Didnun kautta Lossulle talvella?

hannes
Viestit: 10808
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Re: Didnun kautta Lossulle talvella?

Viesti Kirjoittaja hannes »

Kerran tuolta syksyllä mentiin, tiedettiin kuitenkin varoa ja päästiin suoraan Lossulle. Herkästi siinä kartta/kompassisysteemillä voi mennä vikaan.


amatööri
Viestit: 3512
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Re: Didnun kautta Lossulle talvella?

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Tuo on ehkä eniten harhaan menty polku käsivarressa eli ei huomata siinä polkujen risteyksen paikkeilla mennä siitä kosteikosta/pajukosta yli ja lähdetä Didnujoen vartta kohti Lossua.Hyvä polku ehkä houkuttaa menemään kuivempia maita väärään laaksoon.Muutama kerta menty tuosta Lossulle ja pari kertaa on tullut porukkaa vastaan jotka ovat harhautuneet väärälle polulle.Nämä kerrat kesäkeleillä kun on tuolla kuljeskeltu.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
kepsilla
Viestit: 749
Liittynyt: 18 Kesä 2007 15:54

Re: Didnun kautta Lossulle talvella?

Viesti Kirjoittaja kepsilla »

Polkuhan tekee siinä tavallaan U-käännöksen ja sitten alkaa nousemaan epätasaisessa maastossa Didnujoen vartta ylöspäin kohti.
Talvireitistä en tiedä, mutta polku meni 4 metristen lohkareiden vierestä ja vaikutti sopimattomalta talvireitille.
GPS vaeltaja
MrKnowItAll
Viestit: 137
Liittynyt: 16 Tammi 2021 18:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Didnun kautta Lossulle talvella?

Viesti Kirjoittaja MrKnowItAll »

Metsän Omena kirjoitti: 10 Loka 2023 11:42 Vajaa kolmekymmentä vuotta sitten kontrolloidusti lähetettiin noin 180 erillistä vaellusryhmää samana päivänä kulkemaan Norjan puolelta Skibotnin tieltä Didnun kautta Lossulle ja heistä muutama erehtyi hetkellisesti seuraamaan vääriä purolaaksoja. Mikä lie prosentti sitten olisi harhautunut näkyvyyden kokonaan kadotessa.
Olin seuraamassa yhtä partiota työni puolesta mutta olin oikaissut lentokoneella Rimmajärvelle heitä vastaan. Olivat juuri yksi niistä jotka huokaisivat mutkasta suoraan ja eksyivät sen verran että kisaa ei kannattanu jatkaa. Kipittelin sitten muuten vain kisaajien jaloissa loppuun asti, taivasalla nukkuen. Juttu tuli tehtyä ja kuvat otettua.
Vastaa Viestiin