiä, missä natosuksi ja järvisen 260 meni liki pohjia. Tältä osin eroa en huomannut. järvisen 280 oli vähän hiihdettävä, ei sekään pinnalla kantanut, mutta huomattavasti kevyempää liikkumista kuitenkin, ehkä järvisen 300 olisi kantanut?

Natosuksi 230cm) on jonkin verran leveämpi ja sen takia kantavuus vastannee tuota 260 perinteistä metsäsuksea. Kohtuu keveät oli ja lyhyempänä varmaan puskissa kätevämmät. Uusi side on helppo säätää kenkään ja oli hyvä hiihtää. Natosuksen kärki ei ole niin notkea, kuin järvisen, joten se ei nouse niin helposti lumen pinnalle.

Ainakaan itsellä ei tarvitse alkaa päivittämään järvisistä pois, päin vastoin pitempää pitää vielä hankkia."
Vastaa Viestiin