Rahajärvi ja Kirakkajoki

mileh
Viestit: 34
Liittynyt: 10 Heinä 2012 12:32
Paikkakunta: Helsinki

Rahajärvi ja Kirakkajoki

Viesti Kirjoittaja mileh »

Ollaan menossa ensi viikolla muutamaksi yöksi Kirakkajoen vuokratuvalle (Alpiinin kelokämppä), joka on siinä Kirakkajoen ja Rahajärven yhtymäkohdassa. Olisiko hyviä suosituksia päiväretkikohteiksi/-reiteiksi vajaan 10km säteellä sieltä tuvalta? Erityisesti kiinnostaa, onko joku huiputus sillä alueella (esim. Lapiopäät tai Kirakkapäät) tekemisen arvoinen?

Onko kukaan ollut tuvassa ja olisiko heittää jotain muita vinkkejä?


tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Olisiko muuksi vinkiksi? https://areena.yle.fi/1-50542434
Avatar
Tervanpolttaja
Viestit: 84
Liittynyt: 03 Touko 2007 20:47

Viesti Kirjoittaja Tervanpolttaja »

On tullut käytyä kämpällä. Kirakkapäältä näkyy ainakin hyvin Rahajärvelle, Lapiopäällä en ole käynyt. Jakujärven ja Kirakkajärven väliset lompolot hieno paikka. Lähistöllä ei mitään erityisiä paikkoja mutta kaikenkaikkiaan hienoa mäntykangasta. Syväjärven eteläpää hieno paikka, sinne menisin Kirakkajoen eteläpuolta ja silloin vaatisi joen ylityksen. Hieman Syväjärven mutkan eteläpuolelta pääsee yli ehkä helpoimmin.
mileh
Viestit: 34
Liittynyt: 10 Heinä 2012 12:32
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja mileh »

Kiitos molemmista vastauksista, niissä oli kivoja vinkkejä.

Nyt on reissu tehty. Tehtiin päiväretket Lapiopään huipulle, Jakujärvelle, Kirakkapäjärvelle ja Kirakkapäälle. Lapiopää oli todella hieno, sieltä näkee koko hammastunturin erämaan alueet Hammastuntureilta pohjoiseen. Mentiin Kirakkajoelta Uulahdenjärven ja Syvän Harrijärven reunaa ja Syvään Harrijärveen laskevan puron vartta seuraillen noustiin huipulle.

Seutu ei kuitenkaan ole erityisen ihanteellista ruska-aikaan, koska se on niin havupuuvaltaista. Mieluummin ensi kerralla elokuussa tai sitten lokakuussa. (heinäkuussa itikoita piisannee, sen verran soitakin on). Tosin Kirakkajoki-varressa oli kyllä todella hieno ruskan väriloisto.
Vastaa Viestiin