Sadeviitan pukeminen rinkka selässä

hese24
Viestit: 105
Liittynyt: 10 Marras 2008 09:13

Sadeviitan pukeminen rinkka selässä

Viesti Kirjoittaja hese24 »

Miten saisin sadeviitan puettua kun selässä on Savotan putkirinkka ja olen sateisessa metsässä yksin? Kunnon sadeviitta on minusta paras suoja sateelta ja se suojaa samalla rinkankin. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Kiitos vinkeistä etukäteen.


Ursus
Viestit: 9537
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Sadeviitan pukeminen rinkka selässä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Suosittelisin kuivaharjoittelua sanan varsinaisessa merkityksessä jo kotona vaiheittan esim: 1. Laita sadeviitta rinkan päälle niin, että viitta on noin puoliksi rinkan päällä viitan peittäessä takaosan ja viitan etuosa nipussa rinkassa ylhäällä 2. nosta rinkka selkään 3. rullaa rinkan päällä nipussa oleva sadeviitta yllesi niin että huppu peittää pääsi 4. asettele viitta edestä ja käsien kohdalta sopivaksi ja käytä viitassa mahdollisesti olevia käsien aukkoja ja/tai kiristyshihnoja hyväksesi. Viitan mallistahan se riippuu paljoin, mutta kuivaharjoittelu kotona on lähtökohtana. Rinkan pakkaamisen sijaan kotona voi käyttää rinkan sisällä voi käyttää tyyny(j)ä.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Avatar
Pepi
Viestit: 7425
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Re: Sadeviitan pukeminen rinkka selässä

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Juuri noin. Kun sää on sateenuhkainen, pidän sadeviitan "puettuna" rinkan päälle niin, että voin vetää viitan etuosan hartioiden takaa pään yli hetkessä. Viitta on tietysti valmiiksi viritetty rinkan koon ja mallin mukaan. Sateen loppuessa viitta siirtyy samaa reittiä takaisin.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
hese24
Viestit: 105
Liittynyt: 10 Marras 2008 09:13

Re: Sadeviitan pukeminen rinkka selässä

Viesti Kirjoittaja hese24 »

Kiitos vinkeistä. Nyt sitten kuivaharjoittelemaan ennen vaelluksia.
Vastaa Viestiin