Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

tunturisusi
Viestit: 524
Liittynyt: 06 Huhti 2008 20:42

Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

Viesti Kirjoittaja tunturisusi »

Tutkailin Muotkan kalastusmahdollisuuksia mahdollisen reissun varalta. Ilmeisesti nykyään Kielajoki ja sen sivuhaarat ovat pääasiassa luvan ulkopuolella eli käytännössä turistin kannalta kieltoaluetta? ainakin ymmärsin niin tuon kartan oranssien alueiden perusteella

https://www.eraluvat.fi/media/kartat/va ... et-1-3.pdf

Onkohan noissa muissa virtavesissa sitten taimenta tavoitettavissa juurikaan, tiedä häntä, en oo aiemmin tuolla ollut...kuulin, että tälle vuodelle kalaslupa-asiat on uudistettu perusteellisesti, onkohan se tarkoittanut käytännössä tiukennusta aiempaan?

Varmaan noilla rajoitteilla on perusteensa kuten kantojen turvaaminen ja paikallisten oikeudet, ja aion toki noudattaa sääntöjä. Tuuminpa vaan, josko sittenkin menis tutuille harjusjärville Vätsäriin kuin tuonne maksamaan kalliin luvan muutaman päivän varsin rajoitetusta ilosta. Enää ei ole edes yhden viikon lupatuotetta saatavilla.


Avatar
seppo
Viestit: 2788
Liittynyt: 17 Tammi 2006 22:49
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

Viesti Kirjoittaja seppo »

Taitaa olla kielletty:

https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalast ... ajoki.html

"Kaamasjoen ja Kielajoen kalasto on luonnon oman tuotannon varassa, sillä jokialueille ei istuteta kalaa. Inarin kalastusalue on jo vuosien ajan rauhoittanut Kielajoen ja sen latvat kaikelta kalastukselta. Rauhoitusalue alkaa kohdassa, jossa Kaamasen ja Karigasniemen välinen tie ylittää Kielajoen. Rauhoituksella on turvattu taimenen luontainen lisääntyminen, sillä taimen nousee Mutusjärvestä kutuvaellukselle Kaamas- ja Kielajokeen."
cobbo
Viestit: 705
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Kiellettyjä ne minustakin on, poislukien ihan latvoilla olevat pätkät. Kun lupakartasta tarkemmin katsoo (tuosta linkatusta ei näy, erälupien sivuilla on parempikin zoomattava kartta), on Kiellajoen latvoillakin jotain pätkiä, lampia ja suvantoja joissa saa kalastaa 1564-luvalla, mutta aika rajoitettuahan se on. Erikoisen tympeää on se, että jos tuonne lähtee vaellukselle jolla aikoo kalastella satunnaisesti -> pitäisi tietää ennen kännykkäverkon katoamista minä päivänä aikoo sattua noille luvan sallimille alueille ja ostaa päiväluvat etukäteen.

Ihan susi systeemi satunnaiskalastajalle.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

Viesti Kirjoittaja tst »

Sääntöjen puitteissa kalastaminen ei saisi olla missään nimessä näin mutkikasta kuin meillä. Satunnaiskalastajankin pitäisi päästä hommasta jyvälle pikku vilkaisulla eikä monen tunnin ihmettelyllä ja sen jälkeenkin homma on olettamaa. Tämmönen ihme himmeli ei palvele ketään. Kuukauden kuluttua maalaisjärjellä ymmärretylle alueelle naapuriin. https://www.vaellusnet.com/viewtopic.ph ... &start=135
sepaonu
Viestit: 248
Liittynyt: 16 Tammi 2015 20:32
Paikkakunta: Ingliste, viro

Re: Kalastuksen rajoitukset Muotkatuntureilla

Viesti Kirjoittaja sepaonu »

Todennäköisesti jotkut kiroilevat myös liikennesääntöjä, jos eivät ole niitä oppineet, mutta sattumalta menivät kadulle ajamaan kolme kertaa vuodessa 8)
aamu alkaa kahvilla
Vastaa Viestiin